Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008

Το έδαφος προετοιμάζεται... Κινδυνεύει η Ελλάς

Οι καθημερινές πλέον αναφορές για χρήση όπλων και πυροβολισμούς, με αποκορύφωμα την ενεργεία κατά της κλούβας των ΜΑΤ, δεν νομίζουμε ότι είναι άσχετες μεταξύ τους.

Βοηθά και υποθάλπει ένα νοσηρό κλίμα φόβου και αβεβαιότητας που μπορεί να δημιουργήσει το κατάλληλο έδαφος για την επιβολή μέτρων και μηχανισμών εναντία σε οποιαδήποτε αντίδραση. Ακόμα και στην πιο απλή μορφή διαμαρτυρίας από πλευράς του λάου προς την κυβέρνηση.

Πιστεύουμε ότι μια σειρά απο καθαρά προβοκατόρικες ενέργειες, που δεν πρόκειται να διαλευκανθούν ποτέ, δημιουργούνται για να δώσουν την αφορμή για επιβολή ακόμα πιο κατασταλτικών και αντιδραστικών πολιτικών σε βάρος του λαού.

Προσπαθούν παρα- κρατικοί μηχανισμοί να δημιουργήσουν ένα κλίμα που θα έθετε σε αμφισβήτηση την επιλογή της χρονικής στιγμής για την οποιαδήποτε διεκδίκηση λαϊκών αιτημάτων, για δημοκρατία, ελευθερία, αξιοκρατία, παιδεία και ευημερία. Ενάντια σε μια διεφθαρμένη κυβέρνηση και σε ένα πτωχευμένο και συνένοχο πολιτικό κατεστημένο.

Όταν υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές και κινδυνεύει η εσωτερική ασφάλεια της χώρας όλα αναστέλλονται.
Την τελική απόφαση για την λήψη των σχετικών μέτρων, θα την κρίνει το μέγεθος και η σφοδρότητα των λαϊκών κινητοποιήσεων, για το λογο αυτό δημιουργούνται οι προϋποθέσεις που θα δικαιολογούσαν αποφάσεις που θα λαμβάνονταν από μέρους της εξουσίας.

Δημιουργώντας ελευθέρους σκοπευτές ουσιαστικά δημιουργούν φόβο στο λαό και τον ενοχοποιούν, καθώς και τις διεκδικήσεις του, για το χάος και την καταστροφή που φέρνουν . Έτσι με αυτό το τρόπο νομιμοποιούνται να επιβάλουν ακόμα πιο σκληρά κατασταλτικά μέτρα και να εφαρμόσουν ακόμα πιο σκληρή πολιτική ενάντια σε κάθε αντίδραση και διεκδίκηση που ο λαός προβάλει.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα περιστατικά των πυροβολισμών συσχετίζονται και έχουν ως μοναδικό σκοπό να καλλιεργήσουν ένα τεχνιτό κλίμα ανασφάλειας και τρομοκρατίας ικανό να μεταλλάξει το αίσθημα απέχθειας που έχει η "απολιτική πλειονότητα" για τα "όργανα της τάξης".

Ο πιο σίγουρος και αποτελεσματικός τρόπος για να το επιτύχει το κράτος αυτό είναι ενεργοποιώντας τους παρα-κρατικούς του μηχανισμούς, γράφωντας το σενάριο και σκηνοθετώντας επιθέσεις ή και ακόμα ενθαρρύνοντας δια της εκεμμένης μη σύλληψής των, ομάδες του κοινού ποινικού δικαίου.

Στατηγικός στόχος αυτών των πρακτικών πέρα από την αλλοίωση του κοινού αισθήματος απέχθειας για τους μπάτσους είναι η στοχοποίηση των εξεγερμένων μαζών που δε θα πάψουν ποτέ να κινητοποιούνται, ως μήτρα "κακών, χάους και ταραξιών". Αυτός είναι άλλωστε και ο μεγαλύτερος φόβος των εξουσιαζόντων: Η ανυποταξία' και όταν δεν μπορούν να την περιέξουν μέσω των "αριστερών" κομμάτων του κοινοβουλίου θα την πολεμούν με τακτικές παρακράτους.