Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008

Και ύστερα λένε ότι φταίει ο Σόμπολος

Σκεφτείτε το επίπεδο των δημοσιογράφων που επέλεξαν ως πρόεδρο της ένωσης τους το Σόμπολο.

Είναι μετά να απορείς για το επίπεδο της καθημερινής ενημέρωσης ;
Η ΕΣΗΕΑ θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο διεκδικώντας και διασφαλίζοντας για όλους τους δημοσιογράφους ανεξαρτησία, και λόγο στο προϊόν της εργασίας τους, αναβαθμίζοντας παράλληλα τον ρόλο του δημοσιογράφου. Καθιστώντας τον δημοσιογράφο από κομπάρσο και όργανο, σε ουσιαστικό πομπό μιας καλύτερης ενημέρωσης.

Άλλα όμως σκέφτεται η ΕΣΗΕΑ και αντί για ανεξαρτησία, και αναβάθμιση, δηλώνει υποταγή και υποτέλεια στους εργολάβους και στους μεσίτες της ενημέρωσης. Και σε κάθε εξουσία, με τα ανάλογα ανταλλάγματα φυσικά.
Δεν περιμέναμε τίποτε άλλο από εσάς κύριε Σόμπολε. Αλλά ούτε και από τα μέλη του σωματείου σας, που είναι και αυτοί φορείς κάθε είδους συμβιβασμού και συναλλαγής.
Γι’ αυτό άλλωστε και ψηφίζουν εσάς για να τους εκπροσωπείτε, και το κάνετε επάξια.

5 σχόλια:

Theodore είπε...

Τι σας φταιει ο Σομπολος μωρε καραγκιοζηδες; Ενας καλος ανθρωπος ειναι και πεσατε να τον φατε, γιατι δεν εκανε τι;Αυτα που εκαναν καποιοι αλλοι;
Δε μας χαι-ρετατε λεω γω.
Και κατι αλλο, αν και δεν ανηκω στο σιναφι σας,(που οπως ελεγε ο Κακαουνακης, ο καλυτερος εκει μεσα, εχει σκοτωσει τη μανα του).Που το βρηκατε, οτι μπορειτε να επιβαλλεται στον εργοδοτη, που δινει τα ωραια του λεφτα, το τι θα γραψετε;Για μαλακα τον εχετε; Δεν το νομιζω.
Για ηρεμειστε λοιπον κι αφηστε τον ανθρωπο ησυχο, γιατι εμενα με ηρεμει να τον βλεπω να μιλαει. Εχει μια αθωοτητα, που λειπει εντελως απο το επαγγελμα σας, ενω αντιθετα βλεπω την απληστια να ζωγραφιζεται στο φουλ απο τους περισσοτερους.
Και πατε να βγαλετε κανα φραγκο παραπανω δουλευοντας σε κανα γραφειο τυπου.

mediaspotgr είπε...

ΣΥΜΦΩΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ.
ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ;
ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΒΑΘΕΙΑ ΑΜΟΡΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΥΒΕΡΝΑ, ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΥΒΕΡΝΑ.
ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ , ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΣΕ ΠΑΤΑΝ ΚΑΙ ΣΟΥ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΕ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ, ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΠΟΥ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΡΑΦΙΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ , ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
ΤΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΡΙΣΜΑ ΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ, ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ, ΤΟΥ ΒΑΖΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΑ. ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ Ο ΛΑΪΚΟΣ ΑΥΤΟΣ ΗΡΩΑΣ , ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΕΡΗΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Theodore είπε...

Προς το παρον, δε θα γραψω κατι αλλο, αλλα απλως θα σε παρακαλουσα να μην ξαναγραψεις με κεφαλαια, γιατι ειναι πολυ δυσκολο να τα διαβαζει κανεις.

Ανώνυμος είπε...

ipirxe esto kai mia pithanotita sto ekatomirio afta ta atoma pou blepoume stin tv na bgaloun kapion allon??? den nomizo, exoun ton ekprosopo pou tous armozi, ipalilo tou mega...

Theodore είπε...

Σιγα ρε φιλε, γιατι, οι αλλοι, τι ειναι, υπαλληλοι καποιου αλλου, δεν ειναι;
Μη μας ζαλιζεις με τους δημοσιογραφους. Απο τη στιγμη, που για να βγαλεις μεσο, θες δισεκατομμυρια, αναγκαστικα οι γραφιαδες, θα ειναι υπαλληλοι του λεφτα.Τελος.