Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2008

Η έλλειψη φαντασίας είναι εκείνη που μάς Τρομοκρατεί


Και μάς οδηγεί σε συμπεράσματα και συνειρμούς



Εντύπωση και πολλά ερωτηματικά μάς δημιουργεί η υποτιθέμενη επίθεση ομάδας ατόμων εναντίων κλούβας των ΜΑΤ.

Και ο χρόνος και ο τόπος αλλά και ο τρόπος που έδρασαν συμφωνά με αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν μάς κάνουν να πιστεύουμε οτι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα ομάδας ή οργάνωσης. Σίγουρα όμως πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια που στόχο είχε την τρομοκράτηση, την δημιουργία εντυπώσεων και παρακαταθήκης στον ελληνικό λαό.
Η εξουσία και οι μηχανισμοί της πάντα γοητεύονται στην ιδέα ότι μαζί με το μονοπώλιο της βίας, μπορούν και κατέχουν το μονοπώλιο της τρομοκρατίας και του φόβου στις μάζες που καταπιέζουν. Γεννώντας έτσι αισθήματα ανασφάλειας στον πολίτη , που αναζητεί έτσι κάτω από αυτή τη φόρτιση αυτη, την ασφάλεια στις φτερούγες της εξουσίας.

Θεωρούμε το χτύπημα προβοκατόρικο και δεν αποκλείουμε στα πλαίσια του παραπάνω σχολίου μάς και συνέχεια της δράσης αυτής . Γι΄ αυτό άλλωστε αναφέρουμε και την ενδεχομένη παρακαταθήκη που η ενέργεια αυτή δημιουργεί.
Εκείνο όμως που κρίνουμε σαν πιο παράξενο και αξιοπερίεργο είναι η επιλογή του του μέσου (ζούγκλα) που οι «τρομοκράτες» επέλεξαν για την ανάληψη της ευθύνης.
Ο Τριανταφυλλοπουλος να επιλέγεται από τρομοκρατική οργάνωση για την δήλωση ευθύνης, μόνο γέλια προκαλεί , γέλια και κάποια σχόλια περί αβάντας.
Γιατί ποιος άλλος, που σίγουρα δεν διαθέτει φαντασία, θα διάλεγε τον «δημοσιογράφο» με τις πολλές διασυνδέσεις για να αναλάβει την ευθύνη για ένα υποτιθέμενο τρομοκρατικό χτύπημα, εκτός από κάποιον που τον παρακολουθεί και ταυτίζεται με τις χαφιέδικες απόψεις του. Δεν είσαι αριστερή οργάνωση και μάλιστα τρομοκρατική, γιατί αν ήσουν δεξιά δεν θα πυροβολούσες τα ΜΑΤ, και μετά απ΄ αυτή σου την ενέργεια, αποφασίζεις να τηλεφωνήσεις στην εφημερίδα «στόχος» για να αναλάβεις την ευθύνη.

Και βεβαία του κάνει και τη σχετική διαφημιστική αβάντα, ενώ δίνει και την ευκαιρία στον «δημοσιογράφο» με την «εμπλοκή» του να αναγορευτεί και ειδικός του θέματος.
Πάντως περιμένουμε να διαβάσουμε την επιστολή των οργάνων της ενέργειας αυτής, σίγουρα θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρων, αν ποτέ σταλεί.
Μην εκπλαγείτε αν την διαβάσει «ο δημοσιογράφος» από την εκπομπή του σε αποκλειστικότητα. Όταν είσαι μέσα στα πράγματα τελικά, πάντα έχεις την είδηση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

οχι μόνο είναι προβοκάτσια, αλλα πιθανότατα να προέρχεται και απο διαπλεκομενα-παρακρατικά ΜΜΕ η πράξη αυτή. και οχι μονο αυτή αλλά οποιαδήποτε τρομοκρατική πράξη είναι εις βάρος της κίνησης για δημοκρατία. υπάρχουν δεκάδες αλλοι τρόποι οχι μονο να εκφραστούν αλλα και να επιβληθούν τα δίκαια έναντι των καθεστωτικων ΜΜΕ απο τους πολίτες.