Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

Αυτοί που χαράζουν το μέλλον σας...

"Αυτοί που ξέρουν τι είναι καλό για μας"


Την Παρασκευή παρακολούθησα τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρο Καραόγλου σε μια συζήτηση για το ασφαλιστικό στην ΕΤ3. Η κουβέντα αφορούσε το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος, και έτσι είπα να παρακολουθήσω.

Ο κ. Καράογλου μοιράστηκε εκτενέστερα το δικό του δημοκρατικό ήθος μαζί μας, έτσι μας εξήγησε ότι αν είχε γίνει δημοψήφισμα για την ένταξη της Ελλάδας στην Ο.Ν.Ε. θα είχαμε μείνει εκτός. Επειδή οι βουλευτές κρίνουν τα πράγματα όμως καλύτερα, απλά αψήφησαν (συνειδητά) την θέληση του λαού και κάπως έτσι μπήκε η Ελλάδας στην Ο.Ν.Ε. Βέβαια, άτομα σαν την Ευα Καϊλή και την Όλγα Κεφαλογιάννη, κρίνουν καλύτερα από μένα για το δικό μου μέλλον. Πώς να βρω όμως το δίκαιο μου αφού τους ψήφισαν οι συμπατριώτες μου, από το πανεπιστήμιο κατευθείαν στη βουλή. Δεν πρόλαβα να τελειώσω την σκέψη μου και ακούω να εκστομίζει και την γνωστή φράση καραμέλα που δεν κατάλαβα ποτέ, ότι «τα δημοψηφίσματα διχάζουν τον λαό».

Ο «δημοσιογράφος» της ΕΤ3 μιλώντας την «ίδια γλώσσα» κατάλαβε αμέσως τι εννοεί ο βουλευτής, και έτσι δεν έκανε καμιά διευκρινιστική ερώτηση.

Ξαφνικά μου έπεσε η στάχτη από τα ματιά, «τα δημοψηφίσματα διχάζουν τον λαό» εννοεί: «Αφού μας ψηφίσατε κάνουμε ότι θέλουμε . Ξέρουμε ότι αν γινόντουσαν δημοψηφίσματα για την ΟΝΕ, το ασφαλιστικό ή το όνομα τον Σκοπίων η κρίση του λαού θα ήτανε ένα ξεκάθαρο όχι σε όλα. Εμείς όμως δεν ενδιαφερόμαστε για το τι θέλετε εσείς. Που νομίζετε ότι ζείτε; σε καμιά δημοκρατία; την κρίση σας την έχουμε χεσμένη, μας ενδιαφέρει μόνο στις εκλογές. Τόσα χρόνια και δεν έχετε καταλάβει τίποτα. Είστε άξιοι της μοίρας σας. Μαλάκες».

Το ομολογώ ήμουνα προκατειλημμένη. Τα λεγόμενα του επιβεβαίωσαν απλός την εικόνα που είχα ήδη σχηματίσει για εκείνον. Τότε που καλυπτόμενος πίσω από την βουλευτική του ασυλία, διέφυγε της δίωξης για αδικήματα που είχε διαπράξει σε..."ζωντανή μετάδοση".

Αυτό είναι το επίπεδο, και το ήθος, των ατόμων που αποφασίζουν για εμάς. Αυτός ο άνθρωπος είναι βουλευτής και με την ψήφο του καθορίζει την ζωή σας και το μέλλον σας.
Είστε αισιόδοξοι όταν γνωρίζετε ότι το μέλλον σας εξαρτάται από αυτόν;;;

Και όμως αυτός σας εκπροσωπεί!!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ti na sou pi o anthropos?
kaneis ena lathos omos. den exei kamia sxesi i arsi tis bouleutikis asilias, kai se diki na pigene i ipothesi i katalixi tis tha itane i idia

Theodore είπε...

Αν ηταν σ αλλο κρατος, το λιγοτερο, θα ειχε παραιτηθει.