Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

ΠΟΤΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΤΟΥΣ...


Μόνο όταν δεν επιβάλλονται τα συμφέροντα τους τότε μόνο βγαίνουν στους δρόμους. Αυτοί στηρίζουν το άθλιο κατεστημένο.

Όταν πριν από ένα περίπου μήνα οι νέοι άνθρωποι στις πόλεις βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωναν, αντιδρώντας στην πολιτική της φτώχειας, της αναξιοκρατίας και της διαφθοράς, κανένας αγρότης και κανένας εργατοπατέρας δεν πήρε το τρακτέρ του για να κατεβεί στους δρόμους δηλώνοντας την αλληλεγγύη του στον αγώνα αυτό.
Κανένας αγρότης δεν βγήκε από το σπίτι του για να δείξει έμπρακτα την βούληση του για μια καλύτερη κοινωνία πιο δίκαιη, πιο δημοκρατική, και αξιοκρατική.

Αυτούς δεν τους ενοιαζαν τέτοια πράγματα, αυτοί ενδιαφέρονται μόνο για τα πριμ και τις επιδοτήσεις, και για την είσπραξη των κοινοτικών επιδοτήσεων που παρουσίαζαν την ελληνική παραγωγή του ελαιόλαδου 10 φορές περισσότερο από αυτό που ήταν. Το ίδιο γινόταν και με όλα τα άλλα αγροτικά προϊόντα.

Κάθονταν τότε όλοι στα καφενεία των χωριών τους και ζούσαν τις ζωές τους, το θέμα δεν τους άγγιζε δεν τους αφορούσε, ήταν « τα τσογλάνια που τα έσπαζαν» τότε, αυτοί δεν ήθελαν να έχουν σχέση με τέτοια.

Αυτοί έχουν σχέση μόνο με το πολιτικό και μικροπολιτικό κατεστημένο των περιοχών τους, διεκδικώντας και στηρίζοντας το σάπιο αυτό σύστημα.

Δεν ήθελαν να έχουν σχέση με την απαίτηση του πιο δυναμικού, του ελπιδοφόρου κομματιού της κοινωνίας, τη νεολαία.
Δεν ακούσαμε τίποτα, καμία δήλωση, κανένα δάκρυ, καμιά συμπαράσταση , τότε ο αγώνας των παιδιών ήταν για όλη την κοινωνία, ήταν για όλους, και αυτούς τους νοιαζουν μόνο οι ίδιοι

Μάχονται μόνο γι΄ αυτούς για την επιδότηση που θα τους δώσει το υπουργείο, η κυβέρνηση ή όποιος τέλος πάντων τους δώσει, για να πάνε στα σπίτια τους ήσυχα ήσυχα, και ευχαριστημένοι να συνεχίσουν τις ζωες τους.

Εμείς όμως δεν συμφωνούμε.

ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Κυρίαρχε λαέ...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

.....ρε παιδιά sorry αλλά σε προηγούμενο post λέτε: "Οι αγρότες δεν είναι 15 χρόνοι για να τους κολλήσουν την ταμπέλα του τρομοκράτη. Αν μπορούσαν να είστε σίγουροι ότι θα το έκαναν.

Στην Κρήτη οι αγρότες σπάζοντας τα τζάμια και τα διαχωριστικά στην αίθουσα ελέγχου του αεροδρομίου Ν. Καζαντζάκης, κατέλαβαν το διάδρομο προσγείωσης και αρνούνται να τον εγκαταλείψουν.

Όταν ο λαός κατεβαίνει στους δρόμους αγανακτισμένος από την πολιτική και οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, και από απόγνωση για την κατάντια της ζωής του, διεκδικεί το δικαίωμα για την επιβίωση του."

Αυτό το post έρχεται σε ΧΟΝΤΡΗ αντίφαση με την ανάρτηση "ΠΟΤΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΤΟΥΣ..."

Οι αγρότες στην Κρήτη δηλαδή δεν συμπεριφέρονται μικροαστκά επειδή κατέλαβαν το αεροδρόμιο;

Οι αγρότες από... "λαός που κατεβαίνει στους δρόμους αγανακτισμένος από την πολιτική και οικονομική κατάσταση" έγιναν... "στηρικτές του άθλιου κατεστημένου που βγαίνουν στους δρόμους μόνο όταν δεν επιβάλλονται τα συμφέροντά τους;"

mediaspotgr είπε...

Αυτή ακριβώς την ανακολουθία και την αντίφαση εξηγούμε στο κείμενο μας.

Ότι αν μπορούσαν θα τους ονόμαζαν «τρομοκράτες», αλλά δεν μπορούν, όχι από ηθικούς περιορισμούς, αλλά από καθαρά δικές τους σκοπιμότητες.

Όταν βάζεις κάποιον στην αντίπερα όχθη τότε τον χάνεις από κοντά σου, και οι πολιτικοί κρέμονται από τους αγρότες και του δημοσίους υπαλλήλους.

Όσον αφορά τους ιδίους τους αγρότες είναι κομμάτι του λαού και έχει όπως όλοι τα προβλήματα του, αλλά «παζαρεύει» τις λύσεις μονοδιάστατα και καθαρά συντεχνιακά.

Δεν είμαστε ενάντια στην αντίδραση των αγροτών που υποφέρουν , είμαστε ενάντια στην «τακτοποίηση» τους και στην λογική που θέτουν κυρίως οι αγροτοπατέρες τους «...δώστε για να πάνε σπίτια τους», και ότι όλος ο αγώνας τους επικεντρώνονται στην διεκδίκηση και στην απόσπαση ενός ποσού ανά στρέμμα, αυτό μας βρίσκει αντιθέτους.

Αν δηλαδή λυθεί το χρηματικό αυτό ζήτημα και επιστρέψουν οι αγρότες στα σπίτια τους από τους δρόμους που βρίσκονται τώρα, τότε όλα τα προβλήματα τους θα έχουν λυθεί ;;;

Αυτό είναι δηλαδή το πρόβλημα που τους οδηγεί στην ανέχεια και την φτώχεια ;;; τα 50 ευρώ ανά στρέμμα ;;;

Ή μήπως το πρόβλημα είναι βαθύτερο και συνολικότερο και έχει να κάνει με την δομή αυτού του ίδιου του συστήματος που οι ίδιοι επιλέγουν να στηρίζουν και να διαπραγματεύονται μετά μαζί του ζητώντας τα 50 αργύρια τους.

Εκεί εστιάζουμε όταν λέμε οτι παζαρεύουν με ενα σύστημα που οι ίδιοι αναδεικνύουνε και στηρίζουν.

Τώρα τι κάνει το σύστημα αυτό μετά, αυτό είναι μια άλλη ιστορία που την βιώνουμε όλη καθημερινά.
Και βεβαία τους εκμεταλλεύεται, αλλά στο χέρι τους είναι η διεκδίκηση να είναι κάτι περισσότερο από τα χρήματα που ζητάνε, να είναι διεκδίκηση συνολικά για καλύτερη ζωή, με συμμετοχή των πολιτών , χωρίς διαφθορά, με αξιοκρατία και ευκαιρίες για όλους χωρίς αποκλεισμούς και περιθωριοποιήσεις.

Και αυτό άλλωστε υπογραμμίζουμε, ότι όταν οι άλλοι εξεγείρονται ουσιαστικά για μια καλύτερη ζωη, για μια πιο δίκαιη κοινωνία, με αξιοκρατία, αυτοί δεν κάνουν ούτε ένα βήμα, όταν αυτοί βρίσκονται στην δύσκολη θέση τότε και μόνο τότε βγαίνουν από τα κλουβιά τους.

Δηλαδή μονο όταν το ατομικό συμφέρων τους υποχρέωση αντιδρούν.

Η στενότητα σκέψης και το καθαρά ατομικό συμφέρων τους εμποδίζει να δουν την ουσία του προβλήματος τους, που είναι και πρόβλημα όλων των πολιτών της χώρας.

Με την αύξηση της επιδότησης δεν λύνουν τα προβλήματα τους, επιλέγουν όμως αυτό το συμβιβασμό χρόνια τώρα γιατί τους βολεύει .

Εδώ να σου θυμίσω και την αντίδραση των κατοίκων απο τα μέγαρα όταν η χούντα τους απαλλοτρίωνε τα χωράφια τους για να γίνει το διυλιστήριο.

Τότε λοιπον επειδή ήταν αντίθετοι με την συγκεκριμένη εκείνη πράξη της απαλλοτριώσεως από την χούντα και επειδή δεν έβρισκαν το δίκαιο τους πουθενά, κατέβηκαν στο πολυτεχνείο για να διαδηλώσουν με τους φοιτητές που ζητούσαν ψωμί, παιδεία, ελευθερία.

Ήταν και εκείνοι πολίτες που είχαν υποστεί τις αυθαιρεσίες και τα εγκλήματα της δικτατορίας.
Ο λόγος όμως που τους ανάγκασε να κατεβούν, να βγουν από τα κλουβιά τους, δεν ήταν η αναζήτηση της δημοκρατίας, άσχετα αν για την επίλυση του προβλήματος τους η αποκατάσταση της δημοκρατίας ήταν αναγκαία.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα mediaspotgr, γι'αυτό άλλωστε ήθελα να σχολιάσω αυτή την ανακολουθία.

Ανώνυμος είπε...

Ανήθικη η θέση σου.
Θέλω να πιστεύω ότι ξεκινάει από απλή άγνοια.
Κρίμα...
Είναι ψέμα αυτό που προσπαθείς να περάσεις.
Όχι ότι δεν υπάρχουν τέτοιοι σαν αυτούς που περιγράφεις.
Και σε ποιον κλάδο, σε ποια ηλικία, σε ποια ομάδα ανθρώπων δεν υπάρχουν... "κάθε καρυδιάς καρύδι", όπως λέμε; Παντού!
Και στη νεολαία υπάρχουν (και υπήρχαν πάντα!) οι ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ!!!
Και είναι οι πιο πολλοί!
Μειοψηφία ήταν αυτοί που βγήκαν το Δεκέμβρη να διαδηλώσουν. Απλά ήταν περισσότεροι από κάθε άλλη φορά. Αλλά μειοψηφία!
Ρώτα και μάθε για τα παιδιά των αγροτών και τη στάση τους στο Δεκέμβρη!
Άλλος όμως ο "Δεκέμβρης της νεολαίας" και άλλος ο "Γενάρης της αγροτιάς".
Τέλος πάντων...
Σου εύχομαι καλή φώτιση!

ΜΙΧΑΛΗΣ