Κυριακή 9 Μαρτίου 2008

Το τσιφλίκι του μπαμπά μου

Αυτοί που σήμερα διαδηλώνουν και απαιτούν, αυτοί διαμορφώνουν την ποιότητα της καθημερινότητας μας . Την διαμορφώνουν με το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουν στο πολίτη. Και με τα προνόμια που έχουν εις βάρος του συνόλου των πολιτών.
ΔΕΚΟ, Τράπεζα της Ελλάδος, πολεοδομίες, Δήμοι, Νομαρχίες κτλ κτλ.

Αυτοί που βλέπουμε να διαδηλώνουν σήμερα, είναι τα συστατικά στοιχεία των δομών της εξουσίας για την καθημερινή καταπίεση που δεχόμαστε. Αυτοί είναι οι φορείς της αυθαιρεσίας , καθήμενοι πάνω στις καρέκλες τους, και πίσω απ’ τα γραφεία τους .

Όλοι αυτοί μας παγιδεύουν και μας ταλαιπωρούν. Όταν όμως θίγονται τα δικά τους συμφέροντα, τα δικά τους δικαιώματα , τότε αντιδρούν, χαλούν τον κόσμο για τα προνόμια τους. Έστω και αν αυτά τα προνόμια κατακτηθήκαν σε βάρος του συνόλου.

Βγαίνουν και αναγγέλλουν συσκοτίσεις και διακοπές ρεύματος, παραλύουν τις τραπεζικές συναλλαγές . Μόνο όμως όταν τα δικά τους δικαιώματα θίγονται. Και μάλιστα τότε, γράφουν και νόμους και όλα στα παλαιά τους τα παπούτσια, καταφεύγοντας σε «δυναμικές» παρεμβάσεις ακόμα και μέσα στις αίθουσες των δικαστηρίων. Όπως έκαναν πρόσφατα οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Έτσι αντιδρούν όταν θίγονται τα συμφέροντα τους, και καμία δικαιοσύνη δεν μπορεί να κάνει τίποτα, τίποτα εκτός του να κρυφτεί εντός του κτηρίου της και να αποφασίσει ότι δεν μπορεί να δικάσει. Και ένα ολόκληρο κράτος, της πλάκας, να δέχεται , ανεξάρτητα αν έχουν δίκαιο ή άδικο, τραμπούκους στο χώρο των δικαστηρίων να προπηλακίζουν και να απειλούν.

Αυτά όταν τα δικά τους δικαιώματα θίγονται, το λέω αυτό γιατί την επόμενη φορά που και τα δικά σας δικαιώματα θιγούν ίσως έτσι κάπως πρέπει να αντιδράσετε για να κάνετε την δουλειά σας. Για τολμήστε όμως τότε για να δείτε τι θα γίνει. Αυτό είναι προνόμιο μόνο των τσιφλικάδων του τόπου αυτού, αυτών που στο τσιφλίκι του μπαμπά τους δεν τους αγγίζει τίποτα, ούτε νόμοι, ούτε τίποτα άλλο.

Υποστηρίζουμε την δίκαια αντιμετώπιση όλων των ανθρώπων και όλων των εργαζομένων, απ’ όλα τα θεσμικά όργανα. Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζουμε προνόμια που δόθηκαν εις βάρος άλλων εργαζομένων ή και του κοινωνικού συνόλου.

Και πάνω απ’ όλα υποστηρίζουμε τον πολίτη αυτής της χώρας και τα δικαιώματά του.

3 σχόλια:

Theodore είπε...

Μα δεν καταλαβες. Στις ΔΕΚΟ, βαζανε παντα, τα δικα τους παιδια. Γιατι να τα κακοκαρδισουν;(Θυμασαι στις εκλογες του 92, ο Μητσοτακης προσελαβε 5.000 απο δαυτους,στη ΔΕΗ,για να τον ψηφισουν, μπας και βγει,που πηγαν να πιασουν δουλεια, οταν ειχε ελθει το Πασοκ στα πραγματα, αφου ειχε κερδισει αυτο τις εκλογες.Ε ηταν στρατος ολοκληρος, που δεν ειχε καρεκλες να κατσει. Και κυριολεκτω.
Και αφου μεταξυ τους, παντα τα βρισκουν, οταν προκειται για το λουφε, τους κρατησαν, ανεξαρτητα απο το οτι η εταιρια, η ΔΕΗ ντε, δεν τους ηθελε.(Τα ιδια δεν εκανε και ο Παυλοπουλος με τους συμβασιουχους; Του Πασοκ δεν ηταν αυτοι;Ο ομοιος τον ομοιο και η κοπρια στα λαχανα),Μ αυτα και μ εκεινα, το διαλυσανε το μαγαζι.Και τωρα, σκουζουν και ζητανε διαφορα.
Οχι κυριοι, εισαστε συνυπευθυνοι για το τι εγινε κει μεσα. Τωρα, παρτε τον... φουλο.Οχι οπως ηξερες,λεει, αλλα οπως βρηκες.

Ανώνυμος είπε...

Η λύση είναι απλή:
1) Άρση της μονιμότητας σε όλους τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ και όχι μόνο στους νεοπροσλαμβανόμενους και
2) Να δοθεί τέλος στο μονοπώλιο της ΔΕΗ με παραγωγή ηλ. ενέργειας από ιδιώτες

Να δούμε τότε τους εργατοπατέρες που παίζουν με τα νεύρα μας, που θα πάνε να κρυφτούν.

Theodore είπε...

Κοιτα να δεις, το προβλημα, δεν ειναι ασπρο-μαυρο.Για να μπουν οι ιδιωτες στο παιχνιδι, θελουν κερδη κι αυτο συνεπαγεται υψηλες τιμες. Αρα, πρεπει να αυξηθει η τιμη της KWh,για να τους συμφερει να βαλουν λεφτα.
Αυτο ομως, δε συμφερει εμας.
Η κυβερνηση, απο την αλλη, προσανατολιζεται προς ιδιωτες,και γι αυτο, ειχαμε τρεις αυξησεις μεσα στο 07. Το ξεχασες; Παει μουλωχτα, να το επιβαλλει.
Γι αυτο, ναι μεν φωναζουμε οτι οι υπαλληλοι της ΔΕΗ, εχουν μεγαλα προνομια, που ζοριζουν το συστημα, αλλα κι απο την αλλη, δεν θα παμε αβαντα στην κυβερνηση, που θελει να μας πιει το αιμα με τρελλες αυξησεις.