Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Εκατοντάδες Φαντάροι από 42 Στρατόπεδα δηλώνουν: ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ

ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ -ΦΟΙΤΗΤΩΝ -ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Είμαστε φαντάροι από στρατόπεδα όλης της Ελλάδας. Φαντάροι, που στα Χανιά μας διέταξαν να σταθούμε ένοπλοι απέναντι σε φοιτητές, εργαζόμενους και αγωνιστές του αντιπολεμικού κινήματος πριν πολύ λίγο καιρό. Που πάνω μας περνά η ανασυγκρότηση και το «αξιόμαχο» του ελληνικού στρατού. Ζώντας κάθε μέρα τον ιδεολογικό τραμπουκισμό του μιλιταρισμού, του εθνικισμού, της απλήρωτης εκμετάλλευσης και της υποταγής στους «ανώτερους».

Μαθαίνουμε μέσα στα στρατόπεδα για ένα ακόμα «μεμονωμένο περιστατικό»: το θάνατο, από όπλο αστυνομικού, ενός δεκαπεντάχρονου που τον έλεγαν Αλέξη. Το ακούμε σε συνθήματα να έρχεται σα μακρινή βροντή πάνω από τους τοίχους των μονάδων. Μεμονωμένα περιστατικά δε χαρακτήρισαν και τους θανάτους τριών συναδέλφων μας τον Αύγουστο; Μεμονωμένο περιστατικό δε χαρακτηρίστηκε κι ο κάθε ένας από τους 42 θανάτους φαντάρων τα τελευταία 3,5 χρόνια;

Μαθαίνουμε πως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και όλο και περισσότερες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, γίνονται πεδία κοινωνικής έκρηξης, πεδία έκφρασης της οργής χιλιάδων νέων εργαζόμενων, άνεργων.

Ντυμένοι με στολές παραλλαγής και «φόρμες εργασίας», σε σκοπιές και αγγαρείες, υπηρέτριες των «ανώτερων», όμως βρίσκουμε τους εαυτούς μας εκεί. Ζήσαμε σα φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι και απεγνωσμένοι άνεργοι τις «ζαρντινιέρες», τις «τυχαίες εκπυρσοκροτήσεις» και τους «εξοστρακισμούς», την απόγνωση της ανασφάλειας, της εκμετάλλευσης, των απολύσεων και των διώξεων.

Ακούμε τους ψιθύρους και τα υπονοούμενα από τους αξιωματικούς, ακούσαμε τη δημόσια απειλή της κυβέρνησης για εφαρμογή «κατάστασης εκτάκτου ανάγκης». Ξέρουμε καλά τι θα πει αυτό. Το ζούμε στην εντατικοποίηση, τις αυξανόμενες υπηρεσίες, τις ακραίες συνθήκες με το δάχτυλο στη σκανδάλη.

Χθες μας διέταξαν να προσέχουμε και να έχουμε «το νού μας». Ρωτάμε: ΠΟΙΟΝ ΜΑΣ ΔΙΑΤΑΞΑΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ;

Σήμερα μας διατάξανε να είμαστε σε ετοιμότητα και επιφυλακή. Ρωτάμε: ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΜΑΣ ΔΙΑΤΑΞΑΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ;

Μας διατάξατε να είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ:

  • Η απόδοση όπλων γεμισμένα και «κουμπωμένα» σε μερικές μονάδες της Αττικής ακόμα και με εντολή να βάλουν προς πολίτη αν απειληθούν!!!!! (π.χ. ΤΕΝΞ στο Μενίδι, κοντά στα σημεία επιθέσεων στο Α/Τ Ζεφυρίου)
  • Το μοίρασμα ξιφολογχών σε στρατιώτες στον Έβρο μετά την κήρυξη επιφυλακής
  • Ο εκφοβισμός -από εμφάνιση λόχων σε περιφερειακά στρατόπεδα- διαδηλωτών,
  • Η μεταφορά αστυνομικών οχημάτων για φύλαξη σε στρατόπεδα του Ναυπλίου-Τρίπολη-Κόρινθο
  • Το «ντοπάρισμα» του Ταγματάρχη Ι. Κωσταντάρου στο Κέντρο Εκπαίδευσης Θήβας, περί ταύτισης φαντάρων-καταστηματαρχών που χάνεται η περιουσία τους
  • Το μοίρασμα πλαστικών σφαιρών στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κορίνθου και η διαταγή για βολή προς συμπολίτες μας αν πλησιάσουν «απειλητικά» (ως προς ποιον???)
  • Παρατάσσοντας το Τάγμα Απόδοσης Τιμών στον «Άγνωστο Στρατιώτη» απέναντι στους διαδηλωτές το Σαββάτο 13/12/08 και τους φαντάρους του Κέντρου Εκπαίδευσης στο Ναύπλιο απέναντι στην πανεργατική διαδήλωση
  • Απειλώντας με μεταφορά Ειδικών Δυνάμεων Καταστολής από Γερμανία-Ιταλία σε ρόλο Στρατού Κατοχής αποκαλύπτοντας το πραγματικό αντεργατικό-αυταρχικό πρόσωπο της Ε.Ε.

Η Αστυνομία βαράει στο ψαχνό στοχεύοντας στο παρόν και μέλλον των κοινωνικών εξεγέρσεων. Για αυτό προετοιμάζουν τον Στρατό για να αναλάβει αστυνομικά καθήκοντα και την κοινωνία για να αποδεχτεί την επιστροφή στους δρόμους των στρατευμάτων του Ολοκληρωτισμού των Μεταρρυθμιστών. Μας προετοιμάζουν να αντιμετωπίσουμε τους φίλους μας, τους γνωστούς μας και τα αδέλφια μας. Μας προετοιμάζουν να βρεθούμε απέναντι από τους πρώην και επόμενους συναδέλφους μας και συμφοιτητές μας.

Αυτή η σειρά μέτρων καταδεικνύει ότι η ηγεσία στρατού-αστυνομίας και η σύμπνοια Χηνοφώτη (πρώην στρατιωτικού, νυν υφυπουργού εσωτερικών, αρμόδιο για εσωτερικές «αναταραχές»)-Α/ΓΕΕΘΑ, της κυβέρνησης συνολικά, των οδηγιών της Ε.Ε., των καταστηματαρχών-αγανακτισμένων πολιτών και των ακροδεξιών ομάδων σκοπό έχουν να χρησιμοποιήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις ως Στρατό Κατοχής – «ειρηνευτική δύναμη» δε μας ονομάζετε όταν μας στέλνετε να κάνουμε τα ίδια στο εξωτερικό; - στις πόλεις που μεγαλώσαμε, στις γειτονιές και τους δρόμους που περπατήσαμε.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ξεχνά όμως πως είμαστε κι εμείς κομμάτι της ίδιας νεολαίας. Ξεχνούν πως είμαστε σάρκα από τη σάρκα μιας νεολαίας, που αντιμετωπίζει την έρημο του πραγματικού μέσα κι έξω από τα στρατόπεδα. Μιας νεολαίας που οργίζεται, δεν υποτάσσεται. Κυρίως, ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΣΤΟΛΗ

· Δεν πρόκειται να δεχτούμε να γίνουμε συμπληρωματικά όργανα του φόβου που επιχειρείται να απλωθεί σα σκιάχτρο πάνω από την κοινωνία.

· Δεν πρόκειται να δεχτούμε να γίνουμε δύναμη καταστολής και τρομοκράτησης.

· Δεν πρόκειται να στραφούμε ενάντια σε ανθρώπους με τους οποίους μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες, τις ίδιες ανάγκες κι επιθυμίες, κοινό μέλλον, κοινούς κινδύνους και ελπίδες.

· ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ.

Ως στρατευμένοι νεολαία στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγωνιζόμενο λαό και βροντοφωνάζουμε ότι δεν θα γίνουμε πιόνια της αστυνομοκρατίας και της κρατικής καταστολής. Ουδέποτε θα στραφούμε εναντίον του λαού μας. Δε θα επιτρέψουμε καμία επιβολή μιας κατάστασης το στράτευμα που θα θυμίζει «μέρες ‘67».

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ:

  1. ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΘΗΒΑ
  2. ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΖΙΚΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΣ
  3. ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΖΙΚΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗ
  4. ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
  5. ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
  6. ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
  7. ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΤΑΣ
  8. ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ
  9. ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
  10. ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΛΑΜΙΑΣ
  11. ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ
  12. ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΥΛΩΝΑΣ
  13. 124 ΠΒΕ
  14. 115 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ ΧΑΝΙΩΝ
  15. 112 Π.Μ. ΕΛΕΥΣΙΝΑ
  16. 96 ΤΥΠΕΘ
  17. 535 ΜΗΧ.Τ.Π. (ΕΒΡΟΣ)
  18. ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΛΟΧΑΓΟΥ ΤΖΙΑ (ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ)
  19. ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΒΟΓΔΟΥ (ΞΑΝΘΗ)
  20. 72 ΜΕ (ΧΑΪΔΑΡΙ)
  21. Β.Κ. ΑΝΤΙΚΥΡΩΝ
  22. ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΧΑΝΙΑ)
  23. 625 Τ.Π. (ΓΙΑΝΝΕΝΑ)
  24. 98 ΑΔΤΕ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ)
  25. 398 ΕΑΡΜΕΘ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ)
  26. Β ΕΑΜΕΘ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ)
  27. 289 Τ.Π. (ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ)
  28. 862 ΑΒΕΤ
  29. 29η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ)
  30. 518 Τ.Π. (ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ)
  31. 724 ΜΗΧ.Τ. (ΤΟΞΟΤΕΣ)
  32. 558 ΜΗΧ.Τ.Π. (ΚΟΜΟΤΗΝΗ)
  33. 569 Τ.Π.
  34. ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΛΑΣΚΑ
  35. ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ
  36. ΒΑΣΗ ΤΑΧΕΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
  37. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
  38. ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
  39. ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
  40. ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΒΕΡΤΣΩΤΗ
  41. 16η ΕΜΑ
  42. 95 ΤΕΜΕΘ (ΡΟΔΟΣ)
  43. 298 ΛΥΒ (ΡΟΔΟΣ)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οργανωμενοι κνιτες μου μυρηζει>ξυλινη γλωσσα και ορολογια δεκαετιας του 70 για να φιαξουν κλιμα.Εαν ηταν φανταροι σε καποια λαικη δημοκρατια θα τους ειχαν κατεβασει εδω και μερες στο δρομο.Τιεν αμεν.πραγα.βουδαπεστη Αν βερολινο...

Ανώνυμος είπε...

Από όλη αυτή την ανάρτηση αυτό είναι το μόνo που αποκόμισες;

Ότι υπάρχει ατομική ευθύνη και ο καθ΄ ένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του δεν σου πέρασε καθόλου από το μυαλό;
A.Σ.