Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

Ντροπή σας κ. Φλωρίδη,

Παρακολουθώ εδώ και ώρα μια συζήτηση σχετικά με το όνομα των Σκοπίων, από την οποία δεν περίμενα και τίποτα, γιατί είναι πάγια τακτική τον εκπομπών στα γνωστά κανάλια να γίνεται ντόρος για να δημιουργούν μια ψευδαίσθηση κάποιας κίνησης.

Ακούγοντας τον κ. Φλωρίδη όμως βγαίνω από τα ρούχα μου. Τέτοια αλαζονεία δεν έχω ξαναδεί, ποιος όμως να τον βάλει στην θέση του;;;

Λέει λοιπόν για το θέμα του δημοψηφίσματος ότι «Δεν λειτουργεί έτσι η δημοκρατία μας, ο λαός μπορεί να καταθέσει την άποψη του στης εκλογές.» Του λέει ο κ. Ζουράρης αν δεν κάνω λάθος «μα παραπάνω από το 80 % του λαού μας είναι ενάντια σε μια σύνθετη ονομασία.»

Κοιτάει με νόημα και λέει ότι εκείνος είναι από την περιοχή και αν δεν αρέσει στον λαός και αν δε είναι ευχαριστημένος μπορεί να ψηφίσει αλλιώς στης επόμενες εκλογές.

Αυτό κ. Φλωρίδη λέγεται φασισμός. Δημοκρατία δεν υπάρχει χωρίς την συνεχή και αδιάλειπτη συμμετοχή τον πολιτών. Μα πάνω από όλα δεν υπάρχει, όταν εσκεμμένα αλλοιώνεται η σαφή και ξεκάθαρη βούληση του λαού και του επιβάλλονται αποφάσεις στις οποίες είναι αντίθετος.

Αλλά τι σας νοιάζει εσάς, θα βρεθούν και πάλι ... (να κρατήσουμε και κάποιο επίπεδο) να σας ψηφίσουν.

Ναι...είστε τόσος

3 σχόλια:

Theodore είπε...

Αν και δε με κοφτει ο Φλωριδης, κοψε κατι.
Η εξωτερικη πολιτικη, ασκειται απο υπευθυνες κυβερνησεις, που ζυγιζουν τα πραγματα και τους κινδυνους και οχι απο τον χυδην οχλο, που βεβαια, αμα τον αφησεις ενημερο, θα εχει και συνετη γνωμη, αλλα ομως, αν τον μπολιαζεις για 17 χρονια με παπαριες και μεγαλεια, θα ζηταει την..."κοκκινη μηλια".
Που ειδαμε που οδηγησε.

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνώ κάθετα μαζί σου. Ποιος θα κρίνει αν όχι ο λαός; Ποιον εκπροσωπεί ο κ. Φλωρίδης και οι άλλοι; Η απόφαση της πλειοψηφίας είναι ξεκάθαρη. Ο λαός αποφασίζει και οι αποφάσεις του δεσμεύουν και τον ίδιο. Δημοψήφισμα σε όλα τα μεγάλα θέματα, ασφαλιστικό, άρθρο 16, Σκόπια ...

Theodore είπε...

Ο κοσμος, δεν ειναι ο καλυτερος για να αποφασιζει για τα σοβαρα, γιατι και δεν ειναι πληρως ενημερωμενος, και ουτε και ειναι ευκολο να γινει, γιατι τα προβληματα ειναι συνθετα συνηθως, αλλα και επηρρεαζεται ευκολα απο δημαγωγους και δες για παραδειγμα και τους Αθηναιους στην εκκλησια του δημου, που τον παρεσυραν οι δημαγωγοι, και ετσι κατεστρεψαν τη δημοκρατια τους.
Και ενα αλλο παραδειγμα, ειναι οι εκλογες του 1920 απο το Βενιζελο, μεσουντος του πολεμου στη Μ. Ασια, οποτε εχασε τις εκλογες και ανεβηκαν οι αλλοι, οι δημαγωγοι, που κατεστρεψαν την Ελλαδα, με μετακινηση 1,5 εκατομμυριου ανθρωπων, τη μεγαλυτερη που εγινε ποτε.
Γι αυτο επαναλαμβανω, οτι μονο οι κυβερνησεις, αμα ειναι υπευθυνες και δεν πιεζονται απο τιποτα περιεργους τυπους που παρασυρουν τον κοσμο, μπορουν να βγαλουν τα δυσκολα.(Το να λεμε παρολες και να ζηταμε τον ουρανο με τ αστρα, πολλες φορες οδηγει στην αβυσσο).
Τα αλλα περι λαου, τα θεωρω αερα πατερα.Γιατι δεν ξερω, τι εννοεις εσυ λαος.Τον οχλο;