Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2009

Υποκρισία και ψευτιά...

Τα ισχυρά όπλα στο κυνήγι της εξουσίας...Για να μην ξεχνάμε

«...Μια νέα τάξη με πλουτοκράτες και δυνατούς μας κοροϊδεύουν με συναυλίες για τους φτωχούς...»


Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αποπροσανατολίσεις τον κόσμο και να του δώσεις το θέμα που εσύ θέλεις να σκέφτεται και μ΄ αυτό να ασχολείται, όταν οι άλλοι, αυτοί που πληρώνουν, κάνουν την δουλειά τους.

Βέβαια τίθεται και το μέγα ζήτημα τι κάνει αυτός ο κόσμος και πως δέχεται να καταναλώνει την παραπληροφόρηση τους.

Το ζήτημα όμως εδώ είναι άλλο, είναι οι δουλειές που κάνουν αυτοί που πλασάρονται σαν εκφραστές και σωτήρες του λαού και του έθνους.

Όταν δηλαδή το «ποίμνιο» των πολιτών μιλάει για τα μεγάλα «θεωρητικά» ζητήματα που του σερβίρουν καθημερινά ως θεάματα που πρέπει να απασχολούν την ζωή του, άλλοι φτιάχνουν τις προίκες τους με πολύ πρακτικούς τρόπους.

Βεβαία σε τελική ανάλυση αυτό δεν τους βοηθάει και πολύ για να ξεφύγουν από την μοίρα που είναι κοινή για όλους, και γι΄ αυτούς που χάφτουν αέρα κοπανιστό και για τους άλλους που μετράνε το βιος τους στηριζόμενοι στην ηλιθιότητα του κόσμου.

Δείτε λοιπόν και θαυμάστε μερικά απο τα βασικά αγαθά του μακαρίτη αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, αυτού που έταξε την ζωή του στην υπηρεσία της εκκλησίας.

Αντιγραφούμε από το περιοδικό Ιερά Παρακαταθήκη :

«...Τα πράγματα που καταγράφηκαν βρίσκονταν τόσο στο ιδιαίτερο δωμάτιο του Χριστόδουλου όσο και στα βεστιάριά του(=ιματιοθήκες) και στο υπόλοιπο ανάκτορό του. Μόνο τα μικροαντικείμενα τρεχούσης χρήσεως του δωματίου του ξεπερνούν σε αξία το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Αραδιάζουμε μερικά χαρακτηριστικά από τα καταγραμμένα.
-600 ζεύγη χρυσά ή αργυρά μανικετόκουμπα. Απ' αυτά τα 140 ζευγάρια έχουν διαμάντια και μερικά έχουν ζαφείρια.
- Πάνω από 100 πολύτιμα χρυσά και αργυρά στυλό και πέννες ανεκτίμητης αξίας.
-Πάρα πολλοί χρυσοί και αργυροί σταυροί ευλογίας με πολύτιμα πετράδια.
-Πολλές αρχαίες εικόνες.

- 30.000 ευρώ και 9 χρυσές λίρες σε φάκελο για τον π. Θωμά Συνοδινό.
- Ένας μεγάλος πολυτιμότατος πολυέλαιος Baccarat αξίας 50.000 ευρώ, η ανώτερη φίρμα στον κόσμο.
-Καναπέδες και πολυθρόνες του σαλονιού, των γραφείων και των δωματίων από τις δυο ακριβότερες φίρμες του κόσμου Versace και Armani.

- Μεταξωτές κουρτίνες πολυτιμότατες από τις καλλίτερες φίρμες στον κόσμο σε όλο το ανάκτορο.
-Εκατοντάδες λευκά πουκάμισα, τα περισσότερα μεταξωτά.
-Εκατοντάδες μαύρα παντελόνια πανάκριβα.

- Εκατοντάδες ζεύγη παπουτσιών όλα από τις δυο ακριβότερες φίρμες του κόσμου Sebago και Church's, απ' αυτά που φορούν μόνο οι Άγγλοι πρίγκηπες, λόρδοι και άλλοι αριστοκράτες. Ο Χριστόδουλος φορούσε μόνο τέτοια παπούτσια, που το κάθε ζεύγος τιμάται πάνω από 1.000 χίλια ευρώ.
-Τρείς δεκάδες σετ καθημερινά δεσποτικά άμφια.
-50 επίσημες και μεγαλοπρεπείς αρχιερατικές στολές αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ η κάθε μία.
- 12 στέμματα ( μίτρες ) από χρυσό και πολύτιμους λίθους αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ το καθένα. Κυρίως έχουν διαμάντια.
- 100 εγκόλπια χρυσά και γεμάτα πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ζαφείρια, αξίας 100.000 ευρώ το καθένα.
- 200 εγκόλπιοι σταυροί ίσης αξίας και παρόμοιας διακοσμήσεως ο καθένας.
- 25 ποιμαντορικές ράβδοι (πατερίτσες) χρυσές και αργυρές και ελεφάντινες (φιλντισένιες) γεμάτες πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ρουμπίνια, αξίας κατά μέσον όρο 100.000 ευρώ η κάθε μία.
-40 απλές αργυρές ράβδοι (βακτηρίες, μπαστούνια) με ημιπολύτιμους λίθους, αξίας 20.000 ευρώ η κάθε μία.

- Δύο υπερπολύτιμα δισκοπότηρα χρυσά, σκαλιστά έργα τέχνης, με πολύτιμους λίθους, δώρα το ένα του Βαρθολομαίου και το άλλο του πάπα Ρώμης Βενεδίκτου.
- Δεκάδες χρυσά και αργυρά κηροπήγια (δικηροτρίκηρα).
-Δεκάδες χρυσά και αργυρά επιτραπέζια κηροπήγια με πολύτιμους λίθους.
-Πολλές δεκάδες αργυροί δίσκοι σερβιρίσματος και κεράσματος.
- Δεκάδες αργυρές φρουτιέρες.
-Εκατοντάδες δωδεκάδων ποτήρια αργυρά και κρυστάλλινα υψηλής αξίας.
- Εκατοντάδες πανάκριβα αργυρά κρυστάλλινα και πορσελάνινα σερβίτσια ανυπολόγιστης αξίας.
- Εκατοντάδες δωδεκάδες πανάκριβα χρυσά και αργυρά κουταλομαχαιροπήρουνα φίρμας Christofie, που είναι η ακριβότερη στον κόσμο.
- Εκατοντάδες πορσελάνινες δωδεκάδες πιάτων.
-Εκατοντάδες πορσελάνινες και αργυρές πιατέλες.
-Βαρύτιμες μεταξωτές κουρτίνες σε όλο το ανάκτορο.
- Εκατοντάδες ζεύγη μεταξωτές πιζάμες.
- Δεκάδες μεταξωτές κλινοστρωμνές και μαξιλάρια.

- Τέσσερις ζωγραφικοί πίνακες αμύθητης αξίας που ανήκουν στο Μουσείο Μπενάκη και τους νοίκιαζε με μηνιαίο μίσθωμα που του καθενός η αξία είναι όσο τα μηνιαία μισθώματα τριών μεγάλων και πολυτελών ρετιρέ.
- Έξι γκραβούρες με πανάκριβο μηνιαίο μίσθωμα από το ίδιο Μουσείο.
-Πάρα πολλά και πανάκριβα έπιπλα από πολύτιμα ξύλα, υφάσματα, μέταλλα και γυαλιά, φτιαγμένα από τις 4 μεγαλύτερες και ακριβότερες φίρμες στον κόσμο.
-Τα αρχιτεκτονικά σχέδια για δύο βίλλες-ανάκτορα του Χριστοδούλου, για να ξεκουράζεται, που θα κτίζονταν σε τεράστια οικόπεδά του πανύψηλης αξίας, ένα στην Ερμιονίδα και ένα στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο σε πανέμορφες τοποθεσίες.
- Ένα τεράστιο ποσό (πολλά εκατομμύρια ευρώ ), για να κτιστή ειδικό μουσείο με την επωνυμία «Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος», για να φυλάσσονται και να εκτίθενται εκεί σε κοινή θέα οι στολές, οι μίτρες, οι πατερίτσες, και όλα τα λειτουργικά και μη λειτουργικά κοσμήματα και σκεύη του Χριστόδουλου στους αιώνες των αιώνων, μαζί και με τα έξοδα συντηρήσεως τόσο του μουσείου όσο και των εκθεμάτων, και με τους μισθούς των υπαλλήλων του μουσείου.
...Και μια ξεραμένη πορτοκαλάδα στο ποτήρι, πάνω στο γραφείο του, την οποία δεν πρόλαβε να πιει, γιατί πέθανε. Είχε μέσα και το καλαμάκι.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει πρόεδρος δημοκρατίας ή πρωθυπουργός, πρώην και τωρινός, ή βιομήχανος ή εφοπλιστής που να έχει σπίτι με τέτοια οικοσκευή και τέτοια ρούχα, παπούτσια και κοσμήματα.


Άνθρωποι του Χριστόδουλου λένε ότι στο χρηματοκιβώτιο του σπιτιού του υπήρχαν κατά τις τελευταίες ώρες του και 7 εκατομμύρια ευρώ για τις τρέχουσες ανάγκες (καθημερινά ψώνια κ.λπ.), τα οποία όμως παρ' όλες τις έρευνες δεν βρέθηκαν.

Και όλα αυτά ήταν μόνο το πρόχειρο πορτοφόλι του Χριστόδουλου για τα καθημερινά έξοδά του.
Αγνοείται, τελείως πού βρίσκονται οι κύριες καταθέσεις του στο εξωτερικό ή εσωτερικό, μετοχές, επενδύσεις, ακίνητα, κ.λπ.

Θα πουν μερικοί κακοπροαίρετοι. «Και τι τα ήθελε όλ' αυτά ο αρχιεπίσκοπος ;».
Δεν σκέφτονται οι αδιάκριτοι και απερίσκεπτοι ότι ο Χριστόδουλος όλ' αυτά τα εξοικονόμησε, επειδή του χρειάζονταν για το εισιτήριο του στον παράδεισο;

Οι ευσεβείς χριστιανοί πρέπει να ζουν με λιτότητα και συνετή οικονομία, ώστε να ρίχνουν στο δίσκο της Εκκλησίας όσο μπορούν μεγαλύτερο οβολό, διότι είναι κρίμα ένας αρχιεπίσκοπος να μην μπορέσει να συγκεντρώσει το ποσό που του χρειάζεται για να κόψει... ένα εισιτήριο για τον παράδεισο, σαν αυτό του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.
Αυτός είναι « Ο Χριστόδουλός σας», όπως είπε κάποτε κι ο ίδιος...»

Δεν σας εξοργίζει ειλικρινά όλος αυτός ο πλούτος και η χλιδή;;;
Δείχνει την κενότητα του ατόμου που τον κατεχει και την ματαιοδοξία . Όλοι αυτοί είναι τόσο πλούσιοι γιατί επιλέγουν να κάνουν κάποιους άλλους φτωχούς

Και μια δήλωση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης σε παλαιότερη εκδήλωση για την κληρονομία του Χριστόδουλου, οχι για εκείνη που βρήκαν στις ντουλάπες του, αλλά την άλλη την πνευματική του!!!

«...Ο κ. Παπαγεωργόπουλος αναφέρθηκε σε «έναν χαρισματικό ηγέτη», έναν «άνθρωπο που άφησε στις καρδιές όλων μας, μικρών και μεγάλων, ανεκτίμητους πνευματικούς θησαυρούς»...»

Αν μπορούσε να γίνει και σε άλλους, εν ζωή «σωτηρες», μια παρόμοια καταγραφή των υλικών αγαθών που έχουν όλοι αυτοί που κρυπτομενοι πίσω από τα αξιώματα τους και την χλιδή τους, μιλάνε χωρίς ντροπή για λιτότητα και για δύσκολους καιρούς, θα καταλαβαίνατε γιατί η ανθρώπινη υποκρισία δεν έχει ούτε μέτρο και ούτε όριο. Και φυσικα και η ανθρώπινη βλακεία


Για να μην ξεχνάει κανένας τι κρύβεται πίσω από τους σωτήρες του έθνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: