Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008

Τα κουρέλια που τσιρίζουν ακόμα

Για να τελειώνουμε μια και καλή με τους «λαϊκούς ήρωες » της δημοσιογραφίας ή τους έγκυρους και έγκριτους δημοσιογράφους της παραπληροφόρισης των καναλιών, και όλα τα γαργαλιστικά μπιχλιμπίδια της εποχής του Φώσκολου.

Όλοι μα όλοι βγάζουν τα τάλιρα τους από την ακροαματικότητα που έχουν. Γι’ αυτό λυσσάνε για τα ποσοστά της τηλεθέασης. Αυτή την ακροαματικότητα «διαχειρίζονται», από εκεί τα κονομάνε.
Παίζουν λοιπόν με το λαϊκό αίσθημα , παρουσιάζοντας ο καθένας με το στημένο προφίλ του που του είπαν ότι πουλάει, άλλος τον άτεγκτο, άλλος τον σοβαρό, άλλος τον έγκυρο, και άλλος τον «λαϊκό» δημοσιογράφο.
Όλοι προϊόντα της φίρμας του κάθε καναλιού και εργοδότη που εκτρέφει, λάσπη, διαφθορά, εξάρτηση, υποτέλεια και συναλλαγή. Σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις κατευθύνσεις, από πολιτικά θέματα μέχρι θέματα που αγγίζουν τον πολίτη σε προσωπικό επίπεδο.
Από τα αφεντικά τους όμως, και όχι από τα τσιράκια που τους υπηρετούν τόσο ευσυνείδητα, γιατί βεβαίως αμείβονται παχυλά, κινδυνεύει ο λαός. Από τα αρπακτικά της αυθαιρεσίας, τους εργολάβους της ενημέρωσης πρέπει να απαγκιστρωθούμε.

Τα τσιράκια τους είναι τα απαραίτητα υποπροϊόντα του συστήματος, «μπεμπελακ» για ενήλικες. Χωρίς τους πατρόνους τους, με όλη τι σημασία της λέξης, τι θα ήταν η Στάη, ο Χατζηνικολάου, η Τρέμη, ο Πρετεντέρης, ο « δημοσιογράφος» και οι άλλοι.
Τρίτης κατηγορίας δημοσιογράφοι θα ήταν, για να γραφούν και να παρουσιάζουν «προφίλ» πολιτικών και επιχειρηματιών, αφού ελάμβαναν στο χέρι την σχετική «χαρτούρα».

Τα προβλήματα δεν λύνονται με τηλεοπτικές συζητήσεις και τηλεδίκες. Ίσα –ίσα που αυτές αποκοιμίζουν και εφησυχάζουν τον πολίτη, τον κάνουν να πιστεύει ότι μ’ αυτά τα μέσα μπορεί να βρει το «δίκαιο» του και να διεκδίκηση.
Το δίκαιο όμως βρίσκεται στην συνειδητοποίηση ότι στην καθημερινότητα, και εκεί που συντελείτε η «αδικία», πρέπει να παλέψει ατομικά και συλλογικά για να το κατάκτηση.

Οι εκπομπές και τα τσιράκια των εργολάβων λειτουργούν σαν ασφαλιστική δικλίδα εκτόνωσης. Είναι το λεγόμενο ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΜΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ποια είναι η επόμενη μεγάλη κόντρα που θα... απασχολήσει

Σας πήγε το μυαλό σε μεγαλοδημοσιογράφους;
Σε συγκρουόμενα συμφέροντα μεγαλοεκδοτών;
Μήπως σας πέρασαν από το μυαλό οι Μπόμπολας και Κουρής;
Πονηρούληδες…
Τη στιγμή λοιπόν που οι αφίσες που αναφέρονται στα «εικονικά τιμολόγια του “Alter”» και το Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, κάνουν το γύρο των μπλογκς και σχολιάζονται ποικιλοτρόπως, παρελαύνουν αυτήν τη στιγμή στο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, αναρτώνται σε δρόμους και δίνονται ως «αποκλειστική» είδηση σε ιστολόγια «φιλικά προσκείμενα» σε αντιπάλους του Μάκη, ενώ κάποια άλλα που τον «συμπαθούν» δεν αναφέρονται καθόλου,
«χάσμα» πάει να δημιουργηθεί ανάμεσα στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πρωτοβουλίας Πολιτών του κυρίου Δημήτρη Γεωργακόπουλου και στην Πρωτοβουλία Πολιτών (είναι μια από τις περίπου 300 οργανώσεις που ανήκουν στην πρώτη) του Γιώργου Λούκα.
Ο πρώτος λέει ότι δεν έχει καμία σχέση με τις αφίσες γιατί «δε συμμετέχει σε κανέναν κυβερνητικό εκβιασμό στα ΜΜΕ» και ο δεύτερος ότι εκφράζει απόψεις της γνωστής Πρωτοβουλίας Πολιτών.
Αυτή είναι η μεγάλη κόντρα που θα μας απασχολήσει για καιρό.
Και μη βιαστείτε πάλι να φανταστείτε ότι εννοούμε την κόντρα Γεωργακόπουλου – Λούκα.
Εννοούμε απλώς την κόντρα των «μπλόγκερ» που έχουν μπει για τα καλά στο ρόλο των δημοσιογράφων (επειδή η ενημέρωση από αυτούς δεν τους εκφράζει και θέλουν να καλύψουν το κενό(;)), και συμπεριφέρονται πολύ χειρότερα από την πλειονότητά τους (των δημοσιογράφων).
Αφήνουμε εκτός την εγκυρότητα των ειδήσεων που αναρτούν και αναφερόμαστε σε ανταγωνισμούς με αναρτήσεις αριθμών επισκεπτών, σε «αποκλειστικότητες», σε «έκτακτες ειδήσεις» συχνά αδιασταύρωτες, μιμούμενοι δυστυχώς πολύ συχνά, λογικές του κατεστημένου της δημοσιογραφίας που λοιδορούν.
Αυτή λοιπόν είναι η μεγάλη κόντρα που θα μας απασχολήσει για καιρό.
Η κόντρα αρκετών μπλόγκερ μεταξύ τους και κατ΄ επέκταση και των συμφερόντων που ένα μερίδιό τους εξυπηρετεί και η κόντρα των μπλόγκερ με τους δημοσιογράφους επειδή, δυστυχώς, πολλοί από αυτούς θέλουν να γίνουν «χαλίφιδες στη θέση του χαλίφη».
Δηλαδή, η κόντρα της μ…

http://studioa-blog.blogspot.com/2008/03/blog-post_690.html

και

http://studioa-blog.blogspot.com/2008/03/blog-post_4053.htm