Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

Χειραγωγούσαν την μετοχή της «Γερμανός»

Πρόστιμο 680.000ευρω συνολικά, επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στον πρώην Ιδιοκτήτη και στελέχη της εταιρείας Γερμανός. Στον κ. Πάνο Γερμανό επιβλήθηκε το πρόστιμο των 200.000 ευρώ, ενώ σε δυο αλλά άτομα το πρόστιμο των 80.000 ευρώ, δια έκαστον, γιατί την κρίσιμη περίοδο των διαπραγματεύσεων για την πώληση της εταιρείας «χειραγωγούσαν» την μετοχή της εταιρείας.Επίσης και 2 ακόμα άτομα που φέρεται να είναι αναμεμιγμένα, επιβλήθηκαν μικρότερα πρόστιμα, της τάξεως των 20.000 ευρώ για τον κάθ’ έναν.

Αν και η επιτροπή τους έριξε στα «μαλακά», και η «χειραγώγηση» έγινε «στήριξη», για να αποφύγουν ποινικά αδικήματα που επιφέρει η χειραγώγηση.
Όταν όμως «στηρίζω» παράνομα και κατά παράβαση των διατάξεων , σε κρίσιμες περιόδους μια μετοχή, με σκοπό να αποκομίσω μεγαλύτερα κέρδη από αυτή, τότε η ενεργεία, λέγεται χειραγώγηση.
Στο «παιχνίδι» και η Eurobank Χρηματιστηριακή, δια μέσου της οποίας γινόταν η χειραγώγηση , και περνούσαν οι εντολές την ώρα της δημοπρασίας των τίτλων, όπου και διαμορφώνονται οι τιμές κλεισίματος των μετοχών.
Πρόστιμο 80.000 επιβλήθηκε στη χρηματιστηριακή εταιρεία της Eurobank.

Αντίθετοι με την επιβολή των κυρώσεων, ο πρόεδρος του χρηματιστηρίου Αθηνών Σ. Καπράλος, και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Χ. Γκόρτσος !!!

2 σχόλια:

Theodore είπε...

Καλα, δεν μπορει να γινει παρεμβαση απο καποιο φορεα, πχ κανας συλλογος καταναλωτων, συνηγορος του πολιτη και δε συμμαζευεται;
Γιαννης κερναει και Γιαννης πινει θα ειναι παντα;

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΥΘΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ. ΕΝΩ ΤΩΡΑ...