Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Απόψε λαϊκίζουμε…Πάρτε κόσμε

Όταν μία ολόκληρη γενιά έχει βγει στους δρόμους ζητώντας το δικαίωμα στην ζωή, στην δουλειά και στο μέλλον που της στερούν.

Όταν μια ολόκληρη κοινωνία, των πολλών, στενάζει κάτω από την φτώχεια και την μιζέρια που της επιβάλανε να ζει.

Όταν παντού το μόνο που ακούς είναι διαφθορά, όταν παντού αυτό που βλέπεις είναι η αποσύνθεση αυτής της κοινωνίας, και την περιθωριοποίηση των ατόμων που την αποτελούν.
Τότε η αναφορά σε μισθούς εκατομμυρίων, σε μπόνους, σε αποζημιώσεις μαμούθ κρατικών λειτουργών, σε μισθούς και προνόμια βουλευτών, σε βόλεμα των ατόμων του οικογενειακού τους περιβάλλοντος των ανθρώπων της εξουσίας, σε κομπινες στους κρατικούς οργανισμούς και στις εταιρείες, σε βίλες και παλάτια χτεσινών μισθοσυντήρητων, ακούγονται φτηνός λαϊκισμός.

Φτηνός λαϊκισμός λοιπόν ο μισθωτός να αμείβεται με 600 και 700 ευρω, ενώ εάν αποχωρήσει από την θέση του, ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ, θα πάρει αποζημίωση 1 ολοστρόγγυλο εκατομμύριο ευρω , ναι καλά ακούσατε, 1 εκατομμύριο ευρώ για την βρομοδουλειά που προσφέρει στα αφεντικά, να μας παραπληροφορεί χρησιμοποιώντας τα δικά μας χρήματα.

Φτηνός λαϊκισμός ο οκταπλάσιος μισθός του διοικητή της ΤτΕ , σε σχέση με τον αντίστοιχο του προέδρου της FED. Το πολυτελές θωρακισμένο αυτοκίνητο που αγόρασε ο προκάτοχος του έναντι αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρω είναι και αυτός φτηνός λαϊκισμός.

Φτηνός λαϊκισμός που οι υπουργοί, και οι υφυπουργοί, έχουν διορίσει τις κόρες τους, τους γιους τους, τις γυναίκες τους, και τις αδελφές τους , και όλο τους το σόι , στα υπουργικά γραφεία τους και σε δημόσιες επιχειρήσεις, με παχυλές απολαβές.

Φτηνός λαϊκισμός οι αυξήσεις στους μισθούς των βουλευτών, οι πολυτελείς τζιπαρες, και τα προνομία, οικονομικά και αλλού τύπου, που τους δόθηκαν.

Φτηνός λαϊκισμός που οι υπουργοί ενώ στρογγυλοκάθονται στην υπουργική τους καρέκλα, έχουν τις συζύγους τους, και τις οικογένειες τους, να πλουτίζουν με δισεκατομμύρια από τις αποφάσεις που αυτοί λαμβάνουν και βάζουν φαρδιά πλατιά τις υπογραφές τους.

Φτηνός λαϊκισμός να μιλάς στο λαό για οικονομικές θυσίες, να απευθύνεσαι στο μεροκαματιάρη και να του λες ότι οι μέρες είναι δύσκολες και θα σφιχτή και άλλο το ζωνάρι του , ενώ αυτοί που του το επιβάλουν κάνουν τις διακοπές τους στην πολυτέλεια, τους γάμους τους στην χλιδή, και δεν συμβιβάζονται παρά μόνο με το ακριβότερο , όχι με το καλύτερο, δείγμα του νεοπλουτιστικου τρόπου σκέψης τους.

Όλοι αυτοί οι ανεπάγγελτοι, που απομυζούν τον ιδρώτα του λαού, για να του στερούν το παρόν και το μέλλον του. Χτεσινοί πεινασμένοι και σημερινοί ζάπλουτοι, που το μονό που έμαθαν είναι το ξεπούλημα , η προστυχιά, και το κλέψιμο. Φτηνός λαϊκισμός και αυτός.

Η λίστα του φτηνού λαϊκισμού είναι μεγάλη, βλέπετε ότι είναι φτηνό είναι και πολυπληθές . Μιλιούνια λοιπόν και οι φτηνοί λαϊκισμοί με στόχο να πάει το χρήμα στην τσέπη εκείνων που διαχειρίζονται την εξουσία , εκείνων που είναι όργανα τους, και εκείνων που αποτελούν το άλλοθι της δημοκρατικότητας και της νομιμότητας, ενός διεφθαρμένου και καταπιεστικού πολιτικού συστήματος.

40 και πλέον εκατομμύρια από τον προϋπολογισμό κάθε χρόνο στην ΝΔ , και 37 εκατομμύρια περίπου στον ΠΑΣΟΚ , και ανάλογα ποσά στα υπόλοιπα κόμματα του κοινοβουλίου. Ενός κοινοβουλίου που δεν αντιπροσωπεύει, ούτε υπηρετεί το λαό της χωράς αυτής, αλλά την τσέπη και τα συμφέροντα των λίγων. Άλλος ένας φτηνός λαϊκισμός.

Τι είναι λοιπόν αυτό που δεν αποτελεί φτηνό λαϊκισμό ; Μα ο μισθός των εργαζομένων και των υπαλλήλων που πρέπει να μειωθεί, τα όρια ηλικίας για την συνταξιοδότηση που πρέπει να αυξηθούν, το ύψος των συντάξεων που πρέπει να μειωθεί, οι εργασιακές σχέσεις που πρέπει να «διευρυνθούν», η φορολογία που πρέπει να αυξηθεί, οι νέοι φόροι που πρέπει να επιβληθούν, και πάει λέγοντας.

Είναι πολλά εκείνα που γίνονται, για να βγαίνουν αυτοί που τα έκαναν, κονομώντας τρώγοντας από την κουτάλα, και να μιλούν για φτηνούς λαϊκισμούς, σκεπάζοντας τις ατιμίες και τις κλεψιές τους.

Βλέπεται αυτός που πεινάει , επειδή κάποιος άλλος του έχει πάρει την μπουκιά από το στόμα, όταν βλέπει φάει δεν τρώει με κουτάλια , τρέχει να κορεσει την πείνα του από τα αποφάγια αυτών που δεν είναι φτηνοί λαϊκιστές.

Κυρίαρχε λαέ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: