Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Πίσω από τον τρόμο που πουλανε υπάρχει το μοίρασμα…

Η συμφωνία με τους δανειστές και όχι με τους εταίρους, γιατί δεν υπάρχουν εταίροι, έχει γίνει. Αυτό που μένει είναι να την περάσουν και επικοινωνιακά στο λαό.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την αναθεώρηση της συνθήκης της Λισαβόνας, που μας πτωχεύει μετά το 2013, και την εκποίηση δημόσιας περιουσίας σε εξευτελιστικές τιμές.

Οργανωμένα και συντεταγμένα μας φέρνουν όλο και πιο κοντά σε τετελεσμένα για να μας επιβάλουν αυτά που εκείνοι έχουν αποφασίσει.

Το πολιτικό κατεστημένο και οι συνεργάτες του θέτουν ψευτοδιλήμματα και αναφέρονται σε καταστροφές, ζητώντας από τους πολίτες να αποδεχτούν το ξεπούλημα της χώρας. Αυτό είναι το ζήτημα που τους καίει, να ξεπουλησουν.

Αφήνουν τις μετοχές του ελληνικού χρηματιστηρίου για ένα χρόνο στο έλεος των ανοιχτών πωλήσεων των «επενδυτών» που θέλουν να τις απαξιώσουν και μετά, στο χαμηλότερο σημείο της 15ετιας για την αγορά,  αρχίζουν τις ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων εταιριών.

Δεν μπορεί να μην είναι κάποιος σε διατεταγμένη υπηρεσία, να μην έχει συμφωνήσει από την αρχή στην μεθόδευση αυτή, και να επαναφέρει τις ανοικτές πωλήσεις την στιγμή που η Ελλάδα καταρρέει οικονομικά .

Δεν είμαστε αντίθετοι με τις ιδιωτικοποιήσεις, είμαστε αντίθετοι με την μεθόδευση για το ξεπούλημα και το χάρισμα ουσιαστικά της περιουσίας του ελληνικού λάου.
Είμαστε αντίθετοι με την λογική και τις πρακτικές των μαυραγοριτών της κατοχής , που με ένα τενεκέ λάδι αγόραζαν σπίτια. Είμαστε αντίθετοι με την μεθόδευση να απαξιώσουν πλήρως και μεθοδευμένα τις αξίες των ελληνικών μετοχών και μετα για ψίχουλα να τις πουλήσουν.

Η ένταση της χρεοκοπίας θα συνεχιστεί γιατί αυξάνει το φόβο και την ανασφάλεια και αδρανοποιεί τον πολίτη. Ο λαός κουρασμένος από την συνεχή και παρατεταμένη πίεση, το συνεχές άγχος της ενδεχόμενης καταστροφής της χώρας ή της σωτηρίας, δεν εχει ψυχικά αποθέματα, παραδίνεται αμαχητί.

Να είστε σίγουροι ότι όταν χρεοκοπήσουμε αυτό θα γίνει χωρίς καν να μπορέσετε να αντιδράσετε, κεραυνός εν αιθρία. Δεν θα αναγγέλλεται στις εκπομπές τους, ούτε θα διαφημίζετε.

Να είστε σίγουροι ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει πριν την αναθεώρηση του συμφώνου της Λισαβόνας. Το 2013 είναι το ορόσημο γιατί τίθεται σε λειτουργία ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης της Ε.Ε., και μέχρι τότε θα έχει αναθεωρηθεί και η συμφωνία της Λισαβόνας.
Θα υπάρχει λοιπόν όλο το οπλοστάσιο για την ελεγχόμενη "χρεοκοπία" της χώρας, που όμως τώρα στην περίπτωση μας θα είναι πτώχευση.

Η Ελλάδα όμως πρέπει να μείνει στην «εντατική», να κρατηθεί στη ζωή πάση θυσία μέχρι το 2013 , και γι΄αυτό εχουν συμφωνηθει νεα «μετρα».


Γι΄αυτό όπως είπαμε και πάλι, αυτή δεν είναι η στιγμή που θα χρεοκοπήσουμε. Είναι όμως η στιγμή που ο πανικός πρέπει να μεγιστοποιηθεί για να «σωθούμε» με τα μέτρα που θα ανακοινώσουν.

Η «έξοδος» από την στενωπό προϋποθέτει το πλήρες εξανεμισμα της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών, και την συγκέντρωση της κρατικής περιουσίας στα χεριά λίγων μαυραγοριτών «κεφαλαιούχων»

Αυτό που παρακολουθούμε τώρα είναι ο διαμοιρασμός των ιματίων μετά την σταύρωση, γι΄ αυτό και η σφοδρότητα της επικοινωνιακής πολιτικής και του τρομου. Εδώ θα μοιραστούν τα κομμάτια , τι παίρνει ο καθένας, και φυσικά αυτά που μοιράζονται είναι δημόσιες επιχειρήσεις και υποδομές. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: