Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

Κατά παραγγελιά πένες και λαρύγγια

Δημοσιογράφοι φερέφωνα και μαργιονέτες

Αναφερόμαστε σε περιστατικό που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της γνωστής εκπομπής του Mega, που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Καμπουράκης και Οικονομέας, όταν υπέβαλε ερώτηση στην φιλοξενούμενη της εκπομπής ο πρώτος των παρουσιαστών.
Συγκεκριμένα ο Καμπουράκης ρώτησε την κα Κανέλη αν ποτέ δέχτηκε παρεμβάσεις κατά την διάρκεια της δημοσιογραφικής της καριέρας στην τηλεόραση, εκείνη απάντησε ότι δέχτηκε παρεμβάσεις 3 φορές.

Αμέσως μετά από το control της εκπομπής και δια μέσω του ακουστικού του παρουσιαστή, ακούστηκε το εξής «εμείς καμία, εμείς καμία», πράγμα που και επανέλαβε ο Καμπουράκης δις, όπως δηλαδή του το υπαγόρευσαν.
Αυτοί είναι οι ανεξάρτητοι, αδέσμευτοι και μαχόμενοι δημοσιογράφοι;
Λακέδες και φερέφωνα είναι που μεταφέρουν, ανοιγοκλείνοντας το στόμα τους, αυτά που τα αφεντικά τους βάζουν να πουν, και τους υπαγορεύουν.

Έτσι καταθέτει ο δημοσιογράφος την άποψη του ; Έτσι λέει την «αλήθεια του», όταν παίρνει συνέντευξη από συνάδελφο του, και τον ρωτάει για την ελευθερία στα ΜΜΕ, και την δυνατότητα να ασκήσει χωρίς πιέσεις και παρεμβάσεις το επάγγελμα του, και από το ακουστικό του υπαγορεύουν τι να πει, τι θέση να πάρει και ποια συμφέροντα να υποστηρίξει
Δεν μας κοροϊδεύει, είναι σε υπηρεσία. Είναι αποδέκτης εντολών, πιόνι.
Αυτού του είδους την δημοσιογραφία , την «προσκυνημένη» σε αυτούς που πληρώνουν, θεωρείτε άξια να ενημερώνει τους πολίτες ;
Και είναι αυτοί οι δημοσιογράφοι που μιλούν περί ανωνυμίας των
blogger.
Εσείς είστε η φωνή των ανώνυμων νταβατζήδων, των γνωστών –αγνώστων, μέσω εσάς μιλούν τα αφεντικά σας.

Εντολείς των προσταγών τους είστε και επαναλαμβάνετε τα λεγόμενα τους απλώς για τα προσχήματα , για να μη μιλά το ίδιο το αφεντικό σας.
Εσείς είστε οι «ανώνυμοι», αφού λειτουργείτε σαν μαγνητοφωνάκι στα χέρια αυτού που σας πληρώνει.
Εσείς δηλαδή κ. Καμπουράκη λέτε « επωνύμως» την ΔΙΚΗ ΣΑΣ γνώμη όταν επαναλαμβάνετε σαν παπαγαλάκι αυτά που σας είπαν να πείτε;
Δεν είστε μονό «ανώνυμος» είστε και ασήμαντος αφού δέχεστε να υπηρετείτε αδιαμαρτύρητα τα αφεντικά σας, πιστός στις προσταγές τους.
Σκυλάκια που γλείφουν είστε μιας «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ» ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ.

ΥΓ. Τα παραπάνω ισχύουν για όλα τα ΜΜΕ και όλους τους δημοσιογράφους, όλων των καναλιών που δέχονται να τους υπαγορεύουν τι θα πουν, πως θα το πουν, και ποτέ θα το πουν. Ο Καμπουράκης απλός είναι η αφορμή για να ειπωθούν αυτά και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας γενικευμένης πρακτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: