Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

Για να ζήσεις πρέπει να εκπληρώσεις τις προϋποθέσεις

Με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα πρέπει ο ασφαλισμένος να έχει τουλάχιστον 100 ένσημα το χρόνο, από 50 που απαιτούντο μέχρι τώρα, για να δικαιούται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ποιος πλήττεται από αυτή την νέα ρύθμιση που διπλασιάζει τον απαιτούμενο αριθμό των ενσήμων;
Δεν νομίζω ότι πλήττονται ούτε οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, ούτε οι εργαζόμενοι της ΤτΕ.

Αυτοί που πλήττονται είναι τα λεγόμενα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα, οι πληβείοι του τόπου αυτού, που δεν μπορούν όχι επιδόματα να διεκδικήσουν, αλλά ούτε τα βασικά, τα απαραίτητα που οφείλει ένα κράτος και το ασφαλιστικό του σύστημα να παρέχει σε ΟΛΟΥΣ .

Όταν είσαι λοιπόν άνεργος, όταν δεν έχεις χρήματα, δεν έχεις δικαίωμα στην υγειά, δηλαδή στην ίδια την ζωή. Και όμως το δικαίωμα στη Ζωή είναι αγαθό που δεν μπορεί να στο αφαιρέσει κανείς.
Για τους οικονομικά ασθενέστερους δεν υπάρχει στον ήλιο μοίρα.
Αυξάνονται λοιπόν οι προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρώσεις...για να ζήσεις.

2 σχόλια:

Theodore είπε...

Aν και καταλαβαινω αυτα που λες, θα σου ελεγα, οτι ως συνηθως, το θεμα ειναι πιο πολυπλοκο απ ο,τι νομιζουμε.
Ετσι, ειναι γνωστο, οτι παρα πολλοι εργαζομενοι, για διαφορους λογους, δικους τους, η των εργοδοτων, η και των δυο, διαλεγουν να "γραψουν", μονο 50 ενσημα, ωστε να εξασφαλιζουν την περιθαλψη και τα υπολοιπα, αρκετες φορες, να τα παιρνουν στο χερι.Μαυρα.
Το ιδιο κανουν και οι ναυτικοι, που σε μεγαλο βαθμο, μπαρκαρανε με ξενη σημαια, ωστα να μην πληρωνουν ενσημα και να εχουν μεγαλυτερες αποδοχες.
Το τι θα γινοταν μετα, οταν θα χρειαζοντουσαν την περιθαλψη, ειναι γνωστο.Με τσαμπουκα και πιεσεις απο δω κι απο κει και με τη συμβολη των παντα ευαισθητων δημοσιογραφων, εξασφαλιζαν προνομια, που δεν τα δικαιουντο, αφου δεν ειχαν πληρωσει τα αναλογα ποσα.
Ετσι, σαν ενα μετρο, για να προστατευτουν οι υπολοιποι ασφαλισμενοι, απο τους "εξυπνους", μπηκε το οριο των 100 μεροκαματων, αντι των 50.

mediaspotgr είπε...

Να συμφωνησω μαζι σου. Τι γινεται ομως μ' αυτους που δεν επιλεγων να κανουν κατι τετοιο, και που δεν μπορουν να βρουν μεροκαματο; Τελικα σε αυτο τον τοπο η παρανομια ειναι θεσμοθετημενη. Το κρατος δεν πρεπει να συμπεριφερεται με βαση την αρχη της νομημοτητας; Τι και αν βρισκονται μερικοιή ολοι και το κανουν αυτο, δεν πρεπει να υπαρχει προνοια γι' αυτους που ειναι νομιμοι. Παντα ομως το κρατος πριμοδοτουσε την παρανομια