Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Οι δοσίλογοι της νέας κατοχής….

Και ενώ το χρηματιστήριο ισοπεδώνεται καθημερινά καταγράφοντας το ένα μετά το άλλο αρνητικό ρεκόρ στην πτώση, η κυβέρνηση και ο υπουργός οικονομικών αναγγέλλουν την άμεση πώληση του μεριδίου που κατέχει το δημόσιο στον ΟΠΑΠ.  Ουσιαστικά αναγγέλλουν την πώληση του ΟΠΑΠ,  μιας και ο αγοραστής μαζί με το 34% της κρατικής συμμετοχής στην εταιρεία, θα πάρει  και το μάνατζμεντ της επιχείρησης.
Και όλα αυτά  την περίοδο που το χρηματιστήριο , ελέω ανοικτών πωλήσεων, καταγράφει τα χαμηλότερα των τελευταίων 15 ετών.
Οι μαυραγορίτες στην κατοχή αγόραζαν την περιουσία του πεινασμένου λαού στο 20% της αξίας της, οι σύγχρονοι μαυραγορίτες και οι ιθαγενείς υπουργοί που τους εκπροσωπούν διαπίστωσαν ότι το 20% παραείναι υψηλό ποσοστό, και θα πρέπει η δημόσια περιουσία να ξεπουληθεί στο 10% της πραγματικής της αξίας.
Έτσι τα «παιδιά» της κυβέρνησης εκτιμούν ότι πρέπει να πουληθούν οι κρατικές εταιρείες και οι μετοχές τους , για να οικονομήσουν τα κοράκια .
Κανένας δεν μιλάει για την κατρακύλα του χρηματιστηρίου, κάνεις δεν αναφέρεται και δεν θέτει θέμα αναστολής και απαγόρευσης  των ανοικτών πωλήσεων στο χρηματιστήριο. Όλοι γνωρίζουν ότι οι τιμές των μετοχών πρέπει να πέσουν , να απαξιωθούν και άλλο, και άλλο, για να μπορούν να τις πάρουν τζάμπα οι πατρονοι των ντόπιων διεκπεραιωτών.
Οι «αντιπρόσωποι» των μαυραγοριτών έχουν φροντίσει, έχουν εξασφαλίσει την χαμηλότερη δυνατή τιμή για την ελληνική περιουσία. Άλλωστε αυτό δεν όταν δύσκολο, επανέφεραν τις ανοικτές πωλήσεις από τον προηγούμενο Αύγουστο και όλα τώρα πάνε ρολόι. Οι μετοχές καταγράφουν καθημερινά και νέα χαμηλά.
Έτσι αφήνουν απλώς τα πράγματα να εξελίσσονται, αφού γνωρίζουν ότι οι ανοικτές πωλήσεις σε μια αγορά τόσο ρηχή από άποψη τζίρου όπως η ελληνική αυτή την στιγμή, και με καθημερινή αναφορά στην χρεοκοπία , είναι το απόλυτο όπλο για  να την απαξιωση της.
Αυτή είναι η υπηρεσία που προσφέρουν καθημερινά οι συνεργάτες των νέων κατακτητών, ισοπεδώνουν το έδαφος για να αγοράσουν τα κοράκια.
Οι συνεργάτες των μαυραγοριτών ξέρουν καλά την δουλειάα τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: