Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

Η διαφθορά έχει και πρόσωπο και τρόπο δράσης

Μια βίδα που χρησιμοποιείται στις εγχειρίσεις σπονδυλικής στήλης κοστολογείται στο εξωτερικό, στην Κύπρο για παράδειγμα, 400 ευρώ. Την ίδια ακριβώς βίδα, τα κρατικά νοσοκομεία της Ελλάδας, την αγοράζουν με 2.500 ευρώ.

Από τα 2.500 ευρώ, ο χειρουργός θα πάρει από την προμηθεύτρια εταιρεία το 25 %, για κάθε βίδα που θα χρησιμοποιήσει στον ασθενή που χειρουργεί.

Περισσότερες βίδες, περισσότερο χρήμα στην τσέπη του χειρουργού !

Αν έχετε αντίρρηση, κάντε μια βόλτα στο ΚΑΤ που χρησιμοποιεί, λόγου ειδικότητας του νοσοκομείου, τις περισσότερες βίδες, όπως και άλλα υλικά, και θα καταλάβετε.

Υπάρχουν χειρουργοί που ενώ αμείβονται επίσημα με 2.800 ευρώ, βάζουν στην τσέπη τους κάθε μήνα περισσότερα από 160.000 ευρώ.

Δηλαδή 150 τέτοιοι γιατροί κερδίζουν ετησίως το ποσό που με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο εξοικονομείται από την αύξηση στα όρια ηλικίας των συντάξεων...περί τα 330 εκατ. ευρώ !

Να, που πάνε τα χρήματα, και γιατί πρέπει να φεύγουν από την τσέπη του κάθε ασφαλισμένου. Για να καταλήξουν στις τσέπες μεγαλογιατρών, φαρμακοβιομηχανιών, προμηθευτών και όλων των άλλων που λυμαίνονται τον χώρο της υγείας και τους πόρους των ασφαλιστικών ταμείων.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

den yparxei boulisi, den exigitai allios

Ανώνυμος είπε...

Όλοι ξέρουν τι γίνεται, μπορεί να μην γνωρίζουν «λεπτομέρειες», αλλά όλοι βλέπουμε τον πλούτο, τα σπίτια, τα αυτοκίνητα κλπ. τι να λεμέ τώρα.

Λένια

Theodore είπε...

Mη μιλατε για το ΚΑΤ. Ειναι μπουρδελο εδω και δεκαετιες.
Μπακαλικο ειναι των γιατρων, απο τη στιγμη, που οι πανεπιστημιακοι τουλαχιστον, εχουν το ελευθερο να εχουν ιδιωτικα ιατρεια.
Εχω δει και εχω ακουσει τα μυρια οσα εκει μεσα.

Ανώνυμος είπε...

fobamai oti den einai "mono" to KAT

Ανώνυμος είπε...

Δημιουργούν συνθήκες ανήθικου κέρδους, που έχει σαν αποτέλεσμα οι γιατροί να κρίνουν για την χρησιμοποίηση υλικών, βηματοδότες, στεντς κλπ, όχι με βάση τις ανάγκες των ασθενών, αλλά με βάση το κέρδος και τα χρήματα που καρπώνονται από την εταιρεία που προμηθεύει τα ιατρικά υλικά .