Τρίτη 1 Απριλίου 2008

17χρονος με μηνιγγίτιδα στην Εντατική

«..Ο νεαρός συνεχίζει να νοσηλεύεται σε σταθερή, αλλά κρίσιμη κατάσταση, με καλπάζουσα μικροβιακή μηνιγγίτιδα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, στο Ρίο...Όπως υποστηρίζει η οικογένεια του 17χρονου, λόγω έλλειψης μικροβιολόγου στο Νοσοκομείο του Πύργου, δεν ήταν δυνατό να γίνει διάγνωση μέσα από τις ειδικές μικροβιολογικές εξετάσεις που απαιτούνται... Αρχικά, οι γονείς, το μεσημέρι της Πέμπτης, αποφάσισαν να μεταφέρουν το παιδί τους στο Νοσοκομείο του Πύργου, καθώς είχε 40 πυρετό. Από εκεί κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας», ωστόσο δεν βρέθηκε κρεβάτι και μεταφέρθηκε στο ΠΓΝΠ...»

Στην Ελλάδα του 2008 ένα παιδί 17 χρονών, παραλίγο να πεθάνει επειδή δεν υπάρχει μικροβιολόγος και κρεβάτι στην εντατική. Όταν τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους τα λόγια περισσεύουν. Αν, λέμε τώρα, αν ήτανε γιος π.χ. του Αβραμόπουλου υπήρχε περίπτωση, έστω και μια στο εκατομμύριο να μην βρισκόταν κρεβάτι η μικροβιολόγος ;;;

Άρα δεν υπάρχει ούτε μια Ελλάδα , ούτε αρραγές μέτωπο, όπως μας διαλαλούν οι πολιτικοί μας. Γιατί αν σε ένα ζήτημα ζωής και θανάτου, όπως είναι η ζωή του παιδιού σου κανένας δεν νοιάζεται, ενώ και πληρώνεις γι’ αυτό και υποχρέωση της πολιτείας είναι, τότε για πια εθνικά θέματα να μιλάμε. Για τον πατέρα του παιδιού αυτού, εθνικό θέμα είναι η ζωή του γιου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: