Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Η εκλογική πελατεία...Ζητάει


«Δώστε κάτι παραπάνω για να πάμε σπίτια μας...»


Δεν σας προκαλεί εντύπωση που τα τηλεοπτικά κανάλια και οι εργολάβοι τους, ασχολούνται με τους αγρότες και τις κινητοποιήσεις τους.
Θα μπορούσαν να τις είχαν «κόψει» όπως έγινε με την λαϊκή αντίδραση του Δεκεμβρίου, που ενώ ο λαός βρισκόταν στους δρόμους και διαδήλωνε δυναμικά και μαζικά, τα κανάλια έδειχναν τρόπους για να μαγειρεύετε φρικασέ, και πως να ντύνεστε προκλητικά φορώντας το βρακί σας ανάποδα.

Τώρα όμως όλοι έχουν «σκύψει» με «ενδιαφέρον» πάνω στο αγροτικό πρόβλημα. Τώρα δεν υπάρχουν τρομοκράτες, ούτε καμιά οργάνωση διανοήθηκε να αναλάβει δράση υπέρ των δίκαιων αγροτικών αιτημάτων.

Οι πολιτικοί όλοι κατανοούν το πρόβλημα και συμμερίζονται τις δυσκολίες τους, άλλα δε υπουργικά στελέχη διαθέτουν και τα υπουργικά αυτοκίνητα στους αγροτοπατέρες που καταφθάνουν στην Αθήνα για διαβουλεύσεις, για να τους πηγαίνουν πιο άνετα στα υπουργεία.
Όπως γινόταν με τον Εφραίμ παλαιοτέρα στις μετακινήσεις του μεταξύ των υπουργείων.

Και αναρωτιόμαστε γιατί οι αγρότες έχουν αυτή την μεταχείριση , αφού κλείνουν δρόμους, φωνάζουν και απαιτούν.
Γιατί απλούστατα οι αγρότες διεκδικούν και παζαρεύουν με το σύστημα που οι ίδιοι αναδεικνύουν, δεν το αμφισβητούν, το «εκμεταλλεύονται» με το τρόπο τους.
Χρήματα ζητούν γι΄ αυτούς και στηρίζουν το σύστημα που τόσο χρόνια τους έτρεφε με πλαστογραφίες και παραποιήσεις για την άντληση κοινοτικών ενισχύσεων.

Οι αγρότες είναι με το σύστημα, και το μόνο που κάνουν, η μόνη αξίωση τους είναι να του πάρουν 50 ευρώ περισσότερα ανά στρεμματική καλλιέργεια, για να πάνε σπίτι τους όπως λένε.

Στους αγρότες πρώτα και στους δημοσίους υπαλλήλους μετά στηρίζεται αυτό το σάπιο σύστημα, που έχει σαν σφραγίδα του την συνδιαλλαγή. Αυτοί κρατάνε με την επιλογή τους, όλους αυτούς που πατώντας πάνω τους, αλωνίζουν ασύδοτοι στις ζωές μας.
Και το ξέρουν καλά αυτοί οι αγρότες, γι΄ αυτό και παζαρεύουν πάντα έτσι «μ΄αυτούς» .

Αποτελούν την βάση τους, την εκλογική πελατεία όλων των «σωτηρων» του έθνους .

Κυρίαρχε λαέ...

4 σχόλια:

Χασάπης Πέτρος είπε...

Mediaspotgr είσαι εκπληκτικός.

Antinemecis είπε...

Απόλυτα σωστό σε βρίσκω!

Ανώνυμος είπε...

Δες και την άλλη πλευρά των πραγμάτων...
Τα κανάλια δεν έδειχναν καν τις μαζικότατες και ειρηνικές πορείες το Δεκέμβρη.
Έδειχναν όμως επί ώρες ολόκληρες "ζωντανά" το μπάχαλο μετά τις πορείες!
Αυτή είναι η αλήθεια.

Εκτός των άλλων είσαι προβοκάτορας και συκοφάντης. Αν όχι, πες ποιος αγροτοσυνδικαλιστής χρησιμοποίησε υπουργικό αυτοκίνητο.
ΕΔΩ και ΤΩΡΑ δώσε όνομα!
Γιατί δεν δίνεις.
Εύκολη η λάσπη, ε;

Μήπως λοιπόν ΕΣΥ τώρα, έρχεσαι να παίξεις το ρόλο που έπαιξαν οι κρατικοί τραμπούκοι τον Δεκέμβρη;
Μήπως έρχεσαι να συκοφαντήσεις ΕΣΥ ΤΩΡΑ τον αγώνα ενός μεγάλου ποσοστού Ελλήνων (η μεγαλύτερη "τάξη" Ελλήνων είναι οι αγρότες), όπως ΑΚΡΙΒΩΣ έκαναν κάποιοι άλλοι (αλλά όχι οι αγρότες!) τον Δεκέμβρη εναντίον των μαθητών και συνολικά της νεολαίας;;;

Μην παντάς σε μένα, δεν χρειάζεται!
Σε σένα πρέπει να δώσεις απαντήσεις!

Αν αυτό ΔΕΝ το έχεις ανάγκη, απλά ΕΙΣΑΙ και συ (ή θα γίνεις) ένας από ΑΥΤΟΥΣ που καταγγέλλεις (και σωστά τους καταγγέλλεις)...

ΜΙΧΑΛΗΣ

mediaspotgr είπε...

Πριν καταλήξεις σε συμπεράσματα είναι καλό να ρωτάς και να μαθαίνεις, και αν αυτό δεν συμβαδίζει με το χαρακτήρα σου, τότε καλό είναι να διαβάζεις και να ερευνάς μόνος σου .
Εκτός και αν η νοοτροπία του καφενείου σου επιτρέπει γράφοντας να λες ότι θες χωρίς να γνωρίζεις.
Σε παραπέμπω λοιπόν στις εφημερίδες για να κανείς την έρευνα σου να για να διαβάσεις ποιοι ήταν εκείνοι που έδωσαν στους αγροτοσυνδικαλιστες τα υπουργικά αυτοκίνητα τους για να τους μεταφέρουν από το αεροδρόμιο όπου τους περίμεναν στα υπουργεία για τις διαβουλευθείς τους.

Αν η ασχολία σου στο καφενείο δεν σου επιτρέπει αυτή την έρευνα τότε πριν προβείς σε οποιαδήποτε διαπίστωση ρώτα ευγενικά να σε διαφωτίσουν.