Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Η τρομοκρατία ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας ...χρόνια τώρα

Με αφορμή την νέα προβοκατόρικη προκήρυξη της νέας «εθνικής» οργάνωσης, Κάνουμε μια σταχυολόγηση και μια αναδρομή περιστατικών και πραγμάτων που έλαβαν χώρα ή καταγραφήκαν τα προηγούμενα χρόνια και που κανένας δεν θέλει να θυμάται.

Από το Ριζοσπάστη 25/7/2002
«...Και ο Κουφοντίνας στην οδό Μηθύμνης ;
H «Απογευματινή» γράφει ότι «παρών» στην «επιχείρηση» σύλληψης των δυο Αμερικανών πρακτόρων της CIA, Μηθύμνης 50, στην Αθήνα, την Τρίτη 16 Νοέμβρη 1993 από αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης, ήταν και ο Δ. Κουφοντίνας.
Κατά την εφημερίδα, ο τελευταίος οδηγήθηκε μαζί με τους Αμερικανούς Τσαρλς Φάντις και Τζακ Καρλ Σλιούαρ στο 7ο Αστυνομικό Τμήμα στην Κυψέλη και εξαφανίστηκε χωρίς να δώσει κατάθεση και χωρίς να αναφερθεί το όνομά του στο βιβλίο των συμβάντων. Τότε είχε γραφτεί πως ο τότε ανταποκριτής του ΜΕΓΚΑ στις ΗΠΑ είχε μεταδώσει ότι οι συλληφθέντες ήταν τρεις και η παρακολούθηση είχε σχέση με την 17Ν...»


Από την Ελευθεροτυπία 27/7/2002
«...Επιμένει για το ρόλο της CIA ο κ. Θωμάς Ακρωτηριανάκης, Αθήνα:
«Χωριανοί του Κουφοντίνα είπανε στην τηλεόραση ότι είναι στην ΚΥΠ (ΕΥΠ). Από αυτούς μαθαίνει κανείς την αλήθεια και όχι από την επίσημη γραπτή "διάψευση" της ΕΥΠ.
Μάλιστα θεωρώ ότι ο Κουφοντίνας είναι στη μικρή μερίδα της ΕΥΠ που δεν ενημερώνει πλήρως την κανονική, επίσημη, κεντρική ΕΥΠ, δεν υπακούει πλήρως σ' αυτή, όντας παράρτημα της CIA.
Η CIA, και το πιο πάνω παράρτημά της, κατασκεύασε, συντηρεί και θα συντηρεί τη 17Ν, για να πιέζει εκείνα τα τμήματα του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. που δεν είναι αμερικανόδουλα και για να βγάζει απ' τη μέση ανεπιθύμητους Αμερικανούς και μη.
Οι βασικοί δράστες της 17Ν είναι Αμερικάνοι, μέλη της CIA και Ελληνες, μέλη αυτού του παραρτήματός της, π.χ. ο Κουφοντίνας.

...Επιπρόσθετα, οι Ελληνες του παραρτήματος γράφουν τις προκηρύξεις, έχουν την αποστολή να παρασέρνουν, να επεξεργάζονται άτομα ανυποψίαστα, με ξαφνική, όχι ριζωμένη πολιτικοποίηση και ψυχοπαθολογικές αποκλίσεις, για να κάνουν τις δευτερεύουσες δουλειές της 17Ν, που φροντίζουν αργότερα να συλληφθούν, να κάνουν ψευδείς υπερβολικές ομολογίες και αλληλοκαταδόσεις, ως επίσης και ψευδή κατάδοση του "αρχηγού", για να πέσουν στα μαλακά, έτσι για να μη φαίνεται ότι η 17Ν είναι της CIA. Ολα αυτά τα αγνοεί η επίσημη ΕΥΠ και το ελληνικό κράτος, νομίζοντας ότι πρόκειται για απλή (και απόρρητη) προσπάθεια διείσδυσης...»

Από την Ελευθεροτυπία 15-7-02
«...Τι λένε οι συγχωριανοί του Κουφοντίνα στην Τερπνή Σερρών .
Οι κάτοικοι, που ασχολούνται κατά κόρον με αγροτικές εργασίες (κύριως παραγωγή καπνών), δηλώνουν ότι αυτές τις ημέρες δεν αντιλήφθηκαν την παρουσία μελών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, πού έτσι και αλλιώς δρα αυτόνομα και με μυστικότητα.
Αίσθηση, πάντως, προκαλεί η δήλωση σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό του Θεοχάρη Πάπικα, θείου του αναζητούμενου, ο οποίος ανέφερε ότι: «Ακούσαμε ότι εργαζόταν στην ΚΥΠ (Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών)».
..»


Από το Ριζοσπάστη 23/10/2002
«...Γεωργιάδης «καλεί» Αλεξάκη
Τετράωρη συμπληρωματική απολογία έδωσε χτες στον αναπληρωτή ειδικό ανακριτή Θεοχ. Μπίρμπο ο κρατούμενος για την υπόθεση της «17 Ν» Διονύσης Γεωργιάδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανακάλεσε όλες τις προηγούμενες απολογίες του και αρνήθηκε τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί.

Παράλληλα, ο συνήγορός του Αλ. Καραμανώλης κατέθεσε αίτηση στον ειδικό ανακριτή, πρόεδρο Εφετών Λεων. Ζερβομπεάκο, για να κληθεί και να εξεταστεί ως μάρτυρας ο πρώην αρχηγός της ΕΥΠ Ι. Αλεξάκης, επειδή, όπως δήλωσε, πιστεύει ο πελάτης του ότι αυτός «πρέπει να γνωρίζει πάρα πολλά» για τη συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση...

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εν λόγω κατηγορούμενος αποδίδει ευθύνες στον Ι. Αλεξάκη για πολλά «ορφανά» χτυπήματα (βομβιστικές επιθέσεις), που η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει σχετίσει με τη «17 Ν», αλλά η ίδια ουδέποτε έκανε λόγο γι' αυτά στις προκηρύξεις της...»


Από την Ελευθεροτυπία - 23/10/2002
«...Ο Διον. Γεωργιάδης, αρνήθηκε κάθε σχέση με τη «17 Νοέμβρη» και συνεπώς κάθε νέα κατηγορία, ενώ ο συνήγορος του Αλ. Καρανανώλης μοίρασε στους δημοσιογράφους γραπτή δήλωση, σύμφωνα με την οποία ζητήθηκε να κληθεί ως μάρτυρας ο πρώην αρχηγός της ΕΥΠ Γ. Αλεξάκης, καθώς επίσης και να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος:

«...Ο Διονύσης Γεωργιάδης δεν υπήρξε ποτέ μέλος της 17Ν. Διότι έχει έννομο συμφέρον ζήτησε με ξεχωριστή αίτηση να κληθεί και να εξεταστεί ως μάρτυρας ο άλλοτε αρχηγός της ΕΥΠ Γ. Αλεξάκης, ο οποίος γνωρίζει πάρα πολλά για την υπόθεση της 17Ν, όπως επίσης και για κάποιες ενέργειες, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως ορφανές... Επειδή οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί δεν θεμελιώνονται με κανένα νόμιμο αποδεικτικό μέσο, περιμένει και ελπίζει ότι αυτεπάγγελτα η Δικαιοσύνη θα αντικαταστήσει την προσωρινή του κράτηση με περιοριστικούς όρους»...»

Μετά το παραπάνω ο κατηγορούμενος τρομοκράτης απέλυσε τον δικηγόρο του.


Και αντιγράφουμε από το βήμα (tovima.gr)


«...Διονύσης Γεωργιάδης...Μαζί με τον Βασίλη Ξηρό θεωρούνται τα νεότερα μέλη της οργάνωσης λόγω της ηλικίας τους αλλά και του χρόνου προσχώρησής τους στους κόλπους της. Ο νεαρός από τη Θεσσαλονίκη ακολουθώντας την τακτική των αδελφών Ξηρού ανακάλεσε την αρχική του προανακριτική απολογία με την οποία αποδεχόταν τη περιφερειακή συμμετοχή στη 17Ν παρά τις διαφωνίες του δικηγόρου του κ. Α. Καραμανώλη, ο οποίος αποχώρησε από την υπόθεση. Την υπεράσπισή του έχει αναλάβει ο κ. Β. Παπαστεργίου....»


Από την Ελευθεροτυπία 22/1/2006

«...Ούτε μήνας δεν πέρασε από το ξέσπασμα του σκανδάλου με τις απαγωγές των Πακιστανών από τα συνεργαζόμενα μικτά ελληνοβρετανικά αποσπάσματα ΕΥΠ-ΜΙ6, και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης γνωστοποίησε μέσω «Καθημερινής» (15.1.06) την πρόθεσή της για ριζική αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της «Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών». Οπως ακριβώς συνέβη το 1985 με το σκάνδαλο Αλεξάκη-Κρυστάλλη ή το 1999 με την υπόθεση Οτσαλάν...»

«...Κατά το μεγαλύτερο μέρος της, η εξαγγελλόμενη αναδιάρθρωση επαναλαμβάνει απλώς τις βασικές ρυθμίσεις του σχεδίου που από το Σεπτέμβριο του 2002 είχε καταθέσει στον τότε πρωθυπουργό ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης...

... Βασική καινοτομία και των δυο σχεδίων αποτελεί η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της ΕΥΠ

... η ΕΥΠ θα ασχοληθείται επίσης ρητά με το «οργανωμένο έγκλημα», τη (λαθρο)μετανάστευση, το λαθρεμπόριο και τις (απροσδιόριστες) «ασύμμετρες απειλές» -καθήκοντα τα οποία ήδη υπάγονται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Δημ. Τάξης. Με δυο λόγια, κλείνει ένας ολόκληρος τριακονταετής κύκλος επαγγελιών για διαχωρισμό του (δυνάμει) «εξωτερικού» εχθρού, η παρακολούθηση του οποίου αποτελεί καθήκον μιας «Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών», από τον «εσωτερικό». Με πρόσχημα τις «ασύμμετρες» και συναφείς «απειλές», το φάντασμα του «διεθνούς κομμουνισμού» (η αντιμετώπιση του οποίου αποτελούσε βασικό σκοπό της ΚΥΠ μέχρι τη θέσπιση του Ν. 1415 το 1984) επιστρέφει δριμύτερο...»

Έτσι ίσως τώρα να είναι αρκετά πιο κατανοητή η δήλωση του Μητσοτάκη αμέσως μετά την εκτέλεση του Βρετανού στρατιωτικού ακολούθου που δήλωσε :

In.gr 8/6/2000
«...ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, εξέφρασε την απορία γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν εφαρμόζει ένα νέο αντιτρομοκρατικό νόμο στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την τρομοκρατική δράση...»

Όλα παίζονται μπροστά στα μάτια μας και ο στόχος, η ουσία είναι μια, η διασφάλιση της άρχουσας τάξης δια μέσω του κράτους και των μηχανισμών του, ότι οι υπήκοοι θα είναι ήσυχοι να δουλεύουν και να καταναλώνουν, χωρίς πολλές φωνές και φασαρίες.
Γιατί αν διανοηθούν να αντισταθούν και να αντιδράσουν τους περιμένουν οι «τρομονομοι»τους και τα γκουανταναμο που στήσανε.

Καληνύχτα και καλή τύχη...
Κυρίαρχε λαέ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: