Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Οι κλέφτες έχουν όνομα…

Το παραμύθι πάει σύννεφο. Μετά τον πανικό , τον φόβο, και την χρεοκοπία, έρχεται η «σωτηρία». Το σενάριο παίζεται απο τους ηθοποιούς και το έργο συνεχίζεται σε επεισόδια. Τώρα είμαστε στο επεισόδιο,  η χαρά του μαυραγορίτη.
ΤΟ  ΣΎΝΘΗΜΑ ΟΤΙ ΧΡΕΟΚΟΠΟΎΜΕ ΒΟΉΘΗΣΕ ΣΤΟ ΝΑ ΣΠΕΊΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΌ ΞΑΝΑ , ΕΝΩ ΘΑ ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΈΣΠΕΡΝΕ ΤΗΝ ΕΛΠΊΔΑ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΜΈΛΛOΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
Τα μέσα όμως παραπληροφόρησης καθοδηγούμενα από το επιτελείο ψυχολογικού σχεδιασμού κάνουν το άσπρο μαύρο, έτσι η μόνη λύση που έχει η Ελλάδα αν θέλει να σωθεί, φαντάζει στους τηλεοπτικούς δέκτες ως καταστροφή.
Το είχαμε επισημάνει σε παλαιότερες αναρτήσεις μας ότι δεν θα χρεοκοπήσουμε τώρα, σ΄αυτή την φάση. Δεν θα χρεοκοπήσουμε πριν το 2013, οχι  πριν να  έχει ψηφιστεί η αναθεώρηση της συμφωνίας της Λισαβόνας. Τότε , μετά την αναθεώρηση, θα μας χρεοκοπήσουν «ελεγχόμενα» , κατ΄ αυτούς, κανονικά γι΄μας.
 Ο λαός όμως , και αναφέρομαι στο λαό και όχι στα αρπακτικά της κάστας των δημοσίων υπαλλήλων , ο λαός εχει είδη χρεοκοπήσει.
 Το πολιτικό κατεστημένο μάχεται  για να σώσει τα «ερείσματα» του και τους συνεργάτες του στο σύστημα της δημόσιας διοίκησης.
Έτσι  αφήνει ανέπαφους όσους επί χρόνια ληστευσαν και ρήμαξαν το κράτος,  αλλά και τους πολίτες.
Το πολιτικό κατεστημένο και οι συνεργάτες του  θέτουν ψευτοδιλήμματα και αναφέρονται σε καταστροφές, ζητώντας από τους πολίτες να ξεχάσουν  την ρεμούλα, το πλιάτσικο, την ληστεία, την αφαίμαξη, και να επικεντρωθούν στο τώρα, άσχετα αν το τώρα είναι συνέχεια και αποτέλεσμα  του πριν.
Άσχετα αν το "τώρα" αφήνει ατιμώρητους , αλλά και με τα λάφυρα της ληστείας , όλους εκείνους που χρόνια τώρα , δεκαετίες , ρήμαξαν τον τόπο και τους πολίτες. Και δεν μιλάω μόνο για τους πολιτικούς , μιλάω και για τα ασκέρια εκείνων που υπηρέτησαν πιστά και με το αζημίωτο το σύστημα της κλεπτοκρατιας. Μιλάω για όλους αυτούς που από την θέση τους στις πολεοδομίες, στα νοσοκομεία, στις εφορίες, στα δικαστήρια, και πάει λέγοντας, έκλεψαν και ρήμαξαν τον Έλληνα πολίτη, και συνεχίζουν να το πράττουν  .
Μιλάω για όλους αυτούς που με έναν «εικονικό» μισθό 2.000 ευρω βρεθήκανε με σπίτια παλάτια 1.000τμ και καταθέσεις εκατομμυρίων. Όλοι αυτοί, οι πιστοί συνεργάτες του μαφιόζικου και διεφθαρμένου κράτους μπαίνουν ουσιαστικά στο απυρόβλητο, μαζί με τους πολιτικούς τους τσάτσους και πατρονους.
Ένεκα της «κρισιμότητας» των στιγμών που διέρχεται ο τόπος,  οι κλέφτες και οι λήσταρχοι, αυτοί που ξεζούμισαν και  συνεργάστηκαν στο να λεηλατηθεί η χώρα, αφήνονται ήσυχοι να χαίρουν τα πλούτη και τα καλά τους.
Αυτό προϋποθέτει η «δημοκρατία» τους, την αρπαγή , την κλοπή, την καταλήστευση , χωρίς ποτέ κανείς να δώσει λόγο. Και που να δώσει άλλωστε λόγο, η Ελλάδα είναι ένα χωράφι που τους ανήκει.
Είναι απλό να αρχίσει η κάθαρση , να αρχίσει το ξήλωμα, και να αποδοθεί δικαιοσύνη, αρκεί να ξηλωθεί πρώτα το διεφθαρμένο κομματικό κράτος, το πολιτικό σύστημα που γεννά την διαφθορά, και υποστηρίζει τα «αρπακτικά» που ζουν σε βάρος , και από τον ιδρώτα , του λαού.  
  Όπως είναι απλό να βρεθούν και τα χρήματα, μια απλή έρευνα χρειάζεται, όλα είναι εδώ μπροστά μας,  μια έρευνα σε  5.000 με 10.000 «συνεργάτες» δημοσίους υπαλλήλους , να ανοίξεις τους λογαριασμούς τους, να δεις τα σπίτια τους και την περιουσία που απέκτησαν σε βάρος του ελληνικού λαού. Διευθυντές και στελέχη πολεοδομιών, διευθυντές νοσοκομείων και κλινικών, δικαστικοί, διευθυντές και στελέχη εφοριών, και πάει λέγοντας, τα χρήματα που θα αποκαλυφθούν θα είναι πέραν κάθε φαντασίας.
 Και φυσικά έλεγχο όλων των πολιτικών που διατέλεσαν υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς, αλλά και βουλευτές από το 1974 μέχρι σήμερα. Όλοι θα πρέπει να αποδείξουν που τα βρήκαν και να τα δικαιολογήσουν.
Όχι μόνο να βαρύνει τον  απλό πολίτη το βάρος της απόδειξης, όλοι όσοι διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα πρέπει να δώσουν λόγο. Όχι γενικά και αόριστα αλλά συγκεκριμένα , και να δικαιολογήσουν την περιουσία τους.
 Να μας πουν πως μ΄έναν μισθό έχτισαν παλάτια, αγόρασαν κότερα, και ζουν σαν μεγιστάνες. Τέρμα η κοροϊδία. Αυτό που γίνεται τώρα είναι η διασφάλιση από το πολιτικό κατεστημένο  αυτού του μαφιόζικου μοντέλου διακυβέρνησης. Να μην πληγούν και να διατηρηθούν ακέραιοι οι «πυλώνες» της διαφθοράς, πληρώνοντας για άλλη μια φορά, όπως πάντα, ο πολίτης.
Αυτούς όμως τους συνεργάτες του το σύστημα θέλει να τους  διαφυλάξει και να τους προστατέψει, για να συνεχίζει να κυβερνά.
 Για να γίνει μια πραγματική αλλαγή, πρέπει η χώρα να ελευθερωθεί από το πολιτικό σύστημα που παράγει την διαφθορά , και αυτό γίνεται μόνο με την ανατροπή. Δεν γίνεται με ευχολόγια και με χορούς στις πλατείες.
Η κατάρρευση του πολιτικού συστήματος που δημιούργησε την διαφθορά και ρήμαξε τη χώρα πρέπει να είναι ο στόχος και το ζητούμενο. Η απόδοση δικαιοσύνης πρέπει να είναι η προϋπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: