Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

ΟΡΑΤΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ. Υπάρχει Ελπίδα ;

Αν είναι να έρθει κάτι καινούργιο, κάτι πραγματικά ελπιδοφόρο για την Ελλάδα, μόνο από τον ελληνισμό της διασποράς, από την ομογένεια μπορεί να το προσμένουμε.

Εντός Ελλάδος τα πράγματα είναι απολύτως ελεγχόμενα και αλλοτριωμένα.
Πνιγερά και καταδυναστευμένα, από οικονομικά και κομματικά συμφέροντα, που ταυτίζονται πολλές φορές, και μόνο μιζέρια και σκλαβιά μπορεί να παράγουν.
Καμιά ελπίδα φωτός από πουθενά.

Εκδοτικά συγκροτήματα βαδίζουν χέρι-χέρι με τους οικονομικούς παράγοντες, και ταυτίζονται στο βάθος του δρόμου και των επενδύσεων τους.
Αλισβερισια από εδώ και από εκεί, πάντα με σκοπό τον έλεγχο του ύψιστου αγαθού της δημοκρατίας, την ελεύθερη πληροφόρηση. Έτσι προσπαθούν να ελέγξουν και να διαμορφώσουν την βούληση του λαού.
Ενός λαού που γίνονται συνεχείς προσπάθειες για να τον κάνουν ακόμη πιο χαζό, πιο βλάκα, πιο εξαρτημένο και πιο φοβικό.

Οι ηλίθιες χαζοχαρούμενες των πρωινών εκπομπών αναπαράγουν το πρότυπο που θέλουν να επιβάλουν στη «μέση Ελληνίδα».
Ξανθιές και με πλούσια στήθη, χαχανίζουν από το πρωί μέχρι το βράδι, χωρίς άποψη για τα «κοινωνικά ζητήματα» αυτού του τόπου, κουνώντας το πισινό τους πάντα με χάρη.

Πρωτόγνωρες αλλαγές συμβαίνουν γύρω μας, στην γειτονία μας – στα βαλκάνια.
Αλλά εμείς αναλύουμε δημοσκοπήσεις.
Και η καθημερινότητα άθλια όπως συνήθως, παντού προνομιούχοι και συντεχνίες ενός αρπακτικού και υπερτροφικού δημόσιο τομέα.

Σε πνίγη η Ελλάδα, σε χτυπά χάμω σα το χταπόδι, και η επιβίωση άλλος τρομερός αγώνας για αυτούς που δεν έχουν, και δεν κατέχουν.
Τι περιμένουμε λοιπόν; Το θάνατο μας ή την επόμενη έξοδο το Πάσχα για να γυρίσουμε το αρνί μας;
Ίσως να περιμένουμε να δούμε μια σπίθα, ένα σημάδι, υπάρχει ελπίδα... υπάρχει;

3 σχόλια:

Greek Nostos είπε...

Ο Ελληνισμός της διασποράς έχει αρχίσει να παραδίδει τα όπλα φίλε μου. Έχουμε μια άλλη Ελλάδα στο μυαλό μας, αυτή που αφήσαμε πίσω μας, ή έστω αυτή που μας εξιστόρησαν οι γονείς μας και οι παπούδες μας. Εκείνη η όμορφη Ελλάδα δεν υπάρχει πια. Χάθηκε μέσα σε όλα αυτά που αναφέρεις. Κι εμείς για χρόνια υποστηρίζαμε τα όσια και ιερά αυτής της γλυκειάς πατρίδας, τα βάλαμε με όλους γιατί κάποια θέματα τα θεωρήσαμε "εθνικά", και το μόνο αντάλαγμα που εισπράξαμε ήταν η περιφρόνηση και η κοροϊδία από τους συμπατριώτες μας στην Ελλάδα. Κουραστήκαμε και αηδιάσαμε. Βαρεθήκαμε να λέτε ότι κάτι περιμένετε από εμάς, αρκετά κάναμε που είτε δεν τα είδατε, είτε δεν τα αναγνωρίσατε, αλλά σιγουρα δεν τα εκτιμίσατε. Και κάτι ακόμα που λίγοι το ξέρουν: Αν ακόμα δεν ονομάστικαν τα Σκόπια επίσημα σαν Μακεδονία, στους Έλληνες του εξωτερικού το χρωστάτε. Τώρα πια είναι πολύ αργά.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς συμφωνώ μαζί σου, βλέπω πολύ άσχημες μέρες να έρχονται, δεν μπορώ να καταλάβω ότι δεν το αντιλαμβάνονται οι Έλληνες της Ελλάδας.
Όσο για το «όνομα» τον Σκοπίων, προδότες σαν τον Μητσοτάκη έπρεπε να είναι φυλακή. Στην Ελλάδα όμως όχι μόνο ζουν και βασιλεύουν, αλλά βγάζουν βουλευτές και υπουργούς, τα παιδιά και τα παιδιά των παιδίον τους....τρελό, έτσι;

Ανώνυμος είπε...

oi ellines vriskonte se parakmi i ellada exi dialisi kai auto ofilete stous ellines prodotes kai oxi stous anglous galous portogalous ante kai amerikanous!! opos tous aresi na lene distixos ego den vlepo fos nomizo exoume perasi sto simio mi epistrofis distixos!! manos uk