Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008

ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ


Συνένοχοι στην συγγραφή τους

Όταν το κέρδος και η αναζήτηση του σε κάθε τι που κάνουμε στην ζωή μας είναι το κυρίαρχο και ζητούμενο στοιχείο, τότε δεν πρέπει να αναρωτιόμαστε γιατί γίνονται όλα αυτά.
Μπορεί να σε σκοτώσουν στην αναζήτηση του κέρδους, και κατ’ επέκταση της εξουσίας , δεν είναι προσωπικό το θέμα, απλός κυνηγούν το χρήμα.
Αυτό όμως δεν γίνεται από όλους μας
;
Διαρκείς αναζήτηση κέρδους, χρήματος , εξουσίας, Το καλύτερο αυτοκίνητο, το καλύτερο αμάξι, η καλύτερη δουλειά με τα περισσότερα χρήματα, τα καλυτέρα ρούχα οι καλύτερες διακοπές και πάει λέγοντας...
Όταν εκπαιδεύουμε τον κόσμο σε ένα σύστημα όπου η δύναμη, η εξουσία και το κέρδος είναι οι κυρίαρχες αξίες, τι μπορουμε να πούμε και γιατί να μιλήσουμε για «Μακηδες και θεμους», για
life style πολιτικούς αρχηγούς , για πολιτικούς που μετρούν την επιτυχία τους από τις εμφανίσεις στα παράθυρα για άλλους που τα παίρνουν, για έναν ολόκληρο λαό που περιμένει ...τον διορισμό του.
Τι να πούμε
; Μένουμε άφωνοι βλέποντας τα υποπροϊόντα αυτού του συστήματος που με τόσο κόπο δουλέψαμε για να φτιάξουμε, λιθαράκι λιθαράκι χτίσαμε το σημερινό κατάντημα, από τα χέρια μας βγήκε το σχήμα του, εικόνα μας είναι ... λίγο παραμορφωτική ίσως και γι’ αυτό και δεν την καταλαβαίνουμε με την πρώτη ματιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: