Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ

Στην Ελλάδα υπάρχουνε άτομα, που μη έχοντας εργασία δεν είναι άνεργοι...είναι αδιόριστοι.

Κάντε μια βόλτα στα βόρεια προάστια, στα μεσόγεια, στης νέες περιοχές, παντού βίλες. Βίλες πολυτελείας με πισίνες, κήπους, αλλοδαπό υπηρετικό προσωπικό, τζιπ και όλα αυτά.

Δεν είναι μια – δεν είναι δυο είναι χιλιάδες. Πλουτίσαμε ξαφνικά; Απόκτησε η Ελλάδα τόσους χιλιάδες επιχειρηματίες, που έχουν οικονομικές δυνατότητες για τέτοιες πολυτέλειες; Μα αν γινόταν αυτό η οικονομία της χώρας θα ανθούσε, οι εξαγωγές θα εκτοξεύονταν, η ανεργία θα μειωνόταν, πραγματικά, ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ.

Τίποτα όμως απ’ολα αυτά δεν συμβαίνει. Το ισοζύγιο πληρωμών κινδυνεύει να μας πνίξει, οι εισαγωγές ολοένα και αυξάνονται, όσο για τις παραγωγικές μονάδες, βιομηχανίες, βιοτεχνίες , τις βλέπεις με το κιάλι.

Και τότε από που οι βίλες, και οι πισινές; Από τα «μαύρα» λεφτά των δημοσίων υπαλλήλων που περνάει όμως η «μπογιά» τους, που έχουν δικαίωμα «υπογραφής», αποφασίζουν, και όλα τα καταπληκτικά

Αλλά τι λέμε τώρα, ακόμα και για να σου καθαρογράψουν μια δικαστική απόφαση, πρέπει να δώσεις 100 ευρώ «φιλοδώρημα»στα «κορίτσια», στην γραμματεία στο δικαστήριο, αλλιώς περίμενε 6-9 μήνες.
Το ξέρατε αυτό; Το ξέρουν όλοι οι δικηγόροι και οι δικαστές. Ε, και τι μ’αυτό;

Βάλτε με το μυαλό σας τι «βγάζει» ο γιατρός που χειρουργεί σε ένα κρατικό νοσοκομείο, από φακελάκια και προμήθειες. Ο δικαστής, που δικάζει, όταν η γραμματεία τα παίρνει για δακτυλογραφήσεις. Ο μηχανικός στην πολεοδομία, ο δασάρχης στα δασαρχεία και πάει λέγοντας. Ατελείωτος ο κατάλογος όπως και οι βίλες

Πώς νομίζεται ότι χτίζονται τα σπίτια αυτά. Γιατί νομίζεται ότι η χώρα αυτή είναι μπάχαλο. Έχετε ποτέ σκεφτεί γιατί η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που έχει «αδιόριστους» αντί για άνεργους.

Γιατί κάποιοι «μάχονται» για τα «δικαιώματα τους» στην κονόμα, στο φακελάκι, στο αραλίκι και στην ξάπλα

Ναι, ξέρω, κάποιοι θα πούνε ότι οι μισθοί είναι πολύ χαμηλοί στο δημόσιο, ότι το κράτος τους ωθεί στην διαφθορά, και σας ρωτώ δεν το γνώριζαν πόσα λεφτά θα παίρνουν προτού διοριστούν, ή υπολόγιζαν και στον «δεύτερο μισθό». Βλέπετε όλοι θέλουνε τα δικά τους παιδιά να γίνουν γιατροί, για να τα παίρνουν εκείνοι! Μα θα μου πείτε, δεν είναι όλοι έτσι, ναι ακριβώς αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι είναι θέμα επιλογής , σίγουρα υπάρχουνε εξαιρέσεις, αλλά χάνονται στον βούρκο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ή υπολόγιζαν και στον «δεύτερο μισθό»...

Sas lew mono oti pro 5etias, symmathitis mou sto Lykeio mou eipe oti tha valei sto mixanografiko tou to X ATEI wste teleiwnontas na mpei stin poleodomia, giati... "gia mia ypografi mou tha pairnw 300 xiliarika (draxmes)".

PROGRAMMATISMENA! Profanws kai polloi upologizoun se deutero mistho paidia, ti leme twra... Den nomizw na amfivallei kaneis.

P1