Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΙΣΤΗ ΦΥΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ!

Η σημερινή έκδοση της City Press, του εντύπου του Κύρτσου, μας λέει: ''Πως να εκμεταλευθείτε τη νέα τάση στην τραπεζική αγορά'' και έχει σχετικό αφιέρωμα - γκρίζα διαφήμηση για τις ΑΡΕΤΕΣ (δεν το λέω εγώ, μέσα το' γραφε) των προϊόντων συγκέντρωσης ωφειλών.

Ι) Μια πρώτη σκέψη είναι, το ποιός ΑΚΡΙΒΩΣ εκμεταλεύεται ποιον. Γιατί συγκέντρωση ωφειλών σημαίνει στην ουσία οτι κάποιος έχει καταχρεωθεί σε διάφορα καταναλωτικά δάνεια (ανεπίτρεπτο, εκτός αν υπάρχει ανάγκη για κάλυψη βασικών αναγών) και πιστωτικές κάρτες (άλλα όργια από κει) και οι τράπεζες σαν ''καλοί Σαμαρείτες'' προσφέρονται να αναλάβουν ΟΛΕΣ τις οφειλές κάνοντας μεταφορά και στις ουσία να πληρώσουν τα αντίστοιχα στις άλλες τράπεζες που χρωστάει ο πελάτης.

Δηλαδή τώρα ΕΣΕΙΣ πιστεύετε οτι έχουν σκιστεί στην διαφήμηση για την μεταφορά οφειλών ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΟΣ; ΦΥΣΙΚΑ και έχουν κέρδος. Γιατί απο την μία συγκεντρώνουν ένα κεφάλαιο που φαίνεται οτι έχειδωθεί ως δάνειο απο τον πελάτη και ζητάει την αποπληρωμή του με τους νόμιμους ΤΟΚΟΥΣ και από την άλλη ''δένει'' άλλον ένα πελάτη, στερώντας τον απο μια αντίστοιχη ανταγωνιστική τράπεζα.

ΙΙ) Μια δεύτερη σκέψη είναι το αν θεωρείται ή οχι αυτό το αφιέρωμα της City Press ως ΓΚΡΙΖΑ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ή οχι. Γιατί παρουσιάζει παρουσιάζει διάφορους υπευθύνους προϊόντων τραπεζών να παρουσιάζουν ΑΠΛΑ τα πρωτερήματα της αντίστοιχης τράπεζας.

Δηλαδή πέρα από τον πρόλογο και το μοντάρισμα των κειμένων, αυτός που επιμελήθηκε το αφιέρωμα τι έκανε; Δημοσιογραφία; Πως; Αφήνοντας τον άλλον να μιλάει στο έτσι ΧΩΡΙΣ ερωτήσεις;

Και μία συνέντευξη που υπάρχει, στην ουσία ΜΑΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ! Λέει: ''Λελογισμένη η πολιτική δανεισμού των τραπεζών''. Δηλαδή το οτι διαφημίζουν ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ καταναλωτικά ΔΑΝΕΙΑ, αυτό λέγεται ''ΛΕΛΟΓΙΣΜΕΝΗ'' ή ''ΑΧΑΛΙΝΩΤΗ''; Τέλοσπάντων, δεν θέλω να βρίσω πάλι.

και κάτι τελευταίο που έχω να παρατηρήσω σε αυτήν την ΥΠΕΡΟΧΗ φυλλάδα:

ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ μετά, στο ένθετο ''καριέρα'' (καλό ε;) υπάρχει ΑΛΛΗ μια ''αποκαλυπτική'' συνέντευξη. Πως ξεκινάει; ''Κυρίαρχο ζητούμενο η επαρκής διασύνδεση εκπαιδευτικού συστήματος και αγοράς εργασίας''. ΕΓΩ προσωπικά θα πρότεινα τον τίτλο ''Άρθρο 16, σου' ρχομαι!''.

Ε, μα την Παναγία, ΚΡΑ κάνει οτι προλειαίνουν το έδαφος. Και ΜΗΝ ξεχνάμε οτι την περίοδο των φοιτητικών κοινητοποιήσεων ΚΑΙ η Metro ΚΑΙ η City Press είχαν ολοσέλιδες καταχωρήσεις και ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ αφιερώματα σχετικά με τα ψευτοπανεπιστήμια.

CITY PRESS: ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΙΣΤΗ ΦΥΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ!

ΦΑΤΕ ΚΟΣΜΕ!
''Απεργοσπάστης''

Δεν υπάρχουν σχόλια: