Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2008

Μήπως, λέω μήπως έχουμε αυτό που μας αξίζει;

Βλέπω κάποιον Ντινόπουλο, τον Ιωαννίδη (Υφυπουργός !!!), τον Γκιουλέκα, τον Παπανδρέου (γιος), τον Μητσοτάκη (γιος), την Μπακογιάννη (κόρη) και άλλους πολλούς να παίρνουνε θέσεις και να ασκούν πολιτική, να αποφασίζουν για το «ασφαλιστικό», το «σκοπιανό» και την υπόθεση Ζαχόπουλου.

Θέλω να ακούσω και την Κούρκουλα (θυμίστε μου ήταν στη λάμψη η στο καλημέρα ζωή ;;;), τον Κουκουδήμο, τον υπαστυνόμο Θεοχάρη, τον Κωνσταντάρα (γιος), τον Παϊτέρη, την Καϊλή, την Σαρρή...η λίστα είναι ατελείωτη... πριν από κάθε εκλογές, και για να ενημερωθούμε σωστά για τους υποψήφιους αγοράζουμε την espresso και to ciao.
Υπάρχει βέβαια και ο άλλος τύπος υποψήφιου, είναι αυτός που τον ψηφίζουμε επειδή πάντα αυτό κάνουμε. Είναι οι λεγόμενοι υποψήφιοι τύπου Κεφαλλογιάννη, είναι αυτοί που έχουν δικαίωμα στη ψήφο μας, επειδή η μόνη τέχνη που έχουν μάθει στη ζωή τους είναι βουλευτής/υπουργός άλλωστε το κάνουν εδώ και δεκαετίες (αυτό το δικαίωμα ψήφου στην Ελλάδα κληρονομείται).
Μήπως, λέω μήπως έχουμε αυτό που μας αξίζει;
Δεν γνωρίζω με πια κριτήρια ψηφίζουμε εμείς η Έλληνες, ίσως μας αρκεί ο εκλεκτός απλός να γράφει καλά στο γυαλί, να τραγουδάει όμορφα τραγούδια, να τρέχει γρήγορα η να έχει ωραία οπίσθια και πλούσια στήθη (και να τα δείχνει εννοείτε!).
Έχω και εγώ μια ξαδέλφη, έχει κάνει και 2-3 εμφανίσεις σε γνωστή πίστα της Αθήνας, πολλοί της λένε ότι έχει λαμπρό μέλλων (είναι όμως και γκομενάρα), μια ανιψιά μου παίζει μπάσκετ από τα 5 της, και εγώ ο ίδιος έχω φοβερή φωτογένεια και ‘γραφώ’ πολύ καλά σε κάτι
DVD ξέρετε τώρα γενέθλια, Χριστούγεννα κλπ., έχουμε και κάτι οικογενειακούς φίλους δεν χαμπαριάζουν και πολλά αλλά είναι καλά παιδιά.

Έχουμε τα προσόντα να σχηματίζουμε εμείς, η δική μας οικογένεια, την αυριανή κυβέρνηση;
Σαφώς και όχι, έχουμε όσα χρειάζονται αλλά μας λείπει το βασικότερο: δεν είμαστε, γιος, κόρη, γκόμενα, γκόμενος, εραστής, εκβιαστής κανενός!
Και δεν έχουμε τις λεγόμενες πλάτες στα ΜΜΕ για να μας επιβάλουνε. Θυμάμαι την πρώτη φορά που είδα τον Άρη Σπηλιοτόπουλο (στην
tv εννοείτε), σκέφτηκα ποιος είναι αυτός ρε γαμώτο; από που ξεφύτρωσε αυτό πάλι; ούτε να μιλάει δεν ξέρει!
Αλλά μου τον παίξανε τόσες φορές που όταν τον βλέπω τώρα λέω:
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ !

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

File mou eisai apithanos...Symfenw mazi sou kata to Hmisy kai touto giati xechases na anafereis onomata apo to allo hmisy...oxi kai etsi re gamwto...eipame..iswthta..have a nice day.