Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

Ο Καυγάς για το πάπλωμα...

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟ.

Για τον μισθό του διοικητή δεν υπάρχει λιτότητα. Αυτή υπάρχει μονό για τους εργαζομένους.

Στην Ελλάδα όλοι μιλάνε για μεγάλες «έννοιες», η πορεία της οικονομία, η ανταγωνιστικότητα κτλ, και πάντα αναφέρονται στο σύνολο, στους άλλους , για να μπορούν αυτοί που τα λένε , στις «μικρές έννοιες» δηλαδή της τσέπης τους, να κάνουν εξαιρέσεις.

Η Ελλάδα είναι μια πολύ πλούσια χώρα, πλουσιότερη ακόμα και από τις Η.Π.Α.
Μονό όμως στις παροχές και στους μισθούς που δίνει στους ανώτατους κρατικούς λειτουργούς της.
Έτσι εξηγείται γιατί ο διοικητής της ΤτΕ αμείβεται με 238.000 ευρώ ετήσιο μισθό, που αν συνυπολογίσουμε τα bonus και τις παροχές ξεπερνάν τις 770.000 ευρώ .
Ενώ ο πρόεδρος της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας Μπεν Μπερνάκι, αμείβεται με 125.000 ευρώ το χρόνο. Ο πρόεδρος δηλαδή της FED, της κεντρικής τράπεζας που καθορίζει τις παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις, αμείβεται με τα μισά του βασικού μισθού του Γκαργκάνα.
Γι’ αυτό λοιπον κ. Γκαργκάνα ο πόνος σας να μειωθούν οι απολαβές των εργαζομένων, για να μπορείτε εσείς να τα «κονομάτε».
Τι να πει κανείς, όταν η ντροπή χαθεί ο άνθρωπος γίνεται Γκαργκάνας.


1 σχόλιο:

Theodore είπε...

Εδω υπαρχουν καποιοι, που μας το παιζανε για χρονια αμεμπτοι και αμωμοι και δε συμμαζευεται και βγαλανε αποφασεις που αυξανουν το μισθο τους, κατα βουληση και δεν ξεσηκωθηκαν και οι πετρες, γιατι ολοι τους κανακευουν και ξεχνανε οτι οταν εγινε η δικτατορια, ο πρωτος πρωθυπουργος, ηταν απο τους κολπους τους αλλα και τα παραδειγματα αλλου καπαδοκη, που βγηκε μετα βαιων και κλαδων και κουβαλαγε απο την Ιαπωνια ολοκληρη προικα για να τα περασει αφορολογητα.
Χωρια τα τελευταια δειγματα της ηθικης τους.
Δυστυχως, ο τιτλος του αρθρου, ειναι παντα επικαιρος στην Ελλαδα.