Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Όταν σου επιβάλουν την αμνησία…

Σ΄ αυτό τον τόπο το κυρίαρχο πολίτικο σύστημα, το καθεστώς, σε θέλει να είσαι βλάκας, χαζός , τρομαγμένος, φοβισμένος και απαίδευτος.
Σε θέλει παιχνίδι που μπορεί να σε κουρδίζει και να σε ξεκουρδίζει όποτε θέλει .
Το καθεστώς λοιπόν και οι συνεργάτες του θέλουν να ξεχάσετε , να μην θυμάστε, να σβήσετε και να διαγράψετε από το μυαλό σας ότι με απόφαση της τράπεζας της Ελλάδας άρχισε η επίθεση στα ελληνικά ομολογά, όταν ο χρόνος εκκαθάρισης από τις τρεις μέρες πήγε στις 10 .
Έτσι όσοι πουλούσαν ελληνικά ομόλογα χωρίς να τα κατέχουν δεν είχαν να φοβηθούν τίποτα γιατί είχαν 10 ολόκληρες μέρες για να τα αγοράσουν και να τα παραδώσουν στην εκκαθάριση, σε τιμές ολοένα και χαμηλότερες.
Το καθεστώς και οι συνεργάτες του θέλουν να μην αναφέρετε , να ξεχάσετε δια παντός, ότι όταν οι «κερδοσκόποι» στις 30 Μαρτίου 2010 "στριμώχτηκαν" , επειδή πούλησαν τίτλους του ελληνικού δημοσίου με πολύ μικρή εμπορευσιμότητα που δεν κατείχαν , 20ετες ομόλογα, δεν μπορούσαν να καλύψουν τις θέσεις τους , δηλαδή να βρουν τα ομόλογα στην αγορά για να τα παραδώσουν στην εκκαθάριση.
Τα 20ετη ομόλογα που πούλησαν οι συνεργάτες του καθεστώτος ήταν ομόλογα με πολύ μικρή εμπορευσιμότητα και δυσεύρετα . Αλλά κανένα πρόβλημα, το υπουργείο οικονομικών και ο ΟΔΔΗΧ έκανε μια ολόκληρη δημοπρασία με 20ετη ομόλογα, αξίας 1 δις, μόνο και μόνο για να μην χάσουν οι «κερδοσκόποι» συνεργάτες της εξουσίας.
Αυτά το καθεστώς και τα εμετικά τσιράκια του δεν θέλει να τα θυμάστε καθόλου.
Ούτε βέβαια θέλουν να ξέρετε και να θυμάστε ότι στην πιο κρίσιμη στιγμή της ελληνικής «κρίσης» επανέφεραν τις ανοικτές πωλήσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο, την στιγμή μάλιστα που η εθνική τράπεζα ζητούσε να αντλήσει από την αγορά για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου 1,8 δις ευρω.
Επανέφεραν λοιπόν τον Αύγουστο του 2010 τις ανοικτές πωλησεις στο χρηματιστήριο για να είναι βέβαιοι σε τι τιμές θα γίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων εταιριών.
Επανέφεραν τις ανοικτές πωλήσεις για να πουλήσουν δημόσια περιουσία στις χαμηλότερες τιμές των τελευταίων 15 ετων και στο ένα δέκατο της αξίας .
Αυτά το καθεστώς, οι συνεργάτες και τα τσιρακια του, δεν θέλουν να τα αναφέρετε, να τα γνωρίζετε, να τα επικαλείστε . Θέλουν μόνο την στιγμή που σας φέρνουν στο γκρεμό , την στιγμή που σας σπρώχνουν με δύναμη να πέσετε στην άβυσσο, τότε να «επιλέξετε» , άβυσσος ή κάτεργα .
Το πρώτο πράγμα για έναν λογικό άνθρωπο όταν κάποιος τον σπρώχνει στο γκρεμό, είναι να ξεφύγει από εκείνον που τον σπρώχνει,  και όχι να πέσει μόνος του, οικειοθελώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: