Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Κυβέρνηση ξένων συμφερόντων

Στην Ελλάδα μπορείς να κάνεις ότι σου καπνίσει  χωρίς να έχεις να φοβηθείς τίποτα, αρκεί βέβαια να έχεις τις «αρχές» του τόπου μαζί σου ή ακόμα καλύτερα οι «αρχές» του τόπου να δουλεύουν για σένα.
Παρατηρούμε τις τελευταίες μέρες  αυτά που γίνονται στην μετοχή του Ο.Τ.Ε. χωρίς καμία εποπτική αρχή να παρεμβαίνει , χωρίς κανένα κόμμα να το καταγγέλλει, και χωρίς η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία να αντιδρούν.
Απλώς όλοι , σαν να είναι συνεννοημένοι, σφυρίζουν αδιάφορα , αφήνοντας την τιμή της μετοχής μετά την πώληση του 10% να κατρακυλάει . Τις τελευταίες 4 μέρες η μετοχή Του Ο.Τ.Ε. έχασε το 20% περίπου της αξίας της.
Βέβαια εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι το ελληνικό δημόσιο  κατέχει, εκτός από το 10% που πούλησε, ένα ακόμη ποσοστό της τάξεως του 6%,  το οποίο οι Γερμανοί ενδιαφέρονται να αποκτήσουν.
Και να είστε σίγουροι ότι θα το αποκτήσουν στην πλέον συμφέρουσα τιμή . Άλλωστε γι΄αυτό οι «αρχές» του τόπου έχουν μεριμνήσει αφήνοντας τους «κερδοσκόπους» να χειραγωγούν την τιμή της εταιρείας,  ρίχνοντας την σε όλο και χαμηλότερα επίπεδα, για να μπορέσουν να την αγοράσουν οι «επενδυτές».
Δεν φτάνει που πούλησαν το μάνατζμεντ μιας  κερδοφόρας εταιρείας για ψίχουλα, πρέπει να  δώσουν και ότι απέμεινε  χάρισμα.
 Και αναρωτιέται κανείς ποιοι τελικά είναι οι πιο επιζήμιοι και οι πιο επικίνδυνοι γι΄αυτό τον τόπο, οι «επενδυτές» ή οι Έλληνες προστάτες του δημοσίου συμφέροντος;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: