Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

Έγκυρη και έγκριτη παραπληροφόρηση.

Ακούμε από τα κανάλια της διαφθοράς μέσω των «δημοσιογράφων» τους, ακλόνητα επιχειρήματα που δεν δικαιολογούν, κατά τη γνώμη τους, την συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Κάθε αίτημα πρέπει να εξετάζεται στη βάση του αν είναι δίκαιο η άδικο, και όχι κάτω από την έντονη και παρατεταμένη προπαγάνδα με γνώμονα τις απαιτήσεις των καταναλωτών.
Τις πολιτικές επιλογές μας πρέπει να τις κάνουμε ως πολίτες, και όχι ως καταναλωτές.

Όταν λοιπόν τα τηλεοπτικά κανάλια και οι έμμισθοι παράπληροφοριοδότες τους, τύπου Αυτιά, Παυλόπουλο κλπ. μας λένε για ηλικιωμένους που άφησαν την τελευταία τους πνοή λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΔΕΗ, αναρωτιόμαστε, για την απώλεια χιλιάδων ανθρώπων λόγω έλλειψης κλινών στην εντατική, γιατί δεν λένε;;;
Γιατί δεν λένε για την απώλεια ανθρώπων, λόγω μη ύπαρξης μαγνητικής τομογραφίας ποζιτρονίων (PET) που κάνει άμεση διάγνωση του καρκίνου;
Για τους μισθωτούς και τις συντάξεις που στέλνουν μια ώρα αρχίτερα τους μη έχοντες πολίτες, γιατί δεν λένε;;;
Για τις ουρές του ΙΚΑ, που κλείνεις ραντεβού για να σε δουν σε 6 μήνες, γιατί δεν λένε;;;
Για τα φακελάκια, για την θανατηφόρα γραφειοκρατία, για το γενικό αίσχος της υγειάς, γιατί δεν λένε;;;
Για τον θάνατο της Αμαλίας Καλυβηνού, γιατί δεν λένε;;;

Δεν είναι αυτοί άμεσοι λόγοι για τις απώλειες ανθρώπων;

Το τι καθιστά δίκαιο η άδικο ένα αίτημα έχει να κάνει με την κοινωνική δικαιοσύνη που αποδεχόμαστε και όχι με τις τηλεοπτικές εικόνες που επιλέγουν τα επιτελεία των τηλεοπτικών επιχειρήσεων να προβάλουν επειδή το συμφέρον τους το επιβάλει!

Όπως φαίνεται, στην παρούσα φάση, δεν είναι ενδεδειγμένη η παρουσίαση αυτών των γεγονότων ως παράγοντες επικινδυνότητας για τις απώλειες ανθρώπων.
θα μείνουν στο συρτάρι, και όταν το συμφέρον το απαιτήσει, τότε και μόνο τότε, θα προβληθούν, να είστε σίγουροι.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά, τηλεόραση δε βλέπετε; Έχουμε "πήξει" από "ουρές" στο ΙΚΑ, θανάτους από ελλείψεις εντατικής, αδικίες ασφαλιστικού κτλ.
Όλα όσα αναφέρετε σαν ανύπαρκτα στην ελληνική τηλεόρση, είναι η καθημερινότητά της.

StudioA-blog είπε...

Τα ράντζα, το ασφαλιστικό, τα ραντεβού του ΙΚΑ, η γραφειοκρατία, τα «φακελάκια» εάν γράφατε ότι είναι «βούτυρο στο ψωμί» των πρωινών ενημερωτικών εκπομπών, θα λέγαμε «ίσως…».
Αλλά όπως «λέει» και το προηγούμενο σχόλιο, είναι η καθημερινότητά τους,
Όσο για την Αμαλία, ίσως η μνήμη της να κακοποιήθηκε από τις τόσες φορές που παρουσιάστηκε, σε διαφορές εκπομπές συγγενής της για να μιλήσει για αυτήν…