Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Το αρχείο περιμένει...

Τι γίνετε με το θέμα των δομημένων ομολόγων ;

9 μήνες τώρα η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης, χωρίς να φαίνεται η παραμικρή πρόθεση εκ μέρους της, να προβεί σε καμία ουσιαστική κίνηση για την άσκηση διώξεων και την παραπομπή της υπόθεσης στο ακροατήριο.

Απ’ ότι φαίνεται και αυτή η υπόθεση, των ομολόγων, θα οδηγηθεί κάποια στιγμή στο αρχείο. Όπως άλλωστε και τόσες άλλες σημαντικές υποθέσεις, που είτε παραγράφτηκαν, είτε μπήκαν στο αρχείο, όπως το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, η υπόθεση κατασκοπίας του Rocco, οι μίζες της Siemens, οι υποκλοπές, και τόσες άλλες.

Τελικά οι διεφθαρμένοι, και όσοι τους υπηρετούν, κρύβονται πίσω από σκοπιμότητες, οι σχετικές έρευνες πάντα κάπου σκαλώνουν, οι κοινωνικές αντιδράσεις είναι χλιαρές -“λευκό έγκλημα”- και τελικά η κοινή γνώμη τείνει να εκλάβει τη διαφθορά ως απλή ηθική απάτη, ως μια απλή εκτροπή των ισχυρών, ως σφάλμα και όχι ως έγκλημα.

"Παρατηρώ ακόμη ότι όποιος θέλει να διαφθείρει μίαν κοινωνίαν, μέσον ασφαλές υπάρχει: να βραβεύονται με τας τιμάς του Κράτους κακοήθεις και ανάξιοι”.
Τερτσέτης - “Άπαντα”

1 σχόλιο:

Λυδήριος είπε...

Υπάρχει και μια άλλη που λέει: "όποιος κηδεύεται δημοσία δαπάνη συνήθως ζεί και με δημοσία δαπάνη". Ταιριάζει με την ρήση του Τερτσέτη...