Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Όταν η «Δημοκρατία» φοράει κουκούλα…

 Οι σκηνοθέτες έχουν το πρώτο λόγο.
Αυτά για να γνωρίζετε γιατί το «σύστημα» ήθελε το κόσμο στις πλατείες.
 Πρώτα συγκεντρώνουν το πλήθος για μέρες τώρα στις πλατείες, είναι εύκολο να γίνει και βοηθάνε οι  συνεχείς εκκλήσεις των ΜΜΕ προς τους πολίτες να το πράξουν. Και ύστερα , όταν τους εξυπηρετεί, πατάνε ένα κουμπί και γίνετε το έλα να δεις. Καδρόνια, μολότοφ και όλος ο εξοπλισμός των κουκουλοφόρων του συστήματος .
Τι γίνετε τελικά;;; Ποιος κάνει τι ;;;
 Για ένα να είστε βέβαιοι, ότι το σύστημα που διαχειρίζεται την χώρα ήθελε τον κόσμο στις πλατείες, όπως ήθελε και  τις πράξεις βίας που έγιναν σήμερα.
Όπως επίσης να είστε βέβαιοι ότι οι «σύμμαχοι» θα μας «σώσουν», ίσως και γι΄αυτό επιχειρείται μια τόσο «δραματική» για τα μάτια του κόσμου σύμπραξη. Αφ΄ ενός για να «σωθούμε» μιας και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μας αφήσουν, ελεύθερους,  να μην λάβουμε την επόμενη δόση.  Αφ΄ εταίρου να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο με μερικές παραλλαγές , αλλά το κυριότερο να ψηφισθεί τελικά η νέα δανειακή σύμβαση με 180 ψήφους , πράγμα που ήταν και το ζητούμενο από τους δανειστές μιας και δεν είχε ψηφιστεί ποτέ η δανειακή σύμβαση αλλά μόνο το μνημόνιο.
Έτσι μπροστά στις «δραματικές» εξελίξεις η συμφωνία και η συνεννόηση επικρατεί τελικά , όπως ήθελαν και σχεδίασαν  οι δανειστές , με την σύμφωνη γνώμη και των ελληνικών μαριονετών.
 Το σκηνικό και η ατμόσφαιρα είναι το παν για να μπορέσει το σενάριο να αρχίσει να ξετυλίγεται.
Αυτό άλλωστε συμβαίνει και στον κινηματογράφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: