Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

Παρενοχλούν και παρανομούν οι τράπεζες με την ανοχή του κράτους


Ασύδοτες οι τράπεζες κλέβουν τους πολίτες.

Συστηματική η παρενόχληση και συνεχείς οι παρανομίες τους σε βάρος των συναλλασσομένων.


Ένα φαινόμενο που έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, πάντα με την ανοχή και την συγκάλυψη της πολιτείας, είναι η παρενόχληση των τραπεζών προς τους πελάτες τους.

Συστηματικά οι τράπεζες παρενοχλούν όσους δεν εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους από δάνεια, κάρτες κλπ, που παράνομα έχουν υπολογίσει και χρεώσει . Οι πελάτες είναι όμως πολίτες με δικαιώματα.
Με συνεχή τηλεφωνήματα, ακόμα και τις πιο ακατάλληλες ώρες, με απειλές, και επιθετικές εκφράσεις, απαιτούν να καταβάλει ο πελάτης χρήματα.
Εκτός του ότι είναι παράνομο και συνιστά ποινικό αδίκημα (αυτό της παρενόχλησης), δημιουργεί και άλλα προβλήματα προσβάλλοντας την ανθρώπινη προσωπικότητα.
Κανένας και καμιά αρχή δεν παρεμβαίνει ως οφείλει να κάνει, ούτε η εισαγγελία, ούτε η τράπεζα της Ελλάδος, ούτε το υπουργείο ανάπτυξης, ούτε κανένας άλλος.
Δεδομένου ότι αυτά που χρεώνουν οι τράπεζες και μετέπειτα ζητάνε από τους πελάτες είναι και παράνομα και καταχρηστικά, βάσει δεκάδων αποφάσεων του Αρείου πάγου, η απορία μας λοιπόν εύλογη.
Γιατί δεν παρεμβαίνει κανείς; Γιατί αφήνουν τον καταναλωτή έρμαιο στις ληστρικές χρεώσεις τον τραπεζών;
Γιατί δεν συλλαμβάνει κανείς τους προέδρους των τραπεζών για τοκογλυφία; αφού ο Άρειος πάγος έχει με απόφαση του ξεκαθαρίσει, για το ύψος του ανώτερου δικαιοπρακτικού επιτοκίου.
Πως επιτρέπεται να χρεώνουν 16 και 18 % επιτόκιο;
Εκεί θα θέλαμε επίσης και το συνδικαλιστικό όργανο των τραπεζών να πάρει θέση Γιατί δε διαμαρτύρονται εκεί;
Αφού διαμέσου αυτών πραγματοποιείτε η κλοπή, γιατί την αποδέχονται ;
Εκεί, οι συνδικαλιστές που διαδηλώνουν στους δρόμους για δικά τους δικαιώματα, δεν βλέπουν ότι καταπατούνται τα δικαιώματα άλλων; και με την δική τους μάλιστα συμμετοχή.Ίσως επειδή είναι δικαιώματα «άλλων» δεν τους ενδιαφέρει καθόλου.

3 σχόλια:

Theodore είπε...

Κοιτα, τα πραγματα δεν ειναι ποτε ασπρο-μαυρο.Οταν καποιος δανειζεται απο Τραπεζα, πρεπει να ρωταει προσεκτικα, ποσα θα πληρωσει, για καθε πχ. 1000 Ευρα που δανειζεται.Αν δεν το κανει, τοτε γιατι μετα κλαιει και φωναζει;
Η Τραπεζα, δεν του βαζει παραπανω ξαφνικα να πληρωσει. Αυτη ειναι η πολιτικη της και αν δεν του αρεσει, να μη δανειζεται.Δεν τονεπιασε κανενας απο το λαιμο για να δανεισθει.Και μαλιστα τις περισσοτερες φορες για να αγοραζει μαλακιες.Λιγο κρατει δεν κανει κακο.

Ανώνυμος είπε...

nomizo oti to thema einai oti yparxoun nomoi pou den tous efarmozi kaneis. tha eprepe omos. p.x. pas na katathesis se mia trapeza to enoikio ke sou zitan 1,20 euro kai auto kathe mina, parolou pou pas sthn idia trapeza sthn opia anikei kai o logariasmos pou theleis na katathesis ta lefta. PARANOMA. yparxei kai apofasi tou areiou pagou, pou apla den efarmozetai ! kai kanenas kratikos michanismos den epembeni !!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ!
ΑΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΑΝΕΙΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΦΕΡΕΙΣ ΒΟΛΤΑ.....ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΔΕΝ ΛΥΠΑΜΑΙ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΡΑΥΓΑΛΕΕΣ) ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΜΕΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΠΑΙΖΑΝ ΜΑΓΚΕΣ ΜΕ ΞΕΝΑ ΛΕΦΤΑ!

ΟΜΩΣ....ΓΙΑ ΠΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΞΟΔΕΥΟΥΜΕ ΦΑΙΑ ΟΥΣΙΑ ΚΥΡΙΟΙ...?
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΜΙΓΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΑΝ...ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΞΕΝΑ....ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΥΤΟ?
ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ (ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!) ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΜΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΣΥΣΤΑΘΗΚΕ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΩΝ ROTHCHILD ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ (ΝΑΙ !!! ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ) ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΜΑΝΙΑ.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ BLOG

Γ.Μ.