Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008

Η ανάγκη σηματοδοτεί εξελίξεις...

Η εξέγερση και η αντίδραση των νέων παιδιών είναι μονό η αρχή γι΄ αυτά που θα ακολουθήσουν από τους φιλήσυχους νοικοκυραίους και τους μαγαζάτορες.
Βέβαια ο καθένας στέκεται και εκτιμά τα γεγονότα από διαφορετική σκοπιά, και ενεργεί για διαφορετικούς λόγους.

Οι νέοι από πολιτική και κοινωνική συνειδητοποίηση για τα αδιέξοδα, ενάντια σε μια εξουσία που αφαιρεί κάθε δικαίωμα, στερεί κάθε ελπίδα για πρόοδο, καταδικάζει στην ανεργία, αναπαράγει την διαφθορά και αποκλείει τον πολίτη από κάθε συμμετοχή. Υποχρεώνοντας τον ταυτόχρονα να αποποιηθεί κάθε κατακτήσεως του, ατομικής ή συλλογικής, ακόμα και συνταγματικά κατοχυρωμένης .

Ο επιχειρηματίας θα οδηγηθεί στην δυναμική αντίδραση γιατί το φάσμα της εξόντωσης του είναι πλέον περισσότερο από ορατό, είναι διαγεγραμμένο.
Η αγορά πλέον έχει καταρρεύσει, η μόνη κίνηση που παρατηρείται είναι από αυτούς που έχουν πρόσβαση στο κρατικό χρήμα, από τις πολυεθνικές και τα καρτέλ . Ενώ την ιδία στιγμή χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά είναι χρεωμένοι στις τράπεζες.

Ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα που βασίστηκε στην προώθηση "των δικών τους" συμφερόντων, κάθε φορά που ο ένας ή ο άλλος ή και όλοι μαζί ήταν κυβέρνηση, τελικά πτώχευσε.
Θεμελίωσε όμως έναν μηχανισμό έτσι ώστε όποιος αντιδρά να πνίγεται, γιατί πάντα φοβόταν ότι θα ερχόταν η ώρα της κατάρρευσης, και γιατί πάντα γνώριζε ότι αυτά που υπηρετεί δεν ήταν τα συμφέροντα του πολίτη. Φοβόταν λοιπόν τις συνέπειες.

Η τελευταία πράξη του δράματος θα είναι όμως και η πιο επώδυνη, γιατί θα φέρει και την κυοφορία. Απομένει να δούμε αν αυτό που θα έρθει θα είναι αποτέλεσμα της βούλησης του λαού, και για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει αγώνας από μέρους του. Ή μια άλλη διάδοχος κατάσταση, που θα του επιβάλλουν, όπου θα αλλάξουν οι ταμπέλες, τα σήματα και τα πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: