Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Η βρώμικη δουλειά ανταμείβεται...

...Τ΄ να χέρι νίβει τ΄ άλλο και τα δυο το πρόσωπο.

«...Παρατηρώ ακόμη ότι όποιος θέλει να διαφθείρει μίαν κοινωνίαν, μέσον ασφαλές υπάρχει: να βραβεύονται με τας τιμάς του Κράτους κακοήθεις και ανάξιοι...»


Όταν υπηρετείς πιστά τα αφεντικά αυτά σε ανταμείβουν . Ο Μαρκογιαννακης καταλαμβάνει την θέση του υφυπουργού στο υπουργείο εσωτερικών με αρμοδιότητα την δημόσια τάξη παρακαλώ.
Ο πρόεδρος της επιτροπής για την διερεύνηση του σκανδάλου της μονής βατοπεδιου, και του πολιτικού κατεστημένου που ταυτίζεται με την διαφθορά, αναβαθμίζεται, ξανά, σε υφυπουργό.

Μια προεδρία στην επιτροπή, έσβησαν μονοκονδυλιά τους λόγους της προηγουμένης αποπομπής του από την ίδια θέση και πάλι.
Το C4I και τα οικονομικά παρέδωσε κατά την περίοδο των ολυμπιακών αγώνων, το θέμα των Πακιστανών και οι αερομεταφορές- απαγωγές της Cia-airways, καθώς και η περίπτωση του Ρώσου δραπέτη που βρέθηκε νεκρός, κάτω από μυστήριες συνθήκες, ήταν μερικά μόνο γεγονότα από τον πολυτάραχο προηγούμενο βίο του στην ίδια θέση, του υφυπουργού, που τον εγκατέστησαν και πάλι.
Τελικά ο Μαρκογιαννακης είναι ταμενος στην χάρη της δημοσιάς τάξεως.

Έτσι το κατεστημένο δίνει ένα ηχηρό χαστούκι και μια απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι οι «ικανότητες», βλέπε πόρισμα επιτροπής βατοπεδιου, και η υποτέλεια σε αυτή την χώρα δεν ανταμείβονται.

Είμαστε σίγουροι ότι και από το νέο αυτό μετερίζι, το τόσο νευραλγικό τις δύσκολες αυτές μέρες για την κυβέρνηση και το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα , θα υπηρετήσει πιστά τα συμφέροντα αυτών που τον διόρισαν.

Άλλωστε τα ΜΑΤ είναι το τελευταίο αποκούμπι , η τελευταία «λύση», της διεφθαρμένης κυβέρνησης ενάντια στην λαϊκή αντίδραση, και οι μόνοι που την «στηρίζουν».

2 σχόλια:

Antinemecis είπε...

Για τον Μαρκογιαννάκη επίσης είχε ζητηθεί η άρση ασυλίας για την υπόθεση του C4I αλλά η eλληνική βουλή "ο οίκος της δημοκρατίας" φρόντισε να το εξαφανίσει και να κάνει την πάπια. Και η αντιπολίτευση όπως καταλαβαίνεις και αυτό λέει πολλά...
Ίσως έτσι να εξηγείται και ο πανικός του όταν έβριζε τον εισαγγελέα (ο Λινός ήταν).
Ήξερε ότι ελεγχόταν αυτή η υπόθεση με εντολή του, από το πρωτοδικείο. Τότε επίσης είχε γραφτεί ότι ελεγχόταν και το δικηγορικό του γραφείο για το παραδικαστικό αλλά... Τώρα δεν υπάρχει και Λινός να τους μαζέψει, όσο μπορούσε κι αυτός βέβαια γιατί σκέψου ότι για να κάνει τη δουλειά του σωστά ένας έντιμος εισαγγελέας πρέπει να λειτουργούν σωστά και ένα σωρό υπηρεσίες που θα συλλέξουν και θα προσκομίσουν τα στοιχεία για το "δέσιμο" των κατηγοριών. Όλοι καταλαβαίνουμε τι γίνεται τώρα όταν και οι εισαγγελείς παραβιάζουν το σύνταγμα προς όφελος της κυβέρνησης και σχηματίζουν κατηγορίες βασιζόμενοι στις "στημένες" συνήθως κατηγορίες μιας διεφθαρμένης αστυνομίας. Φαντάσου τι μπορούν να κάνουν όταν θέλουν να κατασκευάσουν κατηγορητήρια...
Και ο Δένδιας στο υπουργείο δικαιοσύνης...ήταν κι αυτός μέλος της γνωστής επιτροπής κουκουλώματος.
Ο (περήφανος πρώην ΟΝΝΕΔίτης) Χατζηδάκης αφού διέλυσε ότι είχε σχέση με το Μεταφορών τώρα ανέλαβε το ανάπτυξης. Και μιλάμε για κολλημένο ανεγκέφαλο...
Ο Στυλιανίδης που τα πήγε θαύμα στην παιδεία... (άλλο φασιστοειδές πρώην ΟΝΝΕΔίτης) πάει να αποτελειώσει το Μεταφορών!
Και τώρα η κρίσιμη ερώτηση! Τι λες, τον Αλογοσκούφη τον απέπεμψε αναγνωρίζοντας την ανικανότητά του (όταν λίγο καιρό πριν μας έλεγε ότι η οικονομική πολιτική του Αλογοσκούφη είναι η κυβερνητική πολιτική) ή τον έκρυψε για λίγο στο παρασκήνιο για να τον...σώσει;Αλήθεια τον Ρουσόπουλο τον απέπεμψε με εκείνο το ευχαριστήριο γράμμα ή τον έκρυψε και αυτόν στο παρασκήνιο; Το Βουλγαράκη...; Λες ότι είναι τόσο εύθικτο άτομο ο Καραμανλής και ένιωσε ντροπή για τους συνεργάτες του ή...καθοδηγούν το παρακράτος στο οποίο, ιδιαίτερα η δεξιά αλλά και κάθε εξουσία στηρίζεται;

mediaspotgr είπε...

Τις κρίσεις για το ποιος είναι κατάλληλος και ποιος όχι της κάνει κάποιος σε σχέση με την ευφυΐα, την πολιτική αντίληψη και την ηθική του. Δεν ξερώ αν πρέπει να εισέλθουμε σε επιμέρους λεπτομέρειες αναλύοντας μια προς μια τις παραπάνω αρετές του «κυβερνήτη». Υπόθεση Ζαχοπουλου, dvd, τεχνικές εταιρίες, διπλώματα ιατρικής άνευ διδασκάλου, Σαλώμη, Βατοπέδιο, κτλ...
Αλλά κακά τα ψέματα διευθυντές επιχειρήσεων είναι, τα αφεντικά λείπουν σε διακοπές.

Η προσωπική παρέμβαση του καθενός πολιτικού είναι απο ασήμαντη μέχρι μηδαμινή. Αναλώσιμοι και με ημερομηνία λήξεως είναι όλοι τους. Εντολές σε τελική ανάλυση εκτελούν. Ίσως τελικά αυτό που μπορείς να τους προσάψεις είναι η «ευσυνειδησία» στην εκτέλεση των εντολών, και η ηθική τους στην προσωπική επιλογή τους να γίνονται τα βαποράκια και οι μαριονετες των ισχυρών.

Το σύστημα πάνω στο οποίο βασίζουν τις καρέκλες τους είναι το πρόβλημα, και το σύστημα αυτό δυστυχώς ούτε διορθώνεται, ούτε αλλάζει, αλλά μόνο ανατρέπεται.

Αλλιώς, όσο το σύστημα παραμένει το ίδιο, τότε τα μόνο ονόματα θα αλλάζουν, και τα αντικείμενα των σκανδαλών, όλα τ΄ άλλα μένουν ίδια