Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Στο Απόσπασμα...

Έτσι σκοτώνουν τα όργανα της εξουσίας, έτσι απλά αφαιρουν ζωες, ζωές και όνειρα νέων παιδιών, μια κίνηση , το πιστόλι έξω απ΄το θηκάρι του και το παιδί νεκρό, νεκρό με μια σφαίρα στην καρδιά...

Διαβάστε μέσα στο κουρνιαχτό των ημερών την κατάθεση του φίλου του Αλέξη .

«Καθόμασταν με τον Αλέξανδρο στην είσοδο μιας πολυκατοικίας που βρίσκεται στη γωνία των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα. Είχαμε αγοράσει φαγητό και συζητούσαμε.
Ακούσαμε από κάτι περαστικούς ότι “κατεβαίνουν μπάτσοι, κάτι έγινε”. Οταν βγήκαμε στη μέση της οδού Τζαβέλλα, είδαμε από απόσταση 15-20 μέτρων δύο αστυνομικούς που φορούσαν μπλε στολές, σαν αυτές που φορούν οι ειδικοί φρουροί.
Ο ένας ήταν πιο ψηλός από τον άλλον. Κάποιος από πίσω μας πέταξε ένα μπουκαλάκι που φυσικά δεν έφτασε στους αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί άρχισαν να βρίζουν τον Αλέξανδρο, εμένα αλλά και όποιον ήταν πίσω μας με χυδαία λόγια. Με το που έριξε κάποιος το μπουκαλάκι, οι αστυνομικοί _ και οι δύο, αν δεν κάνω λάθος _ έβγαλαν τα όπλα από τις θήκες τους και σημάδεψαν προς τα εμπρός, δηλαδή προς το μέρος όπου βρισκόμουν εγώ, ο Αλέξανδρος και οι άλλοι.

Ξέχασα να σας πω ότι είμαι σίγουρος πως ο ένας από τους δύο αστυνομικούς κρατούσε το όπλο με τα δύο του χέρια. Τους είδα και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι οι αστυνομικοί δεν πυροβόλησαν ούτε προς τα επάνω ούτε προς τα κάτω. Σημάδεψαν προς το μέρος μας και πυροβόλησαν.
Ο Αλέξανδρος έπεσε κάτω, αν δεν κάνω λάθος στον δεύτερο ή στον πρώτο πυροβολισμό, σίγουρα πάντως πριν από τον τρίτο πυροβολισμό. Επικράτησε πανικός. Φώναζε ο κόσμος και κάποιοι σήκωσαν την μπλούζα του Αλέξανδρου και είδα ότι είχε μια τρύπα στη μέση του θώρακα και λίγο προς την καρδιά. Είχε βγάλει κι αίμα».

Και ήταν μόλις 15 χρονών...

Η Σφαίρα θα μπορούσε να βρει οποιονδήποτε από εσάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: