Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

Τα ραπανάκια για την όρεξη του διοικητή

Θέλουμε να ρωτήσουμε τον Διοικητή της Τράπεζα της Ελλάδος Γκαργκάνα πόσα χρήματα του ελληνικού λαού δαπάνησε για την αγορά του αυτοκινήτου «του» ; και γιατί ένας διοικητής της Τράπεζα της Ελλάδας χρειάζεται ένα αυτοκίνητο το οποίο διαθέτει τηλέφωνο, τηλεόραση και… μπαρ (!).

Μιλάει συνεχεία, και με μεγάλη επιθετικότητα, για τους εργαζόμενους και ξεκάθαρα δηλώνει ότι για τον πληθωρισμό «φταίνε η εξωφρενικές αυξήσεις τον 3% στους μισθούς των εργαζομένων». Μήπως όμως φταίνε και τα 770.000 ευρω που παίρνει σαν μισθό κάθε χρόνο; και η χρήση των πιστωτικών καρτών με απεριόριστο όριο παρακαλώ.

Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος απευθύνει συστάσεις για περιορισμένες αυξήσεις, σε μισθούς και συντάξεις πεινάς, για να συγκρατηθεί ο πληθωρισμός, εμείς του λέμε να αρχίσει με μείωση του δικού του μισθού.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εδώ ο Αλαβάνος είναι πάμπλουτος υποστηρίζει τα δικαιώματα του κάθε κακόμοιρου , δίχως κανένα δήγμα ντροπής για το θράσος του . Και θα κολλήσει ο Γκαργκάνας ?? Ρε πάτε καλά ? ο άνθρωπος είναι καπιταλιστής και κοιτάει το συμφέρον του και την δουλειά του !.
Συνεχίστε την καλή δουλειά , έχουμε ανάγκη από ενημέρωση .

Ανώνυμος είπε...

...Prosoxh filoi mou....mhn grafete poso mistho H' poso plousios einai o kathenas...giati mporei na thewrithei "Ekviasmos" kai meta fwtia sta patzakia sas. :-))

Ανώνυμος είπε...

Ο άνθρωπος είναι εκτιμητής-πραγματογνώμων του κόστους εργασίας των συμπαριωτών μας. Εκτιμά λοιπόν ότι όλοι οι εργαζόμενοι δεν χρειάζονται αυξήσεις, παρά τον ανεβασμένο πληθωρισμό, γιατί προσφέρουν μηδαμινά. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι εργάζεται σκληρά και ανθυγιείνα και καταναλώνει πολλή φαιά ουσία, άρα πρέπει να αποζημιωθεί με τα ποσά, που αυτός και μόνο αυτός εκτιμά ότι δικαιούται. Τα χρήματα αυτά είναι των Ελλήνων δανειοληπτών. Κορόϊδο είναι να μην εκμεταλλευτεί την κατάσταση αυτή? Πέστε μου πόσες φορές έχει κάτσει στο σκαμνί τις διοικήσεις τών Τραπεζών για τον παράνομο πλουτισμό τους, είτε από τις απλές συναλλαγές μας (που όλες χρεώνονται παράνομα, παρά τις σχετικές αποφάσεις του Αρείου Πάγου) είτε από τα πανωτόκια, είτε είτε τις παράνομες εκδόσεις των πιστωτικών καρτών, είτε τα ψηλότατα επιτόκια. Για την εργασία που κάνει η αποζημίωσή του είναι η ελάχιστη δυνατή. Χάρη μας κάνει που δεν αποζημιώνεται με μεγαλύτερα ποσά. Δεσμεύεται από τον πληθωρισμό.......
Αιδώς Αργίοι.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ''ΧΡΥΣΕΣ'' ΕΠΟΧΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ....

Σε 850 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη του Ομίλου της Alpha Bank το 2007 σημειώνοντας αύξηση κατά 54% έναντι του 2006. Οι προβλέψεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters έκαναν λόγο για αύξηση κατά 52,3%.

Το διοικητικό συμβούλιο θα εισηγηθεί στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων τη διανομή μερίσματος 0,90 ευρώ ανά μετοχή, αυξημένο κατά 20% σε σύγκριση με το μέρισμα χρήσεως 2006 (0,75 ευρώ ανά μετοχή), το οποίο αντιστοιχεί σε 3,8% μερισματική απόδοση, με βάση τη μέση τιμή της μετοχής για το 2007.

Τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν 50% σε 2,10 ευρώ, από 1,4 ευρώ το 2006, ενώ η αποδοτικότητα ιδίων κεφαλαίων διαμορφώθηκε στο 28,1%.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η κεφαλαιακή επάρκεια διατηρείται υψηλή με τον δείκτη κεφαλαίων πρώτης διαβαθμίσεως στο 9,6% και τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας στο 12,5%.

Ο δείκτης κόστους προς έσοδα διαμορφώθηκε σε 45,8%, παρά την επιταχυνόμενη επέκταση της τράπεζας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Οι καθαρές χορηγήσεις αυξήθηκαν κατά 30,6% σε 42,1 δισ. ευρώ καθώς τα νέα υπόλοιπα χορηγήσεων του τετάρτου τριμήνου ανήλθαν σε 2,6 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 1,2 δισ. ευρώ προήλθε από την Ελλάδα και 1,2 δισ. ευρώ από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Τα κεφάλαια πελατείας ανήλθαν σε 46,7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 2,3 δισ. ευρώ αφορούν σε προσέλκυση νέων καταθέσεων το τέταρτο τρίμηνο.

Το καθαρό έσοδο τόκων μετά από ζημίες απομειώσεως αυξήθηκε κατά 18,5%, ενώ το αντίστοιχο περιθώριο διευρύνθηκε κατά 20 μονάδες βάσεως.

Τα έσοδα από προμήθειες αυξήθηκαν κατά 16,1%.

Τα κέρδη προ φόρων που προήλθαν μέσω οργανικής αναπτύξεως των δραστηριοτήτων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη διαμορφώθηκαν σε 117 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 67,3%.