Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ

Τα Blog προσφέρουν την δυνατότητα της ελεύθερης, ανεξάρτητης και χωρίς δέσμευση έκφρασης για κάθε πολίτη που το επιθυμεί.
Δίνει την δυνατότητα της πολύπλευρης αν θέλετε, ενημέρωσης για θέματα που ποτέ τα παραδοσιακά διεφθαρμένα, πολιτικά εξαρτώμενα και επιχειρηματικά ορμόμενα δίκτυα ενημέρωσης δεν θα αναφέρουν.
Ο Χρήστης από την μια και ο blogger από την άλλη συνθέτουν το σκηνικό της άμεσης και αμφίδρομης ανταλλαγής απόψεων, θέσεων, μηνυμάτων, χωρίς πρέπει, χωρίς δεσμεύσεις, διαφημιστικές AGB και ποσοστά ακροαματικότητας.
Είναι η ενημέρωση των πολιτών από τους πολίτες.
Πολλά blog λειτουργούν έτσι, όχι όλα όμως.
Παράλληλα με αυτά που εκπροσωπούν την άποψη και την κατάθεση της προσωπικής γνώμης των δημιουργών τους, υπάρχουν και άλλα με μεγάλα συμφέροντα από πίσω τους . Τα παραδοσιακά μέσα, επιχειρηματικά συμφέροντα κλπ βλέποντας την δυναμική και το «κίνημα» που παίρνει διαστάσεις τεράστιες μέσα από τα blog, ενεργοποιηθήκαν, κατασκευάζοντας «βιομηχανίες» παραγωγής μαζικής προπαγάνδας κρυβωμενοι πίσω από blog και bloggers.
Δυστυχώς η εποχή της έκφρασης και της κατάθεσης της άποψης, από τον blogger-πολίτη μέσα από τα blog, τα πράγματα δείχνουν ότι έχει έρθει στο τέλος της.
Τα παραδοσιακά συμφέροντα απλώς έχουν βρει έναν άλλο χώρο τώρα να ξεδιπλώσουν την πραμάτεια τους, κατά το δοκούν πάντα, και να αλώσουν με τα πολλαπλά και κατευθυνόμενα blog το χώρο.
Το πεδίο της μάχης μετατοπίζεται, όπως μετατοπίστηκε πριν από περίπου 2 δεκαετίες από τις εφημερίδες στην τηλεόραση. Τώρα ήρθε η σειρά του internet και των blogs.
Τίποτα δεν πρέπει να μείνει αμόλυντο, ελεύθερο, αδέσμευτο και χωρίς λάσπη. Η επιβολή θα πρέπει να είναι καθοριστική και άμεση και μαζί και το τέλος μιας εποχής αθωότητας για όλους όσους πίστεψαν ότι το καλύτερο όπλο στον πόλεμο είναι οι σκέψεις και η αποτύπωση τους στην οθόνη ενός υπολογιστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: