Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Εκποίηση κάτω του κόστους…


Εμείς το αναφέραμε σε πολλές αναρτήσεις μας και θα το ξαναπούμε , δεν χρεοκοπούμε τώρα, ουτε πιστεύουμε στις προβοκατόρικες διαρροές περι επιστροφής στη δραχμή που οι ίδιοι και τα επιτελεία ψυχολογικού σχεδιασμού προωθούν προς τα έξω. Δεν πιστεύουμε επίσης σε κούρεμα ομολόγων στην φάση αυτή.
H «επιβολή» για αποκρατικοποιήσεις,  που μας παρουσιάζουν σ΄αυτή την φάση της κρίσης, ήταν προαποφασισμένες από την αρχή, και δεν είναι τίποτα άλλο από την «εκκαθάριση» της «εταιρείας».
Οι εντάσεις, τα αδιέξοδα, οι καταληκτικές ημερομηνίες , οι δόσεις που κινδυνεύουν και αλλά τέτοια, είναι ένα καλοστημένο σενάριο για να αποσυντονίσει τον πολίτη για να τον κάνει να αποδεχτεί την λύση που του προσφέρουν , για να φάνει η επιδίωξη τους ως η μοναδική σωτηρία.
 Και για να γίνει αυτό , για να φαντάζει η εκτέλεση σωτηρία, χρειάζονταν ο καθημερινός αυτός τρόμος που μας πουλανε.
Χρειαζόταν όμως ο χρόνος  και για να επιβληθούν τ΄αλλα «μέτρα» πρώτα, αυτά που επιβλήθηκαν, και το σημαντικότερο για να εξευτελιστούν οι τιμές των προς εκποίηση κρατικών εταιριών.
Έτσι με αυτή την λογική του ξεπουλήματος  θα εκποιηθεί η δημόσια περιουσία, όπως ακριβώς πωλουνται τα περιουσιακά στοιχεία μιας υπό εκκαθάριση πτωχευμενης εταιρείας. 
Ο Ο.Τ.Ε. πουλήθηκε, και παραχωρήθηκε η διεύθυνση της εταιρείας για το εξευτελιστικό ποσό των 400 εκατ ευρω. 
Αυτές είναι οι «λύσεις» που μας προτείνουν , για το δικό τους καλό βέβαια, για να μπορούν να ωφεληθούν τα μέγιστα από αυτά που θα «αγοράσουν» .
Να γνωρίζετε όμως ότι τέτοιες λύσεις ,που τις προωθεί αυτό το  διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, ένα είναι το σίγουρο,  ότι δεν είναι προς όφελος των πολιτών και της χώρας, εξυπηρετούν τα συμφέροντα εκείνων που ελέγχουν και τους πολιτικούς και τις εξελίξεις.
Πρέπει να διαμοιραστεί η δημόσια περιουσία, και αυτό είναι που προέχει αυτή την στιγμή, πρέπει να πουληθεί στους μαυραγορίτες επενδυτές σε τιμές εξευτελιστικές.

1 σχόλιο:

ΜΙΛΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ είπε...

το κολπο του χρηματιστηριου ερχεται ξανα με στοχο την δημοσια περιουσια. θα αντισταθει κανεις;