Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

Η λογική αργοπεθαίνει... και μαζί της και ο σκεπτόμενος άνθρωπος


«...Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη Βία.»


Παραθέτω σε προηγούμενη ανάρτηση την δήλωση της επιτροπής συνταγματικών δικαιωμάτων του Δ..Σ.Α. σχετικά με τον τρόπο και τις μεθόδους που το επίσημο και ανεπίσημο κράτος, και τα όργανα του, χρησιμοποίησαν για να καταστείλουν την λαϊκή εξέγερση και την δημόσια έκφραση της αποστροφής νέων παιδιών εναντία σ΄ ότι τους σκοτώνει.

Και όμως κανέναν μέσο μαζικής παραπληροφόρησης δεν μετέδωσε τίποτα, κανένας δεν μιλάει γι΄ αυτή την δήλωση ενός επιστημονικού συλλόγου της χώρας, καμία αναφορά, τίποτα , τσιμουδιά.

Το κράτος και οι λειτουργοί του σκοτώνουν, παραβιάζουν κάθε έννοια δικαίου και νομιμότητας, κάθε ατομικό και συνταγματικό δικαίωμα, και η συζήτηση , ο προσανατολισμός πρέπει να είναι σ΄ αυτά που οι κρατικοί ένστολοι κουκουλοφοροι καίνε .
Δεν υπάρχουν δικαιώματα, η γραμμή δόθηκε, καμία συζήτηση, καμία φωνή για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κανένα έλεος σ΄αυτούς που τόλμησαν να αμφισβητήσουν τις αυθαιρεσίες και τις παρανομίες του κράτους ως υπέρτατο νόμο.

Ο βιαστής κατά την διάρκεια της πράξης του γρατζουνήθηκε από το θύμα, οι νυχιες ήταν βαθιές και ο άτυχος δράστης φέρει τραύματα σε όλο του το κορμί. Ίσως θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει περισσότερη βία κατά την διάρκεια του βιασμού, για να αποφεύγει τα τραύματα που του προκάλεσε το επικίνδυνο για την δημόσια τάξη θύμα.
Αποχαυνωθείτε στους δεκτές σας με την ηλιθιότητα που σας πλένουν τους εγκεφάλους σας.

Μόνο έτσι τα όργανα της κρατικής αυθαιρεσίας θα μπορούν να συνεχίζουν να ανεβοκατεβάζουν τα ρόπαλα τους στα κεφάλια νεαρών μαθητών, που τόλμησαν να ζητήσουν δικαιοσύνη, δημοκρατία, ελευθερία.
Μόνο έτσι , όταν θα χύνονται ποτάμια μελανιού, για να περιγράφουν τις καταστροφές, και ατελείωτες ώρες τηλεοπτικού χρόνου για να δείχνουν φλόγες να ξεπηδούν απο μαγαζιά. Μονό έτσι ο λαός θα σωπασει,θα αποκοιμηθεί, και θα βλέπει εφιάλτες με το μαγαζάκι του να καίγεται, μονό έτσι και μόνο τότε, οι ένστολοι μπράβοι θα μπορούν να σκοτώνουν ασύδοτοι.

Ίσως όμως το επόμενο θύμα αυτής της ασυδοσίας να είσαι εσύ μαγαζάτορα, και τότε θα καταλάβεις, πολύ αργά, ότι ο αποπροσανατολισμός σου, και η συζήτηση περί φωτιών και άλλων τέτοιων καταστροφών, δεν γινόταν για να σε προστατέψουν,αλλά γινόταν για το πάπλωμα της εξουσίας και των συμφερόντων των λίγων.

Διαβάστε λοιπόν πως κάποιοι άλλοι άνθρωποι, πριν από 160 χρονιά περίπου, δεν νοιάστηκαν για τα δικά τους «μαγαζιά», για τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα, αλλά έβαλαν πάνω και από τον εαυτό τους, και πάνω απ΄ όλα, το δίκαιο.
Και χάρη στον δικό τους αγώνα , αυτών και μερικών άλλων, οι σημερινοί τηλεθεατές της χώρας αυτής έχουν ατομικά δικαιώματα και σύνταγμα.
Άλλο αν είναι πρόθυμοι να τα παραχωρήσουν για το καλό τους...

«...Οι χωροφύλακες του καθεστώτος με βρισιές και λασπολογίες και με προτεταμένη τη λόγχη προς τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου, τον βιάζουν να υπογράψει τη θανατική καταδίκη των αγωνιστών. Η απάντηση του Πολυζωΐδη είναι: “Το σώμα μου δύνασθε να το κάμητε όπως θέλετε, αλλά τον στοχασμόν μου, την συνείδησίν μου, δεν θα δυνηθήτε να τα παραβιάσητε”.

Ο ίδιος ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Σχινάς έρχεται στη δίκη για ν’ αποσπάσει την υπογραφή κατά πρώτον λόγο του Προέδρου Πολυζωίδη, αλλά και του δικαστή Τερτσέτη. Θέλει να είναι “ομόφωνη” η απόφαση. Ορμά έξαλλος προς τον Πολυζωίδη, αξιώνοντας να υπογράψει, αλλά παίρνει την απάντηση: “Προτιμώ την αποκοπήν της χειρός μου, αλλά δεν υπογράφω”.

Οι αστυνομικοί τους τραβούν βιαίως απ’ το δωμάτιο των διασκέψεων, να τους βάλουν στην έδρα να υπογράψουν και να διαβαστεί η απόφαση. Τους χτυπούν με γροθιές, με κλωτσιές, με τους υποκόπανους των όπλων. Τους φτύνουν, τους βρίζουν, σχίζουν τα ρούχα του Προέδρου Πολυζωΐδη. Ο Πρόεδρος Πολυζωΐδης, κατά πρώτον λόγο, αλλά και ο δικαστής Τερτσέτης εκείνες τις ώρες καθιέρωσαν έμπρακτα την ιδέα της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ...»

Κυρίαρχε λαέ...


Δεν υπάρχουν σχόλια: