Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Τα «αριστερά κόμματα» και η άρση του ασύλου

Τα «αριστερά κόμματα» (ας γελάσει κάθε πικραμένος) δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε τίποτα, ούτε σε ένα πόρισμα ούτε σε μια πορεία. Σε Τίποτα;;; Όχι, υπάρχει ένα θέμα που σύσσωμη η κοινοβουλευτική αριστερά συμφωνεί, και δεν αφήνει κανάλι και σταθμό για να μην το διαλαλήσει.

Δεν πρόκειται για την χουντική επίθεση σε πολίτες, την κρατική τρομοκρατία, την άρση των συνταγματικών δικαιωμάτων.

Όχι, συμφωνούν στο ότι «κάτι» πρέπει να γίνει με το άσυλο.

Για το ΠΑ.ΣΟ.Κ η «κα.» Διαμαντοπούλου έγινε πολύ σαφής, όλοι ακούσαμε τις δηλώσεις της, δεν χρειάζεται περεταίρω ανάλυση.

Ο Κουβέλης για το ΣΥΡΙΖΑ κάνει δηλώσεις και λέει ότι «πρέπει να καταργείται το άσυλο όταν γίνονται κακουργηματικές πράξεις». Επιφανειακά θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν λέει και τίποτα τρομερό, ίσα ίσα υποστηρίζει να μην αλλάξει το νομικό πλαίσιο. Αλλά διαλέγοντας την συγκεκριμένη χρονική στιγμή ουσιαστικά δίνει πολιτική κάλυψη και «πάτημα» στο θέμα της αναθεώρησης του ασύλου. Για αυτό και η Διαμαντοπούλου έδωσε συγχαρητήρια στον Κουβέλη.

Δεν με εκπλήσσουν όλα αυτά, άλλωστε τι επαφή με τον λαό και την πραγματικότητα που βιώνει μπορεί να έχει ένα άτομο το οποίο ασκεί το επάγγελμα του βουλευτή για σχεδόν συνεχόμενα 20 χρόνια; Γιατί κε. Κουβέλη δεν μας λες για το Χημείο το ’85 που άρθηκε το άσυλο, πες μας για το βομβαρδισμό του κτιρίου με χημικά, τους ξυλοδαρμός και τις συλλήψεις.

Αχ ναι, υπάρχουν και η δηλώσεις του κκε, και αυτοί με την σειρά τους συμφωνούν ότι «κάποιοι» εκμεταλλεύονται το άσυλο (ξέρετε τώρα, κάτι κουκουλοφόροι, ύποπτα στοιχεία κλπ.) και άλλα κουραφέξαλα.

Μετά από το αιματοκύλισμα από ένστολους, κρατικούς κουκουλοφόρους, μετά από την άρση συνταγματικών δικαιωμάτων, μετά από ομαδικές προσαγωγές, κρατικές δολοφονίες, μετά από την εφαρμογή του τρομονόμου κ.α., αυτό καίει τα κόμματα της αριστεράς του κώλου ;;;

Δεν υπάρχει αλλαγή μέσα από κάλπες, η κοινοβουλευτική «αριστερά» είναι και ήταν χρεοκοπημένη, θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να διατηρηθεί το ισχύον, για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους.

Πρέπει να οργανωθούμε, κανείς να μην μιλάει για εμάς χωρίς εμάς !

Δεν μπορεί να τρέχουμε σε διαδηλώσεις και να τα συζητάμε μετά αναμεταξύ μας !

Δεν φτάνουν οι συζητήσεις, έχουμε φωνή και πρέπει να ακουστούμε !

Ηλέκτρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: