Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Όταν η παράγκα στέλνει μηνύματα

Ύποπτος και σκοτεινός ο ρόλος του «δημοσιογράφου» με τα πολλά κουμπιά.

Στην εκπομπή «κίτρινος τύπος» της προηγούμενης εβδομάδας, από την οποία δείχνει και ο Λαζόπουλος απόσπασμα, ρωτούν την υποτιθέμενη ερώτηση που θα έκαναν σε κάποιον "κουκουλοφόρο" κάποιοι «καταστηματάρχες».
Ακούγονται πολλοί και διάφοροι που θα ρωτούσαν απλά το γιατί και ξαφνικά ακούγεται και μία πολλή περίεργη ερώτηση "υποτιθέμενου" καταστηματάρχη, ο όποιος ρωτάει
«Ποιοι είναι αυτοί που βρίσκονται μέσα στο Πολυτεχνείο και χειρίζονται το server του Πολυτεχνείου ;»


(αναφερόμαστε στο 2:40 - 4:10)

Χμ, δηλαδή, έτσι για να καταλάβω, σου σπάνε «κουκουλοφόροι» το μαγαζί, λίγο πριν τα Χριστούγεννα που κάνεις τον μεγαλύτερο τζίρο, καταστρέφεσαι οικονομικά κλπ, και η ερώτηση που θα έκανες σε κάποιον "κουκουλοφόρο" είναι : «το server μέσα στο πολυτεχνείο ποιος το χειρίζεται;»

Γιατί δεν εξηγείται πώς ένας «απλός» καταστηματάρχης θα νοιαζόταν και θα ρωτούσε για τον χειρισμό του server του πολυτεχνείου; Μήπως, υπήρχε κάποιο μήνυμα που έστειλε με αυτό τον τρόπο «ο δημοσιογράφος» ; Αν, λέμε τώρα, αν, είναι κατασκευασμένο με τέτοιον τρόπο που περνάει απαρατήρητο από τον μη-υποψιαζόμενο τηλεθεατή – ενώ μπορεί να το αποκρυπτογραφήσουν μόνο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι ή το "στενό" τους περιβάλλον.

Ανάμεσα σε 10 καταστηματάρχες που όλοι ρωτάνε γιατί τα σπάνε και γιατί καίνε, «κάποιος από το πουθενά» κάνει αυτή την συγκεκριμένη ερώτηση !
Ο τρόπος «δράσης» θυμίζει τα μικρά μονόστηλα και δίστηλα της πρώην εφημερίδας του. Όταν έστελνε μηνύματα με γρίφους που τα «έπιανε» μόνο ο αποδέκτης.
Επειδή «ο δημοσιογράφος» με τα πολλά κουμπιά είναι παλιά καραβάνα και χρόνια στο κουρμπέτι, αναρωτιόμαστε ποιο μπορεί να είναι το «μήνυμα» που θέλει να στείλει και ποιοι οι αποδέκτες ;
Γιατί μην μου πείτε ότι ενδιαφέρει κάποιον καταστηματάρχη έστω και «γιαλαντζί» το ποιος χειρίζεται τον server του πολυτεχνείου.
Επίσης περίεργο είναι ότι το συγκεκριμένο στιγμιότυπο το μετέδωσε ο Λαζόπουλος στην εκπομπή του – ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ;;;
Άλλα, ίσως έστειλε μήνυμα στον «δημοσιογράφο» ότι έπιασε το υπονοούμενο…
Βρόμικος κόσμος τελικά, διαβολικά πλασμένος.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το είδα και μου φάνηκε τουλάχιστον ύποπτο, βγάζει μάτι…

Ηλέκτρα

Ανώνυμος είπε...

ανούσιο ήταν παιδιά.... για το indymedia έλεγε και προφανώς υπονοούσε ότι δέχεται ηλεκτρονικό πόλεμο το συγκεκριμένο site

mediaspotgr είπε...

Η ερώτηση ηταν σαφης καθώς και το μήνυμα που εστελνε.
Ρώτησε "Ποιοι είναι αυτοί που βρίσκονται μέσα στο Πολυτεχνείο και χειρίζονται το server του Πολυτεχνείου ;» Αναφορα σε πρόσωπα εκανε.

Ανώνυμος είπε...

Το μαμήσαμε και ψώφησε.

Ο τύπος είχε διαβάσει (αφού κυκλοφορεί ευρέως) ότι το Indymedia φιλοξενείται σε μηχανήματα του Πολυτεχνείου και ήθελε να πεί με την ερώτησή του ότι το Πολυτεχνείο ή το κράτος στηρίζει τους αναρχικούς.

Ανώνυμος είπε...

H ερώτηση κάλλιστα μπορεί να είναι στημένη (δεν το θεωρώ δεδομένο 100% γιατί από εξυπνόπουλους & εξυπνίδηδες αυτός ο τόπος βρίθει και όλοι θέλουν να πουν "κάτι διαφορετικο" για να δείξουν "ψαγμένοι/ εγώ δε τρώω κουτόχορτο/ μυστικά κέντρα/ ένα κότερο με κεραίες με ισραηλινή σημαία στον Πειραιά αυτές τις μέρες"). Το ρεπορτάζ όμως ήταν από τις ειδήσεις και άκοπο, οπότε νομίζω πως στην παρούσα φάση τα πυρά πρέπει να πάνε στο μοντάζ ειδήσεων και όχι στον Λαζόπουλο. Ίσα ίσα δεν "πριόνισε" τις δουλειές άλλων στην εκπομπή του...
Πέτρος

mediaspotgr είπε...

Κανείς λάθος και το γράψαμε ξεκάθαρα, η παράγκα που στέλνει τα μηνύματα είναι του «δημοσιογράφου». Αν διαβάσεις το κείμενο θα το δεις ότι αναφερόμαστε στο υποτιθέμενο γκάλοπ που έκαναν οι συνεργάτες του, και επιδέξια ενσωματώσανε και την ερώτηση του «καταστηματάρχη» που θέλει να μάθει το « Ποιοι».

Όσο για τον Λαζοπουλου, αναφέραμε ότι μας παραξένεψε που χρησιμοποίησε το αποσπασμα αυτό απο την εκπομπή του «δημοσιογράφου», χωρίς να σχολιάσει τι ενδιαφέρει τον «καταστηματάρχη» που του καίνε το μαγαζί το ποιοι χειρίζονται το server του Πολυτεχνείου.
Επισημάναμε επίσης ότι κατ΄ εμάς αυτή η προβολή αυτού του αποσπασματος από την εκπομπή του, χωρίς σχολιασμό, δεν ήταν τυχαία.

Ανώνυμος είπε...

Και ποιός είναι αυτός ο «καταστηματάρχης»; Όνομα δεν έχει;
Γιατί δεν το ψάχνει κάποιος και το πετάμε έτσι στον αέρα με συνωμοσιολογικό ύφος απλά; Και μένα μου φάνηκε περίεργο όταν το έβλεπα. Του κάψανε το μαγαζί και καίγεται για τον server; Αλλά αυτή η συνωμοσιολογία μου τη σπάει ειδικά από κάποιους που λένε ότι ξέρουν με υπονοούμενα...