Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Το άλλοθι της «κρίσης»… για την νέα τάξη πραγμάτων

Αυτό που βλέπετε να λαμβάνει χώρα μπροστά στα μάτια σας για μήνες τώρα δεν είναι αποτέλεσμα της «οικονομικής κρίσης» που μας πλασάρουν, αυτό που γίνεται είναι ο μετασχηματισμός της κοινωνίας, και η επιβολή ενός άλλου μοντέλου ζωής και διακυβέρνησης.
Είναι η νέα τάξη πραγμάτων που επιβάλουν με το πρόσχημα και την δικαιολογία της οικονομικής κρίσης που οι ίδιοι τους δημιούργησαν .
Η αλλαγή του κοινωνικού και οικονομικού μοντέλου έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά σε παγκόσμιο επίπεδο. Από την μια η τάξη των πλουτοκρατών και των συνεργατών τους, οι αφέντες και τα τσιράκια τους, και από την άλλη χωρίς καμία ταξική διαφοροποίηση και διαστρωμάτωση ο λαός, οι σκλάβοι.
Το σύνθημα για την αλλαγή δόθηκε με την κατάρρευση της επενδυτικής τράπεζας Lehman bros στην Αμερική το 2008 . Αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχική εκπυρσοκρότηση για την μετέπειτα αλυσιδωτή αντίδραση.
Η αρχή της επιβολής του μοντέλου έγινε από την Ελλάδα μετά την εγκαθίδρυση της πρόθυμης και συνεργάσιμης νέας κυβέρνησης.
Όλα όσα έγινα και θα γίνουν στην Ελλάδα είναι το πρότυπο για την εφαρμογή τους σε όλες τις χώρες, αν και ειδικά για την Ελλάδα το μέλλον της διαφοροποιείται από τις άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας και μπαίνει στην σφαίρα της αμερικανικής  υποτέλειας.
Και βέβαια δεν υπάρχει καμία οικονομική κρίση, όπως δεν υπήρχε καμία αλ καιντα, όπως δεν υπήρχε και κάνεις «εχθρός» του κράτους που πυρπόλησε το Ραιχσταγκ, το γερμανικό κοινοβούλιο  το Φεβρουάριο του 1933.
Για να γίνουν όλα χρειάζεται μια αφορμή, οι υπερεξουσίες που αναζητούσαν να πάρουν οι  ναζί τον περασμένο αιώνα για την εκπλήρωση των στόχων τους,  χρειάζονταν την πυρπόληση του γερμανικού κοινοβουλίου , για να την χρησιμοποιήσουν ως άλλοθι και να καταλύσουν την δημοκρατία .
Έτσι και η επιβολή της νέας τάξης πραγμάτων , της παγκοσμιοποίησης, χρειάζεται σαν άλλοθι την οικονομική κρίση για να οδηγήσει στην επιβολή της απόλυτης εξουσίας της οικονομικής ελίτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: