Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Όταν ο λαός τους ακυρώνει...

Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα

Φιλότιμη προσπάθεια του ΚΚΕ και της γ.γ. Παπαρήγας να προσφέρει τις καλές της υπηρεσίες στην κυβέρνηση.

Το ΚΚΕ σε συνέντευξη τύπου της γ.γ. συμβουλεύει τον πολίτη να κάτσει εκεί που κάθετε γιατί μ΄αυτά που κάνει δεν θα κερδίσει τίποτα. Δεν περιμέναμε και τίποτα άλλο από ένα κόμμα να υποστηρίξει.

Αντιδραστική και φασιστική η θέση του ΚΚΕ δια στόματος της Παπαρήγα. Ούτε λίγο ούτε πολλή αυτά που λέει είναι ψήφισε ΚΚΕ και πήγαινε στην δουλειά σου. Τα αλλά όλα θα τα φροντίσει το κόμμα.
Οι καταλήψεις κατά την επαναστάτρια Αλέκα δεν προσφέρουν τίποτα, γιατί δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, η ΓΣΕΕ θα συνεχίσει να είναι δεκανίκι του ΣΕΒ και των μηχανισμών της εξουσίας, οπότε κάτσε εκεί που κάθεσαι.
Τότε κυρία Παπαρήγα μου δεν θα είχαμε Γαλλική επανάσταση, δεν θα είχαμε ατομικά δικαιώματα, θα είχαμε ακόμα χαλκάδες στα πόδια. Και η Μαρία Αντουανετα θα ήθελε οι ξυπόλητοι και οι πεινασμένοι να έκαναν καθιστική διαμαρτυρία και να απείχαν της αγοράς κρέατος από τα τότε μπακαλικα σαν ένδειξη οργής και αντίστασης. Αυτοί όμως οι αχρείοι μπήκαν στο παλάτι της και τα έσπασαν, την καρατόμησαν. Τι βαρβαρότητες, όλα θα μπορούσαν να είχαν
διευθετηθεί πιο ήσυχα, ενα ποτήρι κρασί, μια πολιτισμένη συζήτηση και φυσικα την διαμεσολαβιση την δικη σας , αν υπρήχατε τοτε.
Αυτή είναι η αλλαγή που επαγγέλλεται να μας φέρει το κόμμα σας ; εκφράζετε με αυτά που λέτε τον Έλληνα πολίτη ;

Οι πολίτες δεν μπορούν από μόνοι τους να έχουν φωνή να έχουν άποψη να οργίζονται με μια εξουσία που τους πατάει, τους ξεζουμίζει, τους τρομοκρατεί και στο τέλος τους σκοτώνει. Ο πολίτης δεν μπορεί να έχει γνώμη ούτε να διεκδικεί. Σύμφωνα με την γ.γ του ΚΚΕ αυτά τα κάνει εξ΄ ονόματος των πολιτών μόνο το κόμμα. Οι διαμεσολαβητές των δικαιωμάτων και της υποδούλωσης των πολιτών.

Δεν μας ξαφνιάζουν όμως οι θέση σας, ούτε και η επιδοκιμασία τους από το ΛΑ.ΟΣ.

Απλός εμείς θα θέλαμε να θυμίσουμε στην κυρία Αλέκα και στο κόμμα της το ΚΚΕ που εκπροσωπεί, ότι πάντα στις δύσκολες στιγμές αυτού του τόπου συντάχθηκε ολόψυχα με τις πιο αντιδραστικές και φασιστικές δυνάμεις, με σκοπό να σταματήσουν και να φιμώσουν κάθε ζωντανή λαϊκή διαμαρτυρία ενάντια στην αυθαίρετη εξουσία πού επιβάλει την καταπίεση. Και το έκαναν αυτό συνειδητά φοβούμενοι μην και χάσουν τα προνόμια τους, τα παλάτια τους , τις τυπογραφικές τους εταιρίες , και τις χορηγίες τους. Μην τύχη και ο λαός χωρίς την μεσολάβηση τους απαίτηση δημοκρατία, και τους ακυρώσει έτσι κάθε λόγο ύπαρξης.

Διαβάστε λοιπόν κυρία Αλέκα τι λεγάτε όταν σε μια άλλη περίπτωση ο λαός και οι πολίτες βγήκαν πάλι στους δρόμους μη ανεχόμενοι την βία, την υποδούλωση, την αδικία, ζητώντας δημοκρατία και ΑΛΛΑΓΗ .


Στο τεύχος οκτώ της "Πανσπουδαστικής" (Γενάρη-Φλεβάρη 1974), κατήγγειλε «τις αφηνιασμένες προσπάθειες της χουντικής ΚΥΠ και των πληρωμένων πρακτόρων της να διαστρέψουν την πορεία και το περιεχόμενο της εξέγερσης»,

«Καταγγέλλουμε τη προσχεδιασμένη εισβολή στο χώρο του Πολυτεχνείου την Τετάρτη, 14 του Νοέμβρη, 350 περίπου οργανωμένων πρακτόρων της ΚΥΠ (...) με σκοπό να προβάλλουν με κάθε μέσο τραμπουκισμού και προβοκάτσιας γελοία και αναρχικά συνθήματα που δεν εκφράζανε τη στιγμή και τις συγκεκριμένες δυνάμεις».

Τι θέλουν τελικά οι νοικοκυραίοι για νάνε ευτυχισμένοι; την ησυχία τους κατα το ΚΚΕ

Καληνύχτα σας και χρόνια πολλά...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πράκτορες λοιπόν της τότε ΚΥΠ κατά το ΚΚΕ οι νέοι που μπήκαν στο πολυτεχνείο και χρησιμοποιώντας το σαν προπύργιο διαδήλωναν την αντίθεση τους στην δικτατορία και στον φασισμό, ζητώντας δημοκρατία και ελευθερία.

Βλαχοκυριλές είπε...

teleiwmenoi