Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

Ανοιχτή επιστολή γονέα συλληφθέντος ανηλίκου προς την κοινωνία της Λάρισας

11 ανήλικα παιδιά κατηγορούνται για ανήκουστες πράξεις (σύσταση οργάνωσης με μόνιμο και σταθερό χαρακτήρα κά, κά), με πρόσχημα τα γεγονότα της Δευτέρας 8/12.
Κάποιοι θέλουν να μας πείσουν ότι υπάρχει η εξουσία και εμείς οι πολίτες είμαστε ανίσχυροι απέναντί τους χωρίς δικαιώματα, χωρίς υπόσταση. Μπορούν να γελοιοποιούν και να εξευτελίζουν τη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς ατιμώρητα.

ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΘΟΥΜΕ;
Ας απαντήσουν οι φορείς, οι σύλλογοι, τα κόμματα, οι πολίτες.
ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
Μετά θα είναι αργά.
Να έρθουν όλοι τη Δευτέρα στις 7.30 μμ στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης.

Καταθέτω κείμενο για ψήφιση. Ποιος το υπογράφει;
11 ανήλικοι μαθητές κατηγορούνται ότι:

·Πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα στα αστυνομικά όργανα που περιφρουρούσαν την πορεία τους, ενώ προκάλεσαν ζημιές και φθορές σε 36 υποκαταστήματα τραπεζών, στο ταχυδρομικό ταμιευτήριο, σε 2 καταστήματα, ένα περίπτερο, στα γραφεία της ολυμπιακής αεροπορίας, στο δημαρχείο, στο δικαστικό μέγαρο, σε φωτεινούς σηματοδότες και κάδους απορριμάτων.

·Συγκρότησαν ομάδα προσώπων (οργάνωση) που λειτουργούσε σε οργανωμένη βάση, με κατανεμημένους ρόλους, με διαρκή λειτουργία προς τα έξω, που επεδίωκε τη διάπραξη εμπρησμών και παραβάσεων σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες.

·Υπόταξαν την κατ ιδίαν βούλησή τους στη βούληση της εγκληματικής οργάνωσης, συναποτελούσαν μια ενιαία μονάδα που συσκέπτονταν και συναποφάσιζαν για τις πράξεις τους, χρησιμοποιούσαν κουκούλες, κατείχαν σακίδια με πέτρες, βόμβες μολότωφ, μπουκάλια και λοστούς, έφεραν μαζί τους καδρόνια και μεταλλικά αντικείμενα, εξαπέλυαν συγκροτημένες ομαδικές επιθέσεις.

·Την πορεία τους δεν τη σχημάτισαν περιστασιακά, αλλά με μόνιμο και σταθερό χαρακτήρα και η υποδομή τους ήταν τέτοιας έκτασης και δυναμικής ώστε κατείχαν ποικίλα τεχνικά μέσα πάσης φύσεως, με τα οποία παρεμβάλλονταν στους ασυρμάτους της αστυνομίας. Η ομάδα είχε δυνατότητα να εναλλάσσεται και ν αντικαθιστά τα μέλη της χωρίς η ίδια να υφίσταται αλλαγή. ·Κατασκεύασαν εκρηκτικές βόμβες, κατασκεύασαν ανεξακρίβωτο αριθμό εμπρηστικών βομβών μολότωφ.

·Έφεραν παράνομα μαζί τους όπλο, (δηλ ρόπαλο μεταλλικό ή ξύλινο, το οποίο είναι όπλο, παρότι αυτό απαγορεύεται).
Κ.ά., κ.ά., κ.ά.

ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ!!!

Αυτό είναι γελοιοποίηση και εξευτελισμός της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας!!!
Απαιτούμε:
1.Την άμεση απαλλαγή των παιδιών απ τον εφιάλτη του κατηγορητηρίου.
2.Την τιμωρία, εκείνων που έφτασαν στο σημείο να κατασκευάσουν αυτό το κατηγορητήριο και διέπραξαν αυτό το έγκλημα σε βάρος των παιδιών και των θεσμών.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ Θ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΜΕ
ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΘΥΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: