Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Υπηρέτες ξένων αφεντάδων…

Είναι όλοι τους υπάλληλοι ξένων συμφερόντων, μικροί και άθλιοι διεκπεραιωτές ιδιωτικών αλλά και  ξένων κρατικών επιδιώξεων.
 Δεν μπορεί να αφήνουν τις μετοχές του ελληνικού χρηματιστηρίου για ένα χρόνο στο έλεος των ανοιχτών πωλήσεων των «επενδυτών» που θέλουν να τις απαξιώσουν και μετά, στο χαμηλότερο σημείο της 15ετιας για την αγορά, να αρχίζουν τις ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων εταιριών.
Δεν μπορεί να μην είναι κάποιος σε διατεταγμένη υπηρεσία, να μην έχει συμφωνήσει από την αρχή στην μεθόδευση αυτή, και να επαναφέρει τις ανοικτές πωλήσεις την στιγμή που η Ελλάδα καταρρέει οικονομικά . Οι ανοικτές πωλήσεις που την περίοδο της κρίσης 2008-2009 είχαν απαγορευτεί παγκοσμίως, γιατί ήταν το εργαλείο στα χέρια των «κερδοσκόπων» για να ισοπεδώσουν τις αγορές.
Η ελληνική κυβέρνηση και η επιτροπή κεφαλαιαγοράς τις επανέφερε τον Αύγουστο του 2010 όταν είχε αποφασιστεί και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εθνικής τράπεζας για να βυθίσουν με απόλυτη ασφάλεια και σιγουριά τις τιμές των μετοχών.
Για να έρθουν τα ξένα αφεντικά μετά από 1 σχεδόν χρόνο συνεχούς πτώσης και να «επενδύσουν» αγοράζοντας στο ένα δέκατο της πραγματικής τιμήςτου  τον ελληνικό πλούτο.Πλούτο που τον κλέβουν από το ελληνικό κράτος αλλά και από τον Έλληνα ιδιώτη.  
Δεν είμαστε αντίθετοι με τις ιδιωτικοποιήσεις, είμαστε αντίθετοι με την μεθόδευση για το ξεπούλημα και το χάρισμα ουσιαστικά της περιουσίας του ελληνικού λάου. είμαστε αντίθετοι με την λογική και τις πρακτικές των μαυραγοριτών της κατοχής , που με ένα τενεκέ λάδι αγόραζαν σπίτια. Είμαστε αντίθετοι με την μεθόδευση να απαξιώσουν πλήρως και μεθοδευμένα τις αξίες των ελληνικών μετοχών και μετα για  ψίχουλα να τις πουλήσουν.
Δεν μπορεί να πουλούν τον ΟΤΕ όταν η τιμή της μετοχής του είναι στα 7 ευρω, ούτε τα κοράκια των πλειστηριασμών δεν λειτουργούν έτσι.
Αυτός λοιπόν είναι ο ρόλος όλων αυτών που κόπτονται και «υπηρετούν»  το «δημόσιο» συμφέρον, να μεθοδεύουν συστηματικά την πώληση της ελληνικής δημόσιας περιουσίας σε εξευτελιστικές  τιμές για να κερδίσουν αυτοί που θα αγοράσουν.
Πουλανε στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 15 ετων , ουσιαστικά αυτό αντιστοιχεί σαν να πουλούσατε το σπίτι σας στο ένα δέκατο της αξίας του, θα το έκαναν αυτό αν ήταν το δικό τους σπίτι;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: