Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

Τα μυστικά του επαγγέλματος

Κουΐζ , για «προχωρημένους» λύτες

*«Ποιοι είναι αυτοί που κλείνουν την προεδρική σουίτα του
King George με λεφτά του
Δημοσίου για να τρώνε με φίλους, γνωστούς και... γκόμενες (πρώην και επόμενες);» (10/9/06).

*«Ποιος Κρητικός επιχειρηματίας εκτός από τσικουδιές κερνάει και "Ρωσίδες"; Άσε που μαγνητοσκοπεί τις επίμαχες φάσεις, εκβιάζοντας αυτούς που πριν φιλοξενούσε» (13/11/05).

*«Για ποιον υπουργό δεν έχει μιλήσει -ακόμη- ο γνωστός σταρ του παραδικαστικού κ. Ευάγγελος Καλούσης; Μάλιστα τις δίμετρες ακούγεται ότι τις συναντούσαν παρέα» (22/7/07).

*«Υπάρχει, άραγε, σύνδεση μέλους της επιτροπής κρατικών λαχείων με δημοτική σύμβουλο της Πυλαίας, πρώην διαφημίστρια και ιδιοκτήτρια πρακτορείου Προ-Πο; Μπορεί άραγε μέλος τέτοιας επιτροπής να διατηρεί παράλληλα και προποτζίδικο; Ποιες οι σχέσεις της και έως ποιον βαθμό αγγίζουν τον αγαπημένο υφυπουργό των επαρχιακών μέσων;» (5/6/05).

Τα παραπάνω σχόλια υπαινίσσονται παραβατική συμπεριφορά στην ιδιωτική ή δημόσια παρουσία κάποιου προσώπου και αφήνουν να εννοηθεί ότι ακολουθούν αποκαλύψεις. Μόνο που κατά κανόνα οι αποκαλύψεις δεν γίνονται ποτέ. Το βασικό χαρακτηριστικό αυτών των μηνυμάτων είναι ότι μπορεί να τα αποκρυπτογραφήσει μόνο ο άμεσα ενδιαφερόμενος ή το στενό του περιβάλλον. Ο ίδιος, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος στις 31 Ιανουαρίου υποστήριξε ότι «τα πιο ακριβοπληρωμένα ρεπορτάζ είναι αυτά που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας..».

Είμαστε εμείς συκοφάντες εκβιαστές ;;;

Τα παραπάνω είναι από τον «ιό» της Κυριακής . Είμαστε σίγουρη ότι το ρεπορτάζ έγινε με αυστηρά κριτήρια και σεβόμενη την δεοντολογία της δημοσιογραφίας, και δεν έχουν να κάνουν με αντιδικίες εκδοτών. Ο τίτλος του δημοσιεύματος ήταν «Η ΠΑΡΑΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ». Αν δε, «φωτογραφίζουν» εσάς και θέλετε να κάνετε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση η εκβιασμό, παρακαλώ απευθυνθείτε στο «πρώτο θέμα» αφού πρόκειται για δημοσιεύματα δικά του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: