Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Ψωνίστε γιατί χανόμαστε...


Αυτοί που δεν έχουν, πατιούνται, συνθλίβονται.

Μια γενιά ολόκληρή υποδουλώνεται μέσα στην μέγγενη της ανεργίας, της ανέχειας, χωρίς μέλλον, χωρίς καμία κρατική μεριμνά, χωρίς διέξοδο στην ουρά μιας ατέλειωτης σειράς ανθρώπων που είναι αναλώσιμοι.

Και τα μέσα ¨ενημέρωσης» τους, μας προβάλλουν τους «καταστηματάρχες» που νοιάζονται γιατί τα παιδάκια δεν θα δουν το χριστουγεννιάτικο δένδρο φέτος στο Σύνταγμα, και οι μανάδες τους δεν θα αγοράσουν με τις πιστωτικές τους κάρτες τα δώρα.

Όταν πατιέται ένας ολόκληρος λαός και στενάζει, όταν αφαιρούν από το πιο δυναμικό και δημιουργικό κομμάτι του λαού, την νεολαία, το δικαίωμα στην ζωή και στο μέλλον, σκοτίστηκα για της παράτες και τα μπιχλιμπίδια των εταιριών που θέλουν να πουλήσουν.

Η ζωή έχει και την πραγματική της πλευρά… δεν είναι μόνο πλαστική και εικονική.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πίσω από τους καταστηματάρχες υπάρχουν 3000 εργαζόμενοι οι οποίοι έχασαν την δουλεια τους. Ας μην ξεχνάμε ποιοι παράγουν τον πλούτο σε αυτή τη χώρα, ποιοι προσφέρουν θέσεις εργασίας, ποιοι φέρνουν την ανάπτυξη και την ευημερία. Οι επιχειρηματίες την φέρνουν.
Όσο για τα ΜΜΕ μπορει να μου απαντήσει κάποιος γιατί δεν τολμάει κανεις να δείξει από κοντά τα πρόσωπα των τραμπούκων να σπάνε τις περουσίες των άλλων;

Ανώνυμος είπε...

h drasi den prepei na feri kai kapia antidrasi? diladi sou skotonoun to paidi, den paretitai kaneis oute apo tin elas oute apo tin kivernisi, pas na diadilosis eirinika kai ta mat trabane paidia apo tin poreia gia na ta xtipisoune-diladi ti prepei na kanei kanis na diadilosi anavantos keria?
hlektra