Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Είναι λαϊκή εξέγερση ή είναι υποκινούμενα «επεισόδια»;

Αν ήτανε υποκινούμενα, θα υπήρχε ευρεία «λαϊκή συμμετοχή», έστω και κατασκευασμένη.

Αν ήταν υποκινούμενα, ιδίως από την αμερικανική «πρεσβεία» τα ΜΜΕ θα αντιμετώπιζαν την εξέγερση σαφώς αλλιώς, πιο «φιλικά». Αν ήτανε υποκινούμενα θα υπήρχε χρήμα, θα είχαν δημιουργήσει δικά τους μέσα ενημέρωσης, ραδιοφωνικούς σταθμούς, εφημερίδες κλπ. (δεν μιλάω για σταθμούς που εκπέμπουν ερασιτεχνικά κάποιες ώρες της ημέρας και μόνο μέσου του διαδίκτυο) .
Σαφώς θα είχαν πρόσβαση στα συμβατικά ΜΜΕ, όλοι όσοι έχουν χρήμα έχουν πρόσβαση. Αν ήτανε υποκινούμενα θα υπήρχε κάποια ιεραρχική δομή, τέλος πάντων κάποιο κεντρικό όργανο έκφρασης, κάποιος εκπρόσωπος, κάποιο κέντρο οργάνωσης.
Θα μπορούσα να φέρω και άλλα παραδείγματα, αλλά η συζήτηση πραγματικά ενοχλεί την νοημοσύνη μου. Γιατί όποιοι βλέπουνε πράκτορες των αμερικάνων, του ΣΥΡΙΖΑ ή ακόμα και τους μετανάστες πίσω από τα επεισόδια, δεν έχουν καμία διάθεση να μελετήσουν την κατάσταση και να την αλλάξουνε.

Τα προβλήματά του τόπου είναι τεράστια, αλλά απλά, δεν νοιάζονται ! Δεν είναι δυνατόν να μη αντιλαμβάνονται την φτώχεια που υπάρχει και δεν εννοώ μόνο τα άτομα που ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια, σήμερα μπορεί να δουλεύουν 2 άτομα και να μην τα βγάζουν πέρα, να είναι φτωχοί! Γονείς γονατίζουν και υπερχρεώνονται με φροντιστήρια και σπουδές, γιατί δεν υπάρχει δωρεάν παιδεία.
Τα σχολεία όπως και τα νοσοκομεία είναι σε τέτοια κατάσταση που σιχαίνεσαι να πιάσεις οτιδήποτε. Είναι κοινό μυστικό ότι άμα δεν λαδώσεις γιατρό, απλά δεν σε εγχειρίζουν. Σε όποια επαφή με τον κρατικό μηχανισμό και αν έρθεις θίγεται η αξιοπρέπεια σου!

Από την άλλη βλέπεις φοβερό πλούτο, κατάχρηση, διαπλοκή, τα ίδια και τα ίδια άτομα να δυναστεύουν δεκαετίες, επαγγελματίες πολιτικούς…

Αλλά πλούτος ίσων φτώχεια! Ο πλούτος συμβαδίζει με την φτώχεια.
Για να τα έχουν οι λίγοι πρέπει να τα στερούνται οι πολλοί.

Ηλέκτρα


Δεν υπάρχουν σχόλια: