Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Όταν το κράτος βάζει κουκούλα, και τρομοκρατεί

Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να θέσει υπό πλήρη έλεγχο κάθε φωνή διαμαρτυρίας, και κάθε απόκλιση, από την γραμμή, την οποία, η ίδια και το σύστημα ενημέρωσης, θέτει ότι πρέπει να συντάσσονται οι ελεύθεροι πολίτες, προβαίνει σε πράξεις περιορισμού και καταστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών.
Στελνει να δικασούν με την κατηγορία του τρομοκράτη παιδιά 14 και 15 χρονών που συνελήφθησαν στην Λάρισα. Τρομοκράτες λοιπον ενός συστήματος που καταπατά κάθε ατομικό και συνταγματικό δικαίωμα. Μόνο στην περίοδο της κατοχής, οι Γερμανοί κατακτητές, θεωρούσαν τρομοκράτες 14χρόνα παιδιά που τα δίκαζαν με αυτή την κατηγόρια.

Η κυβέρνηση λοιπόν δεν λειτουργεί για τον πολίτη, σεβόμενη τα κατοχυρωμένα συνταγματικά δικαιώματά του ή και ακόμα προασπίζοντάς τα, όπως πρέπει να κάνει. Αλλά βάζει το εαυτό της απέναντι από τον πολίτη, αντιπαρατίθεται στον ελεύθερο πολίτη, ζητώντας του να καταστείλει δραστηριότητες που τον χαρακτηρίζουν ως ελεύθερο, όπως είναι η δυνατότητα της ελεύθερης έκφρασης, της διαδήλωσης και της ελευθερης γνώμης.
Λειτουργεί σαν γενικότερος μηχανισμός καταστολής σε μια κοινωνία που ασφυκτιά θανάσιμα ανάμεσα στις πέτρες σύνθλιψης του κατεστημένου.

Ενός κατεστημένου που έχει δημιουργηθεί, και ειδικά στην ενημέρωση, για να χειραγωγήσει και να αποχαυνώσει το λαό. Να του επιβάλει “πρέπει”, και να του επιβληθεί ολοκληρωτικά.
Τίποτα δεν πρέπει να ξεφεύγει από τον έλεγχό της, ούτε ένα σημείο στίξης, ούτε μια τελεία ούτε ένα και.

Γι’ αυτό και κάθε μη ελεγχόμενη φωνή ενημέρωσης πρέπει να φιμώνεται, πόσο μάλλον όταν αυτή προέρχεται κατ’ ευθείαν από τον πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: